Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εφαρμοσμένη θερμοδυναμική στο σύστημα SI

Εφαρμοσμένη θερμοδυναμική στο σύστημα SI
Στο βιβλίο έγινε προσπάθεια να καλυφθούν με συνοπτικό τρόπο θέματα εισαγωγής στο χώρο της Εφαρμοσμένης Θερμοδυναμικής. Η ανάπτυξη του αντικειμένου είναι βασισμένη στον άξονα της μελέτης ιδιοτήτων της ύλης-θερμοδυναμικών νόμων-θερμοδυναμικών κύκλων, που αποτελεί κυρίαρχα τον χώρο των ενεργειακών μετατροπών. Ιδιαίτερη προσπάθεια αφιερώθηκε στην επιλογή των απαραίτητων αντικειμένων της ύλης με σκοπό την επίτευξη ισορροπίας μεταξύ της καλυπτόμενης έκτασης και επιδιωκόμενου βάθους, σε τρόπο ώστε να προκύψει ένα σύντομο, αυτοδύναμο εισαγωγικό διδακτικό βοήθημα, που να οδηγεί άμεσα σε εφαρμογές προς χρήση όχι μόνον των φοιτητών Πολυτεχνείου και τεχνολογικοί ιδρυμάτων αλλά και των μηχανικών.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εδραίωση βασικών αρχών και κατανόηση του βαθύτερου φυσικού υπόβαθρου των εννοιών, στη μεθοδική βήμα προς βήμα εξαγωγή απλών μαθηματικών σχέσεων υπολογισμού ενεργειακών μεγεθών που οδηγούν στη δυνατότητα θεωρητικής μελέτης και αξιολόγησης απλών συστημάτων ενεργειακών μετατροπών. Πλήθος παραδειγμάτων και λυμένων ασκήσεων προσφέρουν τη δυνατότητα διεξαγωγής πρακτικών αριθμητικών υπολογισμών αυτοδιδασκαλίας που συνεισφέρουν αποφασιστικά στην εμπέδωση της θεωρίας, στην συνειδητοποίηση της τάξης μεγέθους των εμπλεκομένου μεγεθών όπως και στην ορθή χρησιμοποίηση των μονάδων που ανήκουν αποκλειστικά σε όλη την έκταση του κειμένου, στο σύστημα SI.

24χ17 εκ., 317 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 536.7 (Θερμοδυναμική )
ISBN: 978-960-411-630-0
ISBN (10ψήφιο): 960-411-630-4
Βάρος: 0.524 κιλά
Εκδότης: Ίων
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
25.48
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.87
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.