Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μέτρα και σταθμά

Μέτρα και σταθμά
Το "Μέτρα και σταθμά" είναι το πρώτο ελληνικό εγχειρίδιο, έτοιμο να απαντήσει σε τρέχοντα ερωτήματα που ανακύπτουν κατά την εφαρμογή των τεχνικών επιστημών. Το βιβλίο συγκεντρώνει ένα πλήθος στοιχείων που ταξινομούνται σε τέσσερις ενότητες:

- Μέτρα και σταθμά
- Μαθηματικοί πίνακες και γεωμετρικά σχήματα
- Τεχνικά δεδομένα
- Διαγράμματα

Η πρώτη ενότητα συζητά τα συστήματα των μονάδων και παραθέτει πίνακες μετατροπής τους. Μερικά σπάνια συστήματα, ακόμη και αρχαία ελληνικά και ρωμαϊκά, περιλαμβάνονται στην ενότητα αυτή. Δίδονται επίσης σχόλια και ιστορικές επισημάνσεις για την προέλευση και χρήση των μονάδων.
Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει γεωμετρικούς, χρηματοοικονομικούς, στατιστικούς και αριθμητικούς πίνακες. Οι γεωμετρικοί πίνακες αναφέρονται στα σχήμα, το εμβαδόν και τον όγκο διαφόρων στερεών σωμάτων. Η τομή δύο ή τριών κυλίνδρων, κυλίνδρου και σφαίρας, ο όνυχας, η κυλινδρική σφήνα είναι λίγα μόνο παραδείγματα.
Η τρίτη ενότητα περιέχει ψυχρομετρικούς χάρτες, διαγράμματα Mollier και γραφήματα διαφόρων χαρακτηριστικών ουσιών και στοιχείων.
Εξετάζοντας το περιεχόμενο του βιβλίου, ο αναγνώστης θα ανακαλύψει και ένα πλήθος άλλων στοιχείων, όπως: διαρκές ημερολόγιο μέχρι το 10099, κωδικούς χωρών (τηλεφωνικούς και internet), pH τροφίμων, κ.ά. Σε πολλά σημεία οι πληροφορίες δίδονται με τη μορφή υποσημειώσεων. Αξίζει να μην τις παραβλέψει κανείς, έχουν ενδιαφέρον.

29χ21 εκ., 480 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 600.03 (Τεχνολογία - Εγκυκλοπαίδειες και λεξικά), 620.218 (Μηχανική - Πρότυπα)
ISBN: 978-960-7530-96-7
ISBN (10ψήφιο): 960-7530-96-9
Βάρος: 1.665 κιλά
Εκδότης: Παπασωτηρίου
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
50.96
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

45.86
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.