Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Βελτιώνοντας την ποιότητα στις υπηρεσίες υγείας

Βελτιώνοντας την ποιότητα στις υπηρεσίες υγείας
Η ποιότητα είναι έννοια επίκαιρη, σύνθετη, αλλά και συναρπαστική, καθώς ενσωματώνει με επιστημονικό τρόπο τις πραγματικές κοινωνικές και οικονομικές απαιτήσεις, όπως προσδιορίζονται κάθε φορά ως προς το χώρο και το χρόνο. Στο βιβλίο "Βελτιώνοντας την ποιότητα στις υπηρεσίες υγείας" εισάγονται οι βασικές έννοιες που σχετίζονται με τη διοίκηση της ποιότητας και παρουσιάζονται οι πλέον σύγχρονες εξελίξεις και προσεγγίσεις. Το βιβλίο αποτελείται από οκτώ κεφάλαια, τα οποία πραγματεύονται συνολικά το αντικείμενο της διοίκησης ποιότητας στις υπηρεσίες υγείας. Οι ενότητες καλύπτουν τα συστήματα ελέγχου και διασφάλισης της ποιότητας, παρουσιάζουν τα διεθνή πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας, αναλύουν τους βασικούς δείκτες αξιολόγησης της ποιότητας στις υπηρεσίες υγείας, παραθέτουν διεθνή συστήματα βελτίωσης της ποιότητας, καλύπτουν προσεγγίσεις μέτρησης της ποιότητας από την πλευρά του χρήστη των υπηρεσιών ως προς το επίπεδο ικανοποίησης και το επίπεδο των προσδοκιών του, καθώς και ειδικά ζητήματα για τη ποιότητα στις υπηρεσίες υγείας, τα οποία περιλαμβάνουν τη σχέση ποιότητας και πληροφόρησης και τη μέτρηση της ποιότητας ζωής των χρηστών.

Το βιβλίο απευθύνεται σε φοιτητές προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων αλλά και σε κάθε αναγνώστη, ο οποίος θέλει να ενημερωθεί σφαιρικά και διεξοδικά για τρέχοντα ζητήματα σχετικά με την ποιότητα στις υπηρεσίες υγείας. Πέραν των προσπαθειών των συγγραφέων για την αρτιότερη και πληρέστερη παρουσίαση των σχετικών προσεγγίσεων, ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η συμβολή του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Λυκούργου Λιαρόπουλου, τον οποίο πρέπει θερμά να ευχαριστήσουμε για την επιστημονική επιμέλεια του βιβλίου.


Σημείωση: Πρόλογος: Λυκούργος Λιαρόπουλος, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών.

24χ17 εκ., 448 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Οικονομία και Διοίκηση
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 351.7 (Υγειονομική πολιτική ), 362 (Υπηρεσίες υγείας), 362.495 (Υπηρεσίες υγείας - Ελλάς)
Άλλα πρόσωπα: Λυκούργος Λ. Λιαρόπουλος (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-7182-10-4
ISBN (10ψήφιο): 960-7182-10-3
Βάρος: 0.79 κιλά
Εκδότης: Παπασωτηρίου
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
28.53
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

27.10
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Δάφνη Καϊτελίδου είναι λέκτορας στο αντικείμενο της νοσηλευτικής διοίκησης και αξιολόγησης της τεχνολογίας υπέρ της υγείας στο τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1996 είναι επιστημονική συνεργάτις στο Εργαστήριο Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας του τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 35 διεθνή και ελληνικά ερευνητικά προγράμματα και έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό ερευνητικών εργασιών σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Το διάστημα 2004-2006 δίδαξε στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο ως μέλος του ΣΕΠ, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Διοίκηση Μονάδων Υγείας", ενώ από το 2006 είναι μέλος ΣΕΠ στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου. Επίσης διδάσκει στο Διατμηματικό-Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του τμήματος Νοσηλευτικής (συντονιστικό τμήμα), στην ειδίκευση "Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας". Τα πεδία δραστηριότητάς της συνίσταται κυρίως στην αξιολόγηση και διαχείριση τεχνολογίας υγείας, στην κοινωνικο-οικονομική αποτίμηση των υπηρεσιών υγείας, στη αξιολόγηση και βελτίωση της ποιότητας, παραγωγικότητας και αποδοτικότητας των υπηρεσιών υγείας και στην οργάνωση και διοίκηση των υπηρεσιών υγείας. Από το 2002 είναι αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας στον ΟΟΣΑ.

Ο Πέτρος Α. Κωσταγιόλας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Είναι διδάκτορας διοίκησης παραγωγής του Πανεπιστημίου του Birmingham. Είναι λέκτορας στο γνωστικό αντικείμενο της οργάνωσης και διοίκησης υπηρεσιών πληροφόρησης στο τμήμα Αρχειονομίας-Βιβλιοθηκονομίας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Διδάσκει από το 2003 στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, ως Συνεργαζόμενο Επιστημονικό Προσωπικό (ΔΕΠ) στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Διοίκηση Μονάδων Υγείας". Επίσης διδάσκει διοίκηση ολικής ποιότητας από το 2005-2006 στο Διατμηματικό-Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο "Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας" του τμήματος Νοσηλευτικής, Ε.Κ.Π.Α. Έχει συμμετάσχει σε συλλογικές επιστημονικές εκδόσεις, έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά εθνικών και διεθνών συνεδρίων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν σε ειδικά ζητήματα οργάνωσης και διοίκησης, στην εφαρμογή διεθνών προτύπων διασφάλισης ποιότητας, καθώς και σε συστήματα αξιοπιστίας, για τους τομείς των υπηρεσιών υγείας και υπηρεσιών πληροφόρησης.

Η Μαρία Χατζοπούλου είναι νοσηλεύτρια ΠΕ, με μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, και υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται στο Γ.Ν.Α. Λαϊκό από το 1998 ως κλινική νοσηλεύτρια και τα τελευταία 5 έτη απασχολείται στο Γραφείο Εκπαίδευσης Προσωπικού του νοσοκομείου ενώ παράλληλα είναι υπεύθυνη κατάρτισης στο ΚΕΚ Λαϊκό. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή και ελληνικά ερευνητικά προγράμματα. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά εθνικών και διεθνών συνεδρίων. Δραστηριοποιείται ερευνητικά σε θέματα που αφορούν στην οργάνωση και διοίκηση υπηρεσιών υγείας, στην εκπαίδευση ενηλίκων στο χώρο εργασίας, στη βελτίωση και τεκμηρίωση της νοσηλευτικής φροντίδας και γενικά στη βελτίωση ποιότητας στις υπηρεσίες υγείας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.