Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ιστορία Κωνσταντίνου Καναρίου, Ψαριανού πυρπολιστού
Συγγραφέας:   Γεώργιος Κουτούφας


Ιστορία Κωνσταντίνου Καναρίου, Ψαριανού πυρπολιστού
Λάτρης της ιστορικής αλήθειας, ο Γεώργιος Κουτούφας μας μεταφέρει τα όσα εκπόνησε από την ιστορική αυτή έρευνα για τον ηρωικό ψαριανό πυρπολητή και αργότερα ναύαρχο του ένδοξου απελευθερωτικού αγώνα. Για την έρευνά του αυτή δεν παρέλειψε να αναζητήσει σημαντικούς ιστορικούς τόπους, και δεσπόζοντα ονόματα, ηρωικές πράξεις, θέσεις θριάμβου, τολμηρά επιχειρήματα και αξιοδάκρυτα περιστατικά.
Όπως χαρακτηριστικά λέει και ο ίδιος:
"Το πρώτον χαρακτηριστικόν της Ιστορίας, ως ηθικόν έκτυπον του φωτός, είναι η αλήθεια. Διό και εγώ ως πιστός διερμηνευτής της κοινωφελούς αληθείας, και όλος έμφροντις του να μην αποσκοτινιασθώσι, παρά τινος μιαρού φθόνου, αι συνεργηθείσαι ηρωϊκαί πράξεις του ημέτερου αρειτόλμου και πυρπολιστού Κωνσταντίνου Καναρίου Ψαριανού, σπεύδω με ταύτην την σύντομον Ιστορίαν, να καθυποτάξω ήδη εις τα πιεστήρια προς αΐδιον μνήμην..."

Το βιβλίο του τυπώθηκε για πρώτη φορά στο Λιβόρνο το 1840 και έκτοτε χάθηκε από την ελληνική βιβλιογραφία. Η αναβίωσή του οφείλεται σε έναν ευπατρίδη ιδιώτη που με ιδιαίτερη χαρά μας προσέφερε το σπάνιο αυτό βιβλίο για την υλοποίηση της παρούσας έκδοσης.
Θεωρείται σημαντική πηγή καθώς γράφτηκε την εποχή αμέσως μετά τα γεγονότα του ΄21 και περιέχει σημαντικές άμεσες μαρτυρίες.


Σημείωση: Φωτομηχανική ανατύπωση: 1840

18χ12 εκ., 45 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 938.509 (Αγωνιστές του 1821)
ISBN: 978-960-408-079-3
ISBN (10ψήφιο): 960-408-079-2
Βάρος: 0.063 κιλά
Εκδότης: Εκάτη
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
7.47
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

6.65
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.