Ομπάμα και Ευρώπη
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ομπάμα και Ευρώπη

Ο λόγος της Φιλαδέλφειας. Ο λόγος του Βερολίνου. Ο λόγος της Νίκης

Barack Obama

6.39€ -33% 4.28€
Φιλαδέλφεια: η πνοή του διαφορετικού. Βερολίνο: το διεθνές όραμα. Σικάγο: η επιβεβαίωση του μηνύματος, θεώρησα, ελπίζω όχι μάταια, ότι και οι τρεις Λόγοι, με τόσα κοινά σημεία που σχεδόν διαβάζονται σαν παραλλαγές πάνω στο ίδιο θέμα, παρουσιάζουν ενδιαφέρον και θα άξιζε να γίνουν γνωστοί και να σχολιαστούν και για τον Έλληνα πολίτη. Όχι γιατί ο Ομπάμα έγινε πλέον Πρόεδρος, αλλά γιατί έδωσε έτσι τη μάχη. Ιδίως σε εποχή τέτοιας απαξίωσης της πολιτικής και τέτοιου χαμηλώματος του επιπέδου της -όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά με πρωτοφανή τρόπο σε αυτήν-, είναι νομίζω χρήσιμο να θυμηθούμε ότι ο δύσκολος δρόμος της πειθούς και του Λόγου δεν οδηγεί πάντα σε εκλογική αποτυχία. Το μάθημα ισχύει και για μιαν Ευρώπη που κι αυτή φλερτάρει συστηματικά με τη μετριότητα, αλλά της οποίας επίσης η Ένωση χρειάζεται επειγόντως τελειοποίηση μέσω εμπνευσμένων κινήσεων.
Κωνσταντίνος Β. Μποτόπουλος

Κωνσταντίνος Β. Μποτόπουλος (Επιμέλεια)

Ο Κώστας Β. Μποτόπουλος γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα. Είναι δικηγόρος, διδάκτορας του Συνταγματικού Δικαίου και αρθρογράφος της εφημερίδας "Τα Νέα", για θεσμικά θέματα, από το 1985. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Τουρισμού, επί κυβερνήσεων Κ. Σημίτη, και είναι σήμερα υπεύθυνος της επιτροπής κοινωνικής ένταξης του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κοινωνικής Ένταξης, Πολιτικής Ασύλου και Μετανάστευσης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Στα ελληνικά κυκλοφορούν τα βιβλία του "Σοσιαλιστές και εξουσία" (Πόλις, 1993), "Τα κωλύματα συνταγματικότητας των βουλευτών υπό το φως της νομολογίας του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου" (Αντ. Ν. Σάκκουλας, 1999), "Η δίκη της μεγάλης δίκης" (Νεφέλη, 2004). Έχει μεταφράσει πολιτικά δοκίμια των Ανρί Βεμπέρ, Αλαίν Τουραίν, Πιέρ Μοσκοβιτσί, κ.ά., πάνω σε θέματα αριστεράς, σοσιαλισμού και δημοκρατίας.

Barack Obama

Barack Obama (Συγγραφέας)

Ο Μπάρακ Ομπάμα γεννήθηκε το 1961 στη Χαβάη. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και νομικά στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Δίδαξε συνταγματικό δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο και υπήρξε ο πρώτος μαύρος που ανέλαβε την προεδρία του περίφημου νομικού περιοδικού "Harvard Law Review". Εργάστηκε ως δικηγόρος και αγωνίστηκε για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατά των φυλετικών και κοινωνικών διακρίσεων. Το 1992 διηύθυνε το πρόγραμμα "VOTE" και κατάφερε να εξασφαλίσει την εγγραφή 150.000 νέων ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους. Μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος, εξελέγη μέλος της τοπικής Γερουσίας του Ιλινόι το 1996 και το 2004 γερουσιαστής του Ιλινόι στη Γερουσία των ΗΠΑ.Το 2004 ήταν ο κεντρικός εισηγητής στο Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Γερουσία εξέφρασε την αντίθεσή του στον πόλεμο του Ιράκ και υποστήριξε την ανάγκη μεταρρύθμισης του συστήματος υγείας. Τον Φεβρουάριο του 2007 ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος ως υποψηφίου προέδρου των ΗΠΑ ενόψει των εκλογών του 2008, και τον Νοέμβριο του 2008 εξελέγη ως ο πρώτος αφροαμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ. Το 1995 εξέδωσε το βιβλίο "Dreams from My Father".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
103
Διαστάσεις:
20χ13
Βάρος:
0.148 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση