Καζαμπλάνκα καφέ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Καζαμπλάνκα καφέ

Μυθιστόρημα

Γιώργος Ρωμανός

5.00€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789604227273

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2008

  • Εκδότης

    Άγκυρα

Ένας συνηθισμένος άνθρωπος ζει τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του. Ταξιδεύει με πλοίο από τη Μεσόγειο, με προορισμό τα εξωτικά νησιά Ορούρα. Πρόκειται για μια ερωτική οδύσσεια φυγής και αυτογνωσίας. Ο πρωταγωνιστής, από την αρχή του ταξιδιού, γίνεται μάρτυρας μιας έντονα αισθησιακής σκηνής και, λίγο μετά, ενός πιθανού (;) φόνου. Κεντρικό πρόσωπο η μοιραία γυναίκα που καθορίζει την ουτοπία. Έτσι το ίδιο το πλοίο γίνεται μια θάλασσα ερωτισμού. Στην πραγματικότητα όμως τα πάντα ακροβατούν διαρκώς ανάμεσα στον έρωτα και το θάνατο. Όσο περνούν οι σελίδες, τα γεγονότα αποκτούν χαρακτήρα θρίλερ. Κι αυτό που περιμένει τον αναγνώστη στο τέλος του βιβλίου είναι ό,τι πιο απρόβλεπτο.
Ελένη Γκίκα

Ελένη Γκίκα (Υπεύθυνος Σειράς)

Η Ελένη Γκίκα γεννήθηκε το 1959 στο Κορωπί. Δημοσιογράφος και βιβλιοκριτικός στο "Αντί", στις "Εικόνες", στο "Έθνος" και στο "Έθνος της Κυριακής" από το 1983, έχει ασχοληθεί με το μυθιστόρημα, το διήγημα, την ποίηση, το παραμύθι, έχει συμμετάσχει σε συλλογικές εκδόσεις και έχει επιμεληθεί βιβλία και σειρές. Κυκλοφορούν τριάντα τρία βιβλία της. Δεκαπέντε μυθιστορήματα, έντεκα ποιητικές συλλογές, δύο συλλογές με διηγήματα, ένας τόμος με συνεντεύξεις και τέσσερα παραμύθια. Το βιβλίο της "Η γυναίκα της βορινής κουζίνας" (εκδόσεις Καλέντη) ήταν υποψήφιο για το βραβείο Αναγνωστών το 2012. Άρθρα, συνεντεύξεις και κριτικές της έχουν δημοσιευθεί σε πολλά περιοδικά ["Περίπλους", "Διαβάζω", "Νέα Ευθύνη", "diastixo", "diavasame", "Literature" κ.ά.] Ανήκει στην εκδοτική ομάδα του διαδικτυακού περιοδικού Fractal.

Γιώργος Ρωμανός

Γιώργος Ρωμανός (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Ρωμανός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1948. Έχει κάνει σπουδές ιατρικής και ιστορίας της τέχνης, ζωγραφικής, χαρακτικής, αγιογραφίας και ψηφιδωτού. Εργάστηκε ως γιατρός μέχρι το 1992, οπότε και διέκοψε την καριέρα του για να αφοσιωθεί στη λογοτεχνία και τη ζωγραφική. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, έχει πραγματοποιήσει 10 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από 40 ομαδικές, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 1965 επιμελείται εκδόσεις βιβλίων και εντύπων. Το 1997 δημιούργησε το λογοτεχνικό περιοδικό "Πανδώρα", το οποίο και εκδίδει μέχρι σήμερα. Έχει εκδώσει πέντε συλλογές διηγημάτων, ένα μυθιστόρημα, μια μελέτη αισθητική-ιστορική και μια μετάφραση διηγημάτων του Dylan Thomas. Έχει δημοσιεύσει διηγήματα (από το 1977) και δοκίμια σε εφημερίδες ("Καθημερινή", "Αυγή", κ.α.), και σε όλα τα γνωστά λογοτεχνικά περιοδικά (από το 1978). Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων. Έχει διδάξει λογοτεχνία, πεζογραφία και θεωρία στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης Λογοτεχνίας (ΕΚΕΜΕΛ) και στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου. Διηγήματά του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά. Το 2009 του απονεμήθηκε το βραβείο Εκδοτών Βιβλίου Βορείου Ελλάδος για το μυθιστόρημά του "Καζαμπλάνκα Καφέ".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
208
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.32 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση