Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τεχνολογία μετρήσεων και αισθητήρων
Συγγραφέας:   Σπυρίδων Ι. Λουτρίδης


Τεχνολογία μετρήσεων και αισθητήρων
Σκοπός του συγγράμματος είναι να διαπραγματευτεί βασικές έννοιες της τεχνολογίας μετρήσεων και αισθητήρων σε ένα επίπεδο που δεν είναι ούτε εντελώς θεωρητικό, αλλά ούτε και απόλυτα εκλαϊκευμένο. Οι μαθηματικές σχέσεις χρησιμοποιούνται όπου εξυπηρετούν στην ενάργεια του κειμένου. Ταυτόχρονα γίνεται αναφορά σε εμπορικές υλοποιήσεις διατάξεων μέτρησης και δίνονται πρακτικές συμβουλές γύρω από την τεχνική της μέτρησης.

Η βιβλιογραφία που παρατίθεται στο τέλος κάθε κεφαλαίου δίνει το έναυσμα για περαιτέρω συζήτηση σε ένα ούτως, ή άλλως αστείρευτο πεδίο εφαρμογών και υλοποιήσεων. Η οργάνωση που επελέγη εξυπηρετεί τον αναγνώστη από πρακτικής πλευράς, επειδή συνήθως προκύπτει η ανάγκη για τη μέτρηση μιας συγκεκριμένης φυσικής ποσότητας και όχι η ανάγκη για τη χρήση ενός συγκεκριμένου τύπου μετατροπέα.

Εκτός από τα κεφάλαια που πραγματεύονται κατ΄ εξοχήν τεχνικές μέτρησης, κρίθηκε σκόπιμη η εισαγωγή και άλλων συμπληρωματικών κεφαλαίων. Έτσι γίνεται ξεχωριστή αναφορά στα συστήματα προσαρμογής, στις διατάξεις δηλαδή εκείνες που απαιτούνται για την πρακτική υλοποίηση ενός συστήματος μέτρησης. Επίσης στον υπολογισμό της αβεβαιότητας στη μέτρηση και της επεξεργασίας του λαβομένου σήματος. Με δεδομένο ότι η μετάδοση, αποθήκευση και επεξεργασία των δεδομένων γίνεται σήμερα σχεδόν αποκλειστικά σε ψηφιακό κρίθηκε ως επιβεβλημένη. Στα περισσότερα κεφάλαια παρατίθεται ένας αριθμός λυμένων προβλημάτων.

24χ17 εκ., 424 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 620 (Μηχανική)
ISBN: 978-960-411-656-0
ISBN (10ψήφιο): 960-411-656-8
Βάρος: 0.71 κιλά
Εκδότης: Ίων
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
33.64
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

26.24
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.