Διπλή ταυτότητα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Διπλή ταυτότητα

Μυθιστόρημα

Margaret Peterson Haddix

3.98€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789601627960

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Νουβέλα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2008

  • Εκδότης

    Πατάκη

Καθώς πλησιάζουν τα δέκατα τρίτα γενέθλια της Μπέθανι, οι γονείς της αρχίζουν να φέρονται πολύ πιο παράξενα απ` ό,τι συνήθως: Η μητέρα της δε σταματάει να κλαίει και ο πατέρας της δεν αφήνει στιγμή μόνη της την Μπέθανι. Ένα πρωί βάζει όλη την οικογένεια στο αυτοκίνητο, διασχίζει αρκετές πολιτείες και αφήνει την Μπέθανι σε μια θεία της, που την ύπαρξη της δε γνώριζε καν η μικρή. Η Μπέθανι δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει. Φοβάται ότι η μητέρα και ο πατέρας της τρέχουν να ξεφύγουν από κάποιου είδους μπλέξιμο, αλλά δεν μπορεί να μάθει τίποτα, γιατί κανείς δεν της λέει πού πηγαίνουν. Το μόνο στοιχείο που διαθέτει είναι μερικές λέξεις που κρυφάκουσε κάποια στιγμή που ο πατέρας της μιλούσε με τη θεία Μίρλι: `Δεν ξέρει τίποτα για την Ελίζαμπεθ`. Όμως, ούτε η θεία Μίρλι λέει στην Μπέθανι ποια είναι η Ελίζαμπεθ, ούτε της εξηγεί γιατί οι άνθρωποι της μικρής τους πόλης αντιδρούν λες και είδαν φάντασμα κάθε φορά που τη βλέπουν. Το μυστήριο εντείνεται όταν η Μπέθανι λαμβάνει ένα δέμα από τον πατέρα της, που περιέχει τέσσερα διαφορετικά πιστοποιητικά γέννησης από τέσσερις πολιτείες, που αναφέρουν τέσσερα διαφορετικά επώνυμα - καθώς και χιλιάδες δολάρια σε μετρητά. Και όταν ένας άγνωστος άντρας εμφανίζεται κάνοντας ερωτήσεις, ανακαλύπτει πως δεν είναι η μόνη που ζητάει απεγνωσμένα να ανακαλύψει τα μυστικά του παρελθόντος της. Σ` αυτό το συναρπαστικό μυθιστόρημα μυστηρίου, η Μάργκαρετ Πίτερσον Χάντιξ υφαίνει μια συγκλονιστική ιστορία γεμάτη απρόοπτα και ανατροπές, που θα καθηλώσει τον αναγνώστη μέχρι την τελευταία σελίδα.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Χαρά Γιαννακοπούλου

Χαρά Γιαννακοπούλου (Μεταφραστής)

Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1972. Έχει μεταφράσει πολλά βιβλία και έχει γράψει μυθιστορήματα για εφήβους: "Λητώ", (Ελληνικά Γράμματα, 1998), "Η ιστορία μιας ιστορίας", (Ελληνικά Γράμματα, 1999), "Το νησί που ταξιδεύει", (Ελληνικά Γράμματα, 2000) και "Μπλιαχ!" (Ελληνικά Γράμματα, 2005). Επίσης, έχει γράψει τα παραμύθια "Παιχνίδι με το πιάνο", (Ελληνικά Γράμματα, 2007) και "Η απέναντι μοναξιά", (Ελληνικά Γράμματα, 2003), που της χάρισε και το βραβείο του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Μάνος Κοντολέων

Μάνος Κοντολέων (Υπεύθυνος Σειράς)

Γεννήθηκε στην Aθήνα το 1946 από γονείς που κατάγονταν απ΄ τη Σμύρνη. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Aθηνών, αλλά ασχολείται με τη λογοτεχνία από τα παιδικά του χρόνια δημοσιεύοντας κείμενα του στο περιοδικό "Διάπλαση των Παίδων". Tην πρώτη του εμφάνιση στα Γράμματα την κάνει το 1969 συμμετέχοντας σε ανθολογία νέων πεζογράφων και μετά από δέκα χρόνια κυκλοφορεί το πρώτο του βιβλίο. O Mάνος Kοντολέων ασχολείται με όλα τα είδη του πεζού λόγου: μυθιστόρημα, νουβέλα, διήγημα, παραμύθι και δοκίμιο. Eίναι ταχτικός συνεργάτης διαφόρων περιοδικών και εφημερίδων (Aυγή, Bήμα, Διαβάζω, Tραμ, Πόρφυρας, Λέξη κ.ά) όπου και δημοσιεύει κριτικές, άρθρα και λογοτεχνικά κείμενα. Είναι μέλος συντακτικής επιτροπής του περιοδικού "Διαδρομές στο χώρο της λογοτεχνίας για παιδιά και νέους". Γράφει σενάρια τηλεοπτικών προγραμμάτων για παιδία με θέματα γύρω από το βιβλίο και κάνει πολύ συχνά ομιλίες για τα προβλήματα και τους στόχους της Λογοτεχνίας για παιδία και νέους. Bιβλία του έχουν κατά καιρούς βραβευθεί από την Eταιρία Eλλήνων Λογοτεχνών και από τον Kύκλο του Eλληνικού Παιδικού Bιβλίου. Kείμενα του (διηγήματα και άρθρα) περιλαμβάνονται σε διάφορες ανθολογίες πεζογραφίας και δοκιμίου. O Mάνος Kοντολέων ζει στην Aθήνα μαζί με τη γυναίκα του και τα δυο παιδιά τους.


Margaret Peterson Haddix

Margaret Peterson Haddix (Συγγραφέας)

Η Μάργκαρετ Πίττερσον Χάντιξ έχει γράψει μια σειρά από πολύ επιτυχημένα μυθιστορήματα για νέους. Τα βιβλία της έχουν αποσπάσει πολλά βραβεία και ψηφίστηκε ως η αγαπημένη συγγραφέας νεανικών βιβλίων σε είκοσι οκτώ πολιτείες της Αμερικής. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, όπου σπούδασε δημιουργική γραφή, δημοσιογραφία και ιστορία, ενώ έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος και δασκάλα. Ζει στο Κολόμπους του Οχάιο με το σύζυγό της Νταγκ και τα δύο τους παιδιά, Μέρεντιθ και Κόνορ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
254
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.34 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση