Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ημερολόγιο 2009: Ελληνικές Δημοτικές Βιβλιοθήκες
Συγγραφέας:   Συλλογικό έργο


Ημερολόγιο 2009: Ελληνικές Δημοτικές Βιβλιοθήκες
Με αφορμή την διοργάνωση του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Δημοτικών Βιβλιοθηκών σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ) στις 4 - 5 Δεκεμβρίου 2008, η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης συνεχίζει για δεύτερη χρονιά την έκδοση του ημερολογίου με θέμα τις Ελληνικές Βιβλιοθήκες που για το έτος 2009 είναι αφιερωμένο στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες.
Το γεγονός ότι ο πολιτισμός είναι η έκφραση ενός συστήματος αξιών και η αναδημιουργία του με αισθητικούς και υλικούς όρους, το γεγονός επίσης ότι οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες, όντας κοντά, στον πολίτη καλούνται να τον πληροφορήσουν και να τον εκπαιδεύσουν για την απόκτηση δεξιοτήτων παραγωγής πολιτισμού, πρόσβασης στην πληροφορία και όχι μόνο, κάνει επιτακτική και την ανάγκη για την μετεξέλιξη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών για να καταστούν ικανές να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της εποχής και να δώσουν σε όλες τις κοινωνικές ομάδες στις τοπικές κοινωνίες ίσες δυνατότητες για πρόσβαση στη γνώση, συμβάλλοντας στην εξέλιξη τους.
Η συμβολή της πολιτείας θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή στο πλαίσιο της διοικητικής μεταρρύθμισης που πραγματοποιείται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (2007 - 2013).
Η μεγάλη αξία της πληροφορίας στον 21ο αιώνα δεν αμφισβητείται από κανέναν. Η σωστή αξιολόγηση και αξιοποίηση της πληροφορίας είναι ένας σοβαρός παράγοντας και οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες πρέπει να αποτελούν δίαυλο προς τη γνώση και να έχουν πρωταρχικό ρόλο στη κατεύθυνση αυτή με τη "δια βίου μάθηση" την ένταξη των πολιτών στην κοινωνία της πληροφορίας, την εξοικείωση με την βιβλιοθήκη και τις υπηρεσίες πληροφόρησης, την αξιοποίηση του υλικού των βιβλιοθηκών, την εξάλειψη των ανισοτήτων στο εκπαιδευτικό και πληροφοριακό σύστημα, τη σύνδεση των τοπικών κοινωνιών με τα εθνικά και διεθνή κέντρα πληροφόρησης.
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης, ευχαριστώ θερμά τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη, ο οποίος μας έκανε την τιμή να προλογίσει το παρόν ημερολόγιο, τους υπεύθυνους όλων των Βιβλιοθηκών που παρουσιάζονται και ανταποκρίθηκαν έγκαιρα με την κατάθεση του υλικού τους, την ομάδα εργασίας (Παναγιώτη Πασσαλή, Δέσποινα Μέλλου, Δημήτρη Πολίτη, Μαρία Δουκατά), η οποία εργάστηκε σκληρά για την συγκέντρωση του υλικού, την επιμέλεια των κειμένων και την δομή του ημερολογίου. Τέλος ευχαριστώ τους εξωτερικούς συνεργάτες για τη συνεισφορά τους στο γραφιστικό και δημιουργικό μέρος.
Με τις καλύτερες ευχές προς όλους τους συναδέλφους για χαρούμενη και δημιουργική χρονιά!

Χριστίνα Κυριακοπούλου
Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΒΕΠ


Σημείωση: Πρόλογος: Πάτροκλος Γεωργιάδης, γενικός γραμματέας Υπουργείου Εξωτερικών. Εισαγωγικό σημείωμα: Χριστίνα Κυριακοπούλου, πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΒΕΠ.

21χ21 εκ., 168 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 529.3 (Ημερολόγια), 027.4 (Βιβλιοθήκες, Λαϊκές)
Άλλα πρόσωπα: Χριστίνα Κυριακοπούλου (Επιμελητής) , Παναγιώτης Πασσαλής (Επιμελητής) , Δημήτριος Πολίτης (Επιμελητής) , Μαρία Δουκατά (Επιμελητής) , Δέσποινα Μέλλου (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-89958-1-9
ISBN (10ψήφιο): 960-89958-1-7
Βάρος: 0.64 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
20.39
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.15
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.