Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Θηκαράς
(Λόγοι περί πίστεως. Ερμηνεία των ύμνων. Ωρολόγιον των θείων ύμνων. Ασκητική ακολουθία. Χαροποιά πένθη)
Συγγραφέας:   Μοναχός Θηκαράς


Θηκαράς

Το παρόν λειτουργικού περιεχομένου εγχειρίδιον, το καλούμενον "Θηκαράς", αποτελεί συλλογήν δοξολογικών ευχών και κατανυκτικών ύμνων εις την Αγίαν Τριάδα, καθώς επίσης ανθολόγιον πατερικών περί πίστεως περικοπών και άλλων κειμένων ερμηνευτικών των ύμνων, της μοναχικής ακολουθίας και των περί λειτουργικής προσευχής απόψεων του ιερού, σοφωτάτου και αγιωτάτου μοναχού και υμνογράφου Θηκαρά.
Απώτερος σκοπός αυτού του συνταγματίου και συμπιληματικού χαρακτήρος πονήματος, το οποίον έχει επαινεθή ως "λειμών θεαυγής τερπνοσυνθέτων Ύμνων", είναι η περί την θείαν λατρείαν καλλιέργεια της νηφάλιου και φιλοθέου ψυχής των μοναχών και η συνεχής εντρύφησις των ασκητών εις τον αίνον, την δοξολογίαν και την ευχαριστίαν του Τριαδικού Θεού, δια της καθιερώσεως ουσιαστικώς ενός ιδιαιτέρου, "κατά την τάξιν του Θηκαρά", τυπικού της νυχθημέρου ακολουθίας.
[...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)Σημείωση: Εισαγωγή: Παναγιώτης Ι. Σκαλτσής· Εισαγωγικά κείμενα: Διονυσίου Μοναχού, Μητροφάνους Μοναχού, "Περί των ύμνων"· Επιλογικά κείμενα: Θεοδούλου Μοναχού, "Διήγησις και ανθολόγιον περί των ύμνων".

21χ15 εκ., 692 σελίδες
Δέσιμο: Πανόδετο
Τόπος έκδοσης: ʼγιον Όρος
Ταξινόμιση DDC: 264 (Ακολουθίες), 264.2 (Ύμνοι), 264.2 (Ύμνοι - Κριτική, ερμηνεία κλπ), 234.2 (Χριστιανική πίστη)
ISBN: 978-960-86258-5-3
ISBN (10ψήφιο): 960-86258-5-8
Βάρος: 1.021 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
29.82
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

26.54
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.