Έλενα
zoom in
15.28€ -10% 13.75€

Η όμορφη και ώριμη Σοφία, άφησε την τελευταία της πνοή, πριν τελειώσει το μαγικό ταξίδι της κάτω απ` το δικό της ουρανό στο Σούνιο, δίπλα στο ναό του Ποσειδώνα, στην ασημένια θάλασσα.
Ο σύντροφός της, Δημήτρης, θα μείνει σπαρακτικά μόνος, βιώνοντας τη δική του Δύση, μ` ενοχές και ματωμένη καρδιά, λαβωμένος σαν αετός και ανήμπορος καθώς υποψιάζεται πως και το δικό του τέλος είναι πολύ κοντά.
Η Έλενα, μια νεράιδα του ονείρου, εγκατέλειψε την κόλαση της Αλβανίας και τώρα, εκστατική, αντικρίζει για πρώτη φορά την Αθήνα σε μια γειτονιά της Πλάκας, της γης των θεών. Η ζωή ξάφνου άνοιξε μπροστά στη δροσερή γυναίκα σαν ένα ολοπόρφυρο ρόδι με το γλυκό του καρπό στα χέρια της. Πέτυχε επαγγελματικά, γνώρισε τον έρωτα κι ανηφορίζει ευχάριστα τη νέα της πατρίδα, ξεπερνώντας μια μια τις δυσκολίες.
Η Νάντια, ισχυρός μαγνήτης με την ομορφιά, την προσωπικότητα και τη μόρφωσή της, θα νιώσει τη μεγάλη πίκρα στη σύντομη, δραματική περιπέτεια ενός άτυχου έρωτα, καταδικασμένου από την πρώτη στιγμή. Σύντομα, θ` απαγκιάσει στην αγκαλιά και τα συναισθήματα ενός άξιου και επιτυχημένου μάνατζερ - επιστήμονα.
Η Μυρτώ, ναυάγιο του πλούτου και της καλοπέρασης, όμορφη και αλαζονική, απλώνει τα χέρια της στα ναρκωτικά, χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Μπαίνει στην "αριστοκρατική" πορνεία και φτάνει στο "βυθό". Ελπίζει σε κάποιο φως που δυστυχώς, δε θα φανεί ποτέ σε κανέναν ορίζοντα.
Έχει την αίσθηση κανείς πως η ζωή, κάποια στιγμή, κατηφορίζει αγκαλιά με το αδύναμο φως της Δύσης, πίσω στον πορτοκαλί ορίζοντα του Σύμπαντος. Όμως, μετά τη Δύση, ο ήλιος της Ανατολής προβάλλει πάλι, για να ζεστάνει τη ζωή του Δημήτρη, της Νάντιας και του Θωμά, της Έλενας και του Άρη.
Το σπίτι της Βουλιαγμένης αρχίζει δειλά δειλά να χαμογελάει καθώς το πεπρωμένο προχωράει στο δικό του ανεμπόδιστο δρόμο.

Λευτέρης Φύτρας

Λευτέρης Φύτρας (Συγγραφέας)

Ο Λευτέρης Φύτρας γεννήθηκε στον Πειραιά το 1933. Μετά το οκτατάξιο Γυμνάσιο πήρε το πτυχίο της τότε Παντείου Ανωτάτης Σχολής Πολιτικών Επιστημών και συνέχισε μεταπτυχιακό στο ειδικό τμήμα πολιτικής επιστήμης. Αμέσως μετά ξεκινάει την καριέρα του στο οικονομικό σώμα του Στρατού. Την επαγγελματική του κατάρτιση συμπλήρωσε με ένα χρόνο εκπαίδευσης στη σχολή οικονομικού του Στρατού των ΗΠΑ καθώς και τη φοίτηση στις σχολές Γαλλικής και Αγγλικής γλώσσας. Παράλληλα με τις σχετικά σκληρές στρατιωτικές υποχρεώσεις, πάντα βρισκόταν κάποιος χρόνος για παρακολούθηση των Ελληνικών Γραμμάτων αλλά και της Ευρωπαϊκής και Αμερικανικής Λογοτεχνίας. Τον Ιούνιο του 1984 αποστρατεύθηκε με αίτησή του απ΄ τον Στρατό με τον βαθμό του Ταξίαρχου. Το 1985 εγκαταστάθηκε οικογενειακώς, σύζυγος και δυο παιδιά, στις ΗΠΑ όπου τελείωσαν τις σπουδές τους. Ο ίδιος εργάστηκε για μια δεκαετία ως δάσκαλος και καθηγητής σε ελληνοαμερικανικά σχολεία και ως δημοσιογράφος σε έντυπα του Σικάγου και της Νέας Υόρκης. Στη δεκαετία της εκεί παραμονής του είχε πάντα δίπλα του τη σύντροφό του Αναστασία και τα δυο παιδιά του Παναγιώτη και Μαράνα, που αφού τελείωσαν με επιτυχία τις σπουδές τους, όλη η οικογένεια επέστρεψε σταδιακά στην Ελλάδα από το 1996 έως το 1998. Ζουν μόνιμα στο Λαγονήσι. Η Αμερική προίκισε τον Λευτέρη Φύτρα με μοναδικές εμπειρίες, ευχάριστες και πικρές, που όλες μαζί αποτελούν ένα πολύτιμο θησαύρισμα για τις πνευματικές του ενασχολήσεις στην Ελλάδα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
302
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.474 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση