Aradia
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Aradia

Το Ευαγγέλιο των μαγισσών

Charles Godfrey Leland

Το Βιβλίο που Γέννησε τη Wicca!

Ένα παράξενο βιβλίο κυκλοφόρησε το 1899 υποστηρίζοντας πως είναι το αληθινό, μυστικό ευαγγέλιο που χρησιμοποιούν οι μάγισσες της Ιταλίας αιώνες τώρα!

Στις σελίδες του βρίσκεται η κοσμογονία των μαγισσών, πρακτικά ξόρκια, περίεργες αλληγορικές ιστορίες και ύμνοι προς την Μεγάλη Θεά - το υλικό που έθεσε τις βάσεις της σύγχρονης Wicca!

Συμπληρωματικά, στο πρωτότυπο μαγικό κείμενο που περιέχεται εξ ολοκλήρου, στο βιβλίο περιέχεται εισαγωγή από το Γιώργο Ιωαννίδη, εξετάζονται όλα τα ιστορικά στοιχεία, αναλύονται οι έννοιες και δίνονται απαντήσεις σ΄ ένα θέμα που πολλοί σήμερα προτιμούν να αγνοούν...

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μεταφράζεται το ιστορικό ντοκουμέντο που παντρεύει τον παγανισμό και τα αρχαία μυστήρια με τη σύγχρονη μαγεία και τα πιστεύω της Wicca.

Βάγια Ψευτάκη (Μεταφραστής)

Η Βάγια Ψευτάκη είναι απόφοιτος της αγγλικής φιλολογίας του ΑΠΘ, μελετητής της δυτικής μαγικής παράδοσης και στενή συνεργάτης του περιοδικού "Mystery". Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Charles Godfrey Leland

Charles Godfrey Leland (Συγγραφέας)

Ο Charles Godfrey Leland γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια της Πενσιλβάνια το 1824. Ταξίδεψε σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο, ερευνώντας τις παραδόσεις των ιθαγενών ινδιάνων της Αμερικής, των ευρωπαίων τσιγγάνων αλλά και των Ιταλίδων μαγισσών. Έγραψε σημαντικά βιβλία λαογραφίας διασώζοντας έθιμα, συνήθειες και μαγικές πρακτικές των περασμένων γενεών, συνθέτοντας ένα σημαντικό έργο, που μέρος του διαμόρφωσε μισό αιώνα αργότερα τις βάσεις για τη σύγχρονη θρησκεία της Wicca. Godfrey Leland
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
207
Διαστάσεις:
23x15
Βάρος:
0.301 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση