Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η αξιολόγηση στην εκπαίδευση
(Με έμφαση στην προσχολική)

Offer
Η αξιολόγηση, αν χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα για την εκπαίδευση. Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, στην οποία θα αναφερθούμε αναλυτικά στο παρόν βιβλίο, περιλαμβάνει την αξιολόγηση του σχολείου, του αναλυτικού προγράμματος και των εκπαιδευτικών σπουδών, των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και των καινοτόμων πρακτικών, του χώρου, των υλικών και των μέσων διδασκαλίας, του εκπαιδευτικού και του μαθητή.

Στον παρόν βιβλίο, το οποίο απευθύνεται σε φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων και τμημάτων ψυχολογίας, εκπαιδευτικούς, κυρίως προσχολικής ηλικίας και ψυχολόγους, σχολικούς συμβούλους, γονείς, καθώς και ερευνητές που ενδιαφέρονται για την αξιολόγηση στην εκπαίδευση, επιχειρείται μια περιγραφή της αξιολόγησης στην εκπαίδευση, με έμφαση στην προσχολική. Πιο συγκεκριμένα, αρχικά δίνεται ο ορισμός της αξιολόγησης γενικότερα και της εκπαιδευτικής ειδικότερα, καθώς και των σχετικών με αυτή άλλων όρων. Έπειτα γίνεται αναφορά στους στόχους της αξιολόγησης, το αντικείμενο, τα κριτήρια, τις μεθόδους και τις τεχνικές, τη διαδικασία, τα μέσα, τους φορείς και τα αποτελέσματά της.

Ακολουθεί η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου που αναφέραμε προηγουμένως τι περιλαμβάνει. Σε όλες τις περιπτώσεις περιγράφεται η αξιολόγηση των παραπάνω γενικά και στην προσχολική αγωγή ειδικά. Ειδικότερα όμως για την αξιολόγηση του μαθητή επικεντρωνόμαστε στην αξιολόγηση του νηπίου, η οποία διαφέρει κατά πολύ από αυτήν του παιδιού στις άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης. Στη συνέχεια παρουσιάζονται αναλυτικά οι παραδοσιακές και οι εναλλακτικές μορφές αξιολόγησης και αναφέρεται σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται η καθεμία από αυτές. Επιπλέον γίνεται ιδιαίτερη μνεία στην αξιολόγηση δύο ειδικών πληθυσμιακών ομάδων, αφενός των παιδιών από διαφορετικά πολιτισμικά και γλωσσικά περιβάλλοντα και αφετέρου των παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Τέλος, επιχειρείται μια κριτική αξιολόγηση της αξιολόγησης, κατά την οποία γίνεται αναφορά αφενός στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των παραδοσιακών και εναλλακτικών μορφών αξιολόγησης αντίστοιχα και αφετέρου στα επιχειρήματα υπέρ και κατά της αξιολόγησης γενικότερα και στην προσχολική εκπαίδευση ειδικότερα.

24χ17 εκ., 308 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370 (Εκπαίδευση), 372 (Εκπαίδευση, Προσχολική)
ISBN: 978-960-01-1237-5
ISBN (10ψήφιο): 960-01-1237-1
Βάρος: 0.668 κιλά
Εκδότης: Gutenberg
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
37.19
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

27.52
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Γουργιώτου, Ευθυμία
Η Έφη Γουργιώτου είναι Λέκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και Πάρεδρος Προσχολικής Εκπαίδευσης, επί θητεία, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Είναι απόφοιτος της Σχολής Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης, του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του ΑΠΘ και των Πανεπιστημίων Caen και Paris VIII της Γαλλίας. Επίσης είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου, με ειδίκευση στη στατιστική, από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Υπηρέτησε ως νηπιαγωγός, επί είκοσι χρόνια, σε διάφορο νηπιαγωγεία της χώρας. Έχει ανακοινώσεις σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και δημοσιεύσεις σε ελληνικά περιοδικά.

Ντολιοπούλου, Έλση
Η Έλση Ντολιοπούλου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι απόφοιτος της Σχολής Νηπιαγωγών Αθηνών και κάτοχος πτυχίου Μπάτσελορ στην προσχολική και πρωτοσχολική εκπαίδευση και Μάστερ στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης. Διαθέτει επίσης ένα δεύτερο Μάστερ στην προσχολική και πρωτοσχολική εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, από το οποίο και ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ με την ίδια εκπαίδευση. Έχει εργαστεί ως νηπιαγωγός στα σχολεία της Αμερικανικής Παροικίας Αθηνών και έχει διδάξει στα Παιδαγωγική Τμήματα Νηπιαγωγών των Πανεπιστημίων Πατρών και Αθηνών, στο Τμήμα Βρεφονηπιοκομίας του ΤΕΙ Αθηνών, καθώς επίσης και στο Διδασκαλείο Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης, στο πρόγραμμα εξομοίωσης νηπιαγωγών στη Θεσσαλονίκη και την Κύπρο και στα ΠΕΚ Αθηνών, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής και Χαλκίδας. Επιπλέον, είναι μέλος της Επιστημονικής Ομάδας για το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο του ΥΠΕΠΘ. Έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.