Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Για το ύφος των αττικών ρητόρων
(Από τον Αντιφώντα ως τον Ισαίο)
Συγγραφέας:   Sir Richard Claverhouse Jebb


Offer
Στο χώρο της Αττικής Ρητορείας ο R.C. Jebb έχει μείνει αξεπέραστος χάρη στο δίτομο έργο του "Οι Αττικοί Ρήτορες από τον Αντιφώντα ως τον Ισαίο" που πρωτοεκδόθηκε το 1875 και ανατυπώθηκε το 1962. Στο έργο του αυτό ο Jebb, μετά από μια γενική εισαγωγή στο αντικείμενο, εξετάζει με τη σειρά τον βίο, τα έργα και το ύφος καθενός από τους πέντε ρήτορες: του Αντιφώντα (κεφ. 1-3), του Ανδοκίδη (κεφ. 4-6), του Λυσία (κεφ. 7-11), του Ισοκράτη (κεφ. 12-18) και του Ισαίου (κεφ. 19-21). Στη συνέχεια αφιερώνει τρία, τελευταία, κεφάλαια σε γενικά θέματα της αρχαίας ελληνικής Ρητορείας: ένα στην πολιτική ρητορεία, ένα στη γενική ανασκόπηση ρητορικών θεμάτων και ένα στην παρακμή και την αναγέννηση της ρητορείας.

Για το ύφος των Αττικών Ρητόρων από αυτό το έργο, που είναι από τα αξιολογότερα της αγγλικής βιβλιογραφίας, κυρίως όσον αφορά τα κεφάλαια που αναφέρονται στο ύφος των ρητόρων, νόμισα ότι θα ήταν χρήσιμο να μεταφράσω τα κεφάλαια αυτά, γιατί έκρινα ότι έτσι θα προσφέρω ουσιαστική βοήθεια σε όσους θέλουν να προσεγγίσουν τα ρητορικά κείμενα από την άποψη της τέχνης -ενός τομέα στον οποίο, από όσο γνωρίζω, τα ελληνόγλωσσα βοηθήματα είναι ελάχιστα έως ανύπαρκτα.
21χ15 εκ., 164 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 885 (Ρητορική, Αρχαία - Ερμηνεία και κριτική)
Άλλα πρόσωπα: Βασίλειος Θ. Θεοδωρακόπουλος (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-333-531-3
ISBN (10ψήφιο): 960-333-531-2
Βάρος: 0.265 κιλά
Εκδότης: Γρηγόρη
Γράψε τη δική σου κριτική
13.50
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.40
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Sir Richard Claverhouse Jebb (1841-1905) γεννήθηκε στην Αγγλία το 1841. Σε ηλικία 17 ετών έγινε δεκτός στο Κολέγιο Trinity του Κέιμπριτζ όπου διέπρεψε και ως σπουδαστής και ως καθηγητής των κλασικών γραμμάτων. Διετέλεσε αρχισυντάκτης και κριτικός των Times του Λονδίνου και το 1875 εκλέχθηκε καθηγητής των Αρχαίων Ελληνικών στο πανεπιστήμιο της Γλασκόβης, όπου δίδαξε δεκατέσσερα χρόνια. Το 1878 επισκέφτηκε την Ελλάδα και μελέτησε τις αρχαιότητές της. Το 1884 πήγε στην Αμερική και πήρε το δίπλωμα του διδάκτορα της Νομικής (L.L.D.) από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Το 1891 εκλέχθηκε μέλος του Αγγλικού Κοινοβουλίου ως εκπρόσωπος του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ και αργότερα πήρε μέρος στη βασιλική επιτροπή για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στις δημόσιες συζητήσεις για την εκκλησία και την παιδεία συγκέντρωσε αρκετό και αξιόλογο ακροατήριο, γιατί διέθετε ανυπέρβλητα φυσικά χαρίσματα - οξεία κρίση, ευρεία μνήμη και υπεροχή στη γλώσσα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.