Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ο Πάνας απέθανεν αλλά ο Πάνας ζει
(Παραψυχολογία μέσα από εμπειρίες)

Ο Πάνας απέθανεν αλλά ο Πάνας ζει
Σε "απαγορευμένα νερά" μας καλεί να πλεύσουμε το περιεχόμενο του βιβλίου αυτού. Η απαγορευμένη ζώνη εκτείνεται σε παράλληλους κόσμους, που η θεωρητική σύλληψη των φυσικών επιστημόνων επιτρέπει να υποψιαζόμαστε, αισιόδοξα πια, την ύπαρξή τους. Στον τίτλο του βιβλίου προανακρούεται η ζωντανή παρουσία του λευκού Πάνα -με βάση προσωπική μαρτυρία- που χρωματίζει με παγανισμό τον κόσμο των ξωτικών και της παραψυχολογίας που o τόμος κλείνει. Η μητέρα των επιστημών η φιλοσοφία, έχει για στόχο το ξεδίψασμα του πνεύματος και την άρδευση του αγρού της ψυχής. Κι ενώ η φιλοσοφία είναι το ανώτερο επίπεδο γνώσης, το «εξοχότερο τμήμα της φιλοσοφίας είναι η μεταφυσική» (Compte Sponville).Το έργο δεν είναι άμεσα φιλοσοφικό, ωστόσο έχει ως κύριο αντικείμενο την ψυχή, που αποτελεί κεντρικό θέμα στο χώρο της φιλοσοφίας, ενώ άπτεται της μεταφυσικής, γιατί ασχολείται με την ψυχή σʼ εκδηλώσεις πέρα από την ορατή φύση. Οι πολυάριθμες εμπειρίες και το ποικίλο παραψυχολογικό ενδιαφέρον τους γίνονται οδηγοί, μέσα από μυστικά περάσματα του νου και των αισθήσεων, στο χώρο του αντίπερα κόσμου. Εδώ η ψυχή γοητεύεται με την ανάπτυξη των ιστοριών, καθώς αναγνωρίζει -έστω και υποσυνείδητα- μεταφυσικά τοπία της δικιάς-της μοίρας. Σήμερα με τις νέες θεωρίες φυσικών επιστημόνων δεχόμαστε όλο και περισσότερο την ύπαρξη μιας απαγορευμένη ζώνη ζωής που εκτείνεται σε παράλληλους κόσμους. Σε αυτήν τη μυστική ζώνη που είναι ζωντανή η παρουσία του λευκού Πάνα, σ΄ αυτόν τον κόσμο των ξωτικών και της παραψυχολογίας μας καλεί να ταξιδεύσουμε το περιεχόμενο του βιβλίου αυτού. Κύριο αντικείμενό του είναι η ψυχή και οι εκδηλώσεις της, πέρα από την ορατή μας φύση, στον κόσμο της μεταφυσικής. Οι πολυάριθμες επώνυμες μαρτυρίες και αλλόκοσμες εμπειρίες, γίνονται οδηγοί στο χώρο του αντίπερα κόσμου. Εδώ η ψυχή γοητεύεται με την ανάπτυξη των ιστοριών, καθώς αναγνωρίζει μεταφυσικά τοπία της δικιάς-της μοίρας" Στο βιβλίο αυτό ο καθηγητής της γλωσσολογίας Αντ. Μπουσμπούκης, έχει συγκεντρώσει ένα πλήθος επώνυμων μαρτυριών και εμπειριών που αφορούν μια απαγορευμένη ζώνη ζωής, που εκτείνεται σε παράλληλους κόσμους τους οποίους σήμερα αρχίζουν να μελετούν οι νέες θεωρίες των φυσικών επιστημόνων. Είναι η μυστική ζώνη της παραψυχολογίας και ο κόσμος των ξωτικών που τον χρωματίζει η παρουσία του Λευκού Πάνα και ο παγανισμός. Κύριο αντικείμενό του βιβλίου είναι η ψυχή και οι εκδηλώσεις της στον αλλόκοσμο της μεταφυσικής, πέρα από την ορατή μας φύση. Εδώ η ψυχή του αναγνώστη γοητεύεται με την ανάπτυξη των διαφόρων ιστοριών, καθώς αναγνωρίζει μεταφυσικά τοπία της δικιάς της μοίρας.

24χ17 εκ., 303 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 133 (Παραψυχολογία)
ISBN: 978-960-8100-81-7
ISBN (10ψήφιο): 960-8100-81-Χ
Βάρος: 0.639 κιλά
Εκδότης: Δίον
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
19.17
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.06
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Μπουσμπούκης, Αντώνης Δ.
Ο Αντώνης Μπουσμπούκης είναι αναπληρωτής καθηγητής γλωσσολογίας και διδάσκει στο Ιταλικό Τμήμα του Α.Π.Θ. Σπούδασε ιστορία - αρχαιολογία, ιταλική φιλολογία και εξειδικεύτηκε στη ρωμανική γλωσσολογία στα πανεπιστήμια της Ρώμης και του Βουκουρεστίου. Έργα του μεταξύ άλλων είναι τα: -"Το ρήμα της Αρωμουνικής" (1982), -"Αυθεντικές ιστορίες παραφυσικών φαινομένων στην Πίνδο" (1983), -"Ουγκολίνο: προσέγγιση ενός δαντικού συμβόλου" (1994), -"Γλώσσα και ύφος στη Θεία Κωμωδία" (2000), -"Βιργίλιος και Βεατρίκη, οδηγοί του Δάντη" (2005) και σειρά αυτοτελών έργων σχετικών με τη γραμματική δομή της βλάχικης και ιταλικής γλώσσας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.