Αχιλλέας Δρούγκας
zoom in
35.67€ -15% 30.32€

Ένα βιβλίο για τον Αχιλλέα Δρούγκα είναι ένα βιβλίο που ασκεί το βλέμμα. Εικόνες με έντονο γραφισμό στην αρχή, λατρευτικές σπονδές μετά στη λεπτομερειακή παράσταση των αντικειμένων, ταξίδι στο μύθο και σε σημαδιακές ιστορικές εποχές. Οι πίνακές του δεν αποτρέπουν το αθώο βλέμμα του θεατή. Ολοκληρώνονται όμως από βλέμματα που μπορούν να χαρούν την αθωότητά της νοητικής μέθεξης, αφού πριν, περιπλανηθούν σε επιμέρους καλλιτεχνικές και ιστορικές αναδιφήσεις. Είναι ένα βιβλίο για να ανακαλύψουμε το καλό γούστο και τη μαστοριά της ζωγραφικής τέχνης. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Χάρης Καμπουρίδης (Συγγραφέας)

Ο Χάρης Καμπουρίδης είναι σημειολόγος και ιστορικός της τέχνης, πρόεδρος της Εταιρείας Εικαστικών Μελετών - Αρχείο Νεοελληνικής Τέχνης. Διετέλεσε μέλος των επιτροπών προγραμματισμού της Πινακοθήκης Ρόδου και της Εθνικής Πινακοθήκης, σύμβουλος της Κτηματικής Τράπεζας σε θέματα πολιτισμού και επίκουρος καθηγητής Επικοινωνιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Σπουδασε στην Ελλάδα και στο Άαχεν, όπου και ίδρυσε (1977) το διεθνές επιστημονικό περιοδικό Code: An International Journal of Semiotics. Δημοσίευσε μελέτες σε πρακτικά συνεδρίων και ειδικά περιοδικά, οργάνωσε μουσειακές εκθέσεις για το ΥΠ.ΠΟ και από το 1985 είναι τεχνοκριτικός της εφ. ΤΑ ΝΕΑ. Το 1993 εξελέγη μέλος της Academia Europea. Γεννήθηκε στην Κομοτηνή, το 1950.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θεοδώρα Πασαχίδου (Συγγραφέας)

Η Θεοδώρα Πασαχίδου είναι δημοσιογράφος και επικοινωνιολόγος, με ειδίκευση σε θέματα ΜΜΕ και Πολιτισμού. Σπούδασε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Media and Culture στο University of Glasgow. Από το 2003 είναι συνεργάτης της Εταιρείας Εικαστικών Μελετών, συνεπιμελήτρια των μουσειακών εκθέσεων "Τέχνη Πολιούχος", "Ιερή και Βέβηλη", "Τέχνη & Ψυχιατρική" κ.ά. και αρχισυντάκτης της σειράς "Άτλας Νεοελληνικής Τέχνης".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αχιλλέας Δρούγκας

Αχιλλέας Δρούγκας (Ζωγράφος)

Ο Αχιλλέας Δρούγκας γεννήθηκε το 1940 στον Πειραιά. Σπούδασε Χαρακτική και Σκηνογραφία στη Σχολή Καλών Τεχνών των Αθηνών από το 1958 έως το 1965. Tο 1970 με Κρατική Υποτροφία συνέχισε τις σπουδές του στο Slade school of Firιe Art του Λονδίνου. Σαν χαράχτης έλαβε μέρος στις πιο σπουδαίες διεθνείς εκθέσεις από το 1967-1976. ΄Εργα του έχουν εκδόσει οι Christie΄s Contemporary Art, Λονδίνο, Editions Alecto, Λονδίνο, International Graphic Art Society, Νέα Υόρκη, Redferrι gallery, Λονδίνο, Γκαλλερί Ζουμπουλάκη, Αθήνα. Χαρακτικά του βρίσκονται στο Museum of Modern Art, Νέα Υόρκη, Victoria and Albert Museum, Λονδίνο, National Museum of Wales, Bibliotheque Nationale, Παρίσι και άλλες δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ευρώπη και Η.Π.Α. ΄Εχει πάρει δύο φορές υποτροφία του Ιδρύματος Ford. Το 1974 άρχισε να ασχολείται αποκλειστικά με τη ζωγραφική και to 1978 είχε την πρώτη ατομική eκθεσή του στην Γκαλλερί Ζουμπουλάκη στην Αθήνα. Έκτοτε έχει εκθέσει ζωγραφική σε διάφορες Γκαλλερί της Ευρώπης και της Αμερικής. Το 1982 ζωγράφισε ένα Mural 45 μέτρων για το ξενοδοχείο Αtheneum Intercontinental στην Αθήνα. Έργα του βρίσκονται ατην Eλλάδα στην Εθνική Πινακοθήκη Αθηνών, στο Μουσείο Βορρέ, στην Πινακοθήκη Πιερίδη και σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές σε όλο τον κόσμο.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
173
Διαστάσεις:
23x24
Βάρος:
1.034 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση