Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Υδρογεωλογία περιβάλλοντος. Υπόγεια νερά και περιβάλλον
(Ποιότητα νερών: Πηγές και διάδοση της ρύπανσης: Χώροι υγειονομικής ταφής απορριμάτων: Εδαφική διάθεση υγρών αποβλήτων: Τρωτότητα, προστασία και απορρύπανση υδροφορέων: Υφαλμύρινση, κλιματικές αλλαγές και υδατικοί πόροι)
Συγγραφέας:   Κώστας Σ. Βουδούρης


Υδρογεωλογία περιβάλλοντος. Υπόγεια νερά και περιβάλλον
[...] Το βιβλίο αυτό, που πραγματεύεται θέματα Υπόγειων Νερών - Υδρογεωλογίας και Περιβάλλοντος, φιλοδοξεί σε αυτό ακριβώς να συμβάλλει, στην επιστημονική κατάρτιση των επιστημόνων που ασχολούνται με τα θέματα αυτά (γεωλόγους, πολιτικούς μηχανικούς, γεωπόνους, μηχανικούς περιβάλλοντος κ.ά). Καλύπτει όλα τα θέματα που αφορούν την ποιότητα των υπόγειων νερών, την αλληλεπίδραση του νερού με το περιβάλλον, τις πηγές και τη διάδοση της ρύπανσης, τη διάθεση απορριμμάτων στο έδαφος, την τρωτότητα των υπόγειων νερών στην εξωτερική ρύπανση, την απορρύπανση των υπόγειων υδροφορέων, τις κλιματικές αλλαγές και τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον και τέλος το φαινόμενο της υφαλμύρινσης.

Στα δύο πρώτα κεφάλαια παρουσιάζονται οι βασικές έννοιες της Υδρογεωλογίας-Υπόγειας Υδραυλικής και οι ιδιότητες του εδάφους, ώστε το βιβλίο να έχει μια αυτονομία και πληρότητα.

Σε κάθε κεφάλαιο υπάρχουν λυμένες εφαρμογές για την καλύτερη κατανόηση, μελέτες περίπτωσης (case studies), όπου αντιμετωπίζονται πραγματικά προβλήματα, καθώς και βιβλιογραφικές αναφορές. Έτσι το βιβλίο μπορεί να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο και για τους πτυχιούχους που θα κληθούν να επιλύσουν συγκεκριμένα προβλήματα στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία. [...]

(από την εισαγωγή του βιβλίου)

25χ18 εκ., 460 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 550 (Γεωλογία ), 551.48 (Υδρολογία)
ISBN: 978-960-418-170-4
ISBN (10ψήφιο): 960-418-170-Χ
Βάρος: 0.99 κιλά
Εκδότης: Τζιόλα
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
29.47
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

26.52
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Βουδούρης, Κώστας Σ.
Ο Κώστας Βουδούρης γεννήθηκε στο Μποζικά Κορινθίας και αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Κιάτου με βαθμό "Λίαν Καλώς". Το 1982 πήρε το πτυχίο του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και το 1993 το πτυχίο του τμήματος Μαθηματικών του ίδιου Πανεπιστημίου. Το 1995 ανακηρύχθηκε Διδάκτοραςτου τομέα Γεωφυσικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του τμήματος Γεωλογίαςτου Πανεπιστημίου Πατρών με βαθμό "Άριστα". Το 1999 παρακολούθησε πρόγραμμα ανοικτής εξ αποστάσεως Εκπαίδευσης στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και είναι κάτοχος Πιστοποιητικού Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης. Υπήρξε υπότροφος του Ι.Κ.Υ. κατά τα έτη 1989-92 για την εκπόνηση της διδακτορικής διατριβής του και κατά τα έτη 1999-2000 για μεταδιδακτορική έρευνα στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Είναι μέλος σε επιστημονικές Εταιρείες και Σωματεία, όπως Ελληνική Γεωλογική Εταιρεία (ΕΓΕ), Διεθνής Ένωση Υδρογεωλόγων (ΙΑΗ), Ελληνική Υδροτεχνική Ένωση (ΕΥΕ), Ελληνική Επιτροπή Υδρογεωλογίας, ΓΕΩΤΕΕ, Ελληνική Επιτροπή Διαχείρισης Υδατικών Πόρων (ΕΕΔΥΠ), Διεθνής Εταιρεία Μαθηματικής Γεωλογίας (ΙΑΜG), Διεθνής Εταιρεία Περιβαλλοντικής Υδρολογίας (ΙΑΕΗ), Ευρωπαϊκή Εταιρεία Υδατικών Πόρων (ΕWRΑ) κ.λπ. Έχει εμπειρία ως Γεωλόγος σε εταιρεία γεωτρήσεων και ως επαγγελματίας Γεωλόγος σε τεχνικό γραφείο υδρογεωλογικών μελετών. Παρακολούθησε και δίδαξε σε πολλά σεμινάρια. Έχει μετάσχει σε 15 ερευνητικά προγράμματα σχεδόν όλα για υδατικούς πόρους που εκπονήθηκαν από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κ.λπ. Έχει μετάσχει συνολικά σε 50 Συνέδρια ή Επιστημονικές Ημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει δημοσιεύσει πάνω από 90 εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων σε θέματα διαχείρισης υδατικών πόρων, υδρογεωλογίας, υδρολογικών ισοζυγίων και ποιότητας υπόγειων νερών. Εκλέχθηκε Λέκτορας το 2003 και Επίκουρος Καθηγητής το 2008 στο Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ, όπου διδάσκει Υδρογεωλογία Περιβάλλοντος, Εκμετάλλευση και Διαχείριση Υπόγειου νερού, Ρύπανση υπόγειων νερών και Γεωθερμία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.