Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εισαγωγή στη μελέτη της γλώσσας

Offer
Το βιβλίο αυτό είναι το πρώτο πλήρες σύγγραμμα εισαγωγής στον ευρύτερο κλάδο της γενικής γλωσσολογίας που κυκλοφορεί στην ελληνική γλώσσα. Αποτελεί προσαρμοσμένη μετάφραση της έβδομης έκδοσης (2003) του έργου των V. Fromkin, R. Rodman και N. Hyams "An Introduction to Language", το οποίο θεωρείται το δημοφιλέστερο εισαγωγικό σύγγραμμα γλωσσολογίας στα αγγλικά παγκοσμίως. Η έκδοση αυτή έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στην ελληνόγλωσση βιβλιογραφία, καθώς διευρύνει την επιστημονική περιοχή στην οποία εισάγονται οι φοιτητές, φέρνοντάς τους σε επαφή με ολόκληρο το φάσμα των ζητημάτων που μελετά σήμερα η σύγχρονη γλωσσολογία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το βιβλίο αποτελείται από δώδεκα κεφάλαια, πλήρως ενημερωμένα με τα τελευταία πορίσματα της σύγχρονης γλωσσολογικής έρευνας, με παραδείγματα από διάφορες γλώσσες του κόσμου. Τα κεφάλαια συνοδεύονται από ειδικές ασκήσεις πρακτικής εξάσκησης, προσαρμοσμένες στα ελληνικά.

Στα κεφάλαια του βιβλίου εξετάζονται θέματα όπως:

- Η φύση και η μοναδικότητα της ανθρώπινης γλώσσας
- Η σχέση γλώσσας και εγκεφάλου
- Η μορφή των λέξεων
- Η δομή των προτάσεων
- Η σημασία στη γλώσσα
- Η φωνητική και φωνολογική ανάλυση
- Η κατάκτηση της γλώσσας από τα παιδιά
- Η σχέση γλώσσας και υπολογιστών
- Η σχέση γλώσσας και κοινωνίας
- Η γλωσσική αλλαγή
- Τα συστήματα γραφής

Στο τέλος του βιβλίου περιλαμβάνονται ελληνοαγγλικό γλωσσάρι όρων γλωσσολογίας 600 λημμάτων με σύντομα ερμηνεύματα, καθώς και αλφαβητικό ευρετήριο θεμάτων.

Το βιβλίο απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές που παρακολουθούν εισαγωγικά μαθήματα στη γλωσσολογία και σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που ασχολούνται με ζητήματα γλώσσας και γλωσσολογικής ανάλυσης. Χάρη στο απλό και ευχάριστο ύφος, είναι προσιτό σε οποιονδήποτε αναγνώστη επιθυμεί μια επιστημονικά τεκμηριωμένη και ευκολονόητη περιήγηση στη γλώσσα και στη σύγχρονη γλωσσολογία.

24χ17 εκ., 834 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Θεωρητικές Επιστήμες
Ονομασία υποσειράς: Γλωσσολογία
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 410 (Γλωσσολογία), 410.1 (Γλωσσολογία - Θεωρία)
Άλλα πρόσωπα: Αναστάσιος Τσαγγαλίδης (Μεταφραστής) , Φανή Παπαδοπούλου (Μεταφραστής) , Γιώργος Ι. Ξυδόπουλος (Μεταφραστής) , Γιώργος Ι. Ξυδόπουλος (Επιμελητής) , Έλλη Βάζου (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-16-2569-0
ISBN (10ψήφιο): 960-16-2569-0
Βάρος: 1.483 κιλά
Εκδότης: Πατάκη
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
49.70
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

34.29
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Victoria Fromkin σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνιας και γλωσσολογία (μεταπτυχιακά και διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA). Υπήρξε μέλος του διδακτικού προσωπικού του Τμήματος Γλωσσολογίας του UCLA από το 1966 έως το θάνατό της το 2000, και πρόεδρος του Τμήματος από το 1972 έως το 1976. Από το 1979 έως το 1989 ήταν κοσμήτορας προπτυχιακών προγραμμάτων και αντιπρύτανης προπτυχιακών προγραμμάτων του UCLA. Υπήρξε επισκέπτρια καθηγήτρια των Πανεπιστημίων της Στοκχόλμης, του Κέμπριτζ και της Οξφόρδης. Η V. Fromkin διατέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Μεταπτυχιακών Σχολών το 1988, και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ακαδημίας της Αφασίας. Το UCLA της απένειμε το Βραβείο Διακεκριμένης Διδασκαλίας και το Βραβείο Επαγγελματικής Επιτυχίας, ενώ η ίδια υπηρέτησε ως αντιπρόσωπος των ΗΠΑ και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής στη Διεθνή Μόνιμη Επιτροπή Γλωσσολογίας (CIPL). Υπήρξε αιρετό μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών, της Αμερικανικής Ένωσης για την Πρόοδο της Επιστήμης, της Ακαδημίας της Επιστήμης της Νέας Υόρκης, της Αμερικανικής Εταιρείας Ψυχολογίας και της Εταιρείας Ακουστικής της Αμερικής, ενώ το 1996 εξελέγη μέλος της Εθνικής Ακαδημίας των Επιστημών. Έχει εκδώσει περισσότερα από εκατό βιβλία, μονογραφίες και εργασίες σε θέματα σχετικά με τη φωνητική, τη φωνολογία, τις μουσικοτονικές γλώσσες, τις αφρικανικές γλώσσες, τα λάθη της ομιλίας, τα μοντέλα επεξεργασίας, την αφασία και το διεπίπεδο εγκεφάλου/νου/γλώσσας - όλα αντικείμενο έρευνας της ίδιας. Η καθηγήτρια V. Fromkin απεβίωσε στις 19 Ιανουαρίου 2000, σε ηλικία 76 ετών.

Η Nina Hyams πήρε το πρώτο της πτυχίο στη δημοσιογραφία από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, και το μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο στη γλωσσολογία από το Κέντρο Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Σίτυ της Νέας Υόρκης. Έγινε μέλος του διδακτικού προσωπικού του UCLA το 1983, και σήμερα είναι καθηγήτρια γλωσσολογίας και συνδιευθύντρια του Εργαστηρίου Ψυχογλωσσολογίας και του Εργαστηρίου Βρεφικής Γλώσσας του UCLA. Η ερευνητική της δραστηριότητα εστιάζεται κυρίως στην ανάπτυξη της γλώσσας στην παιδική ηλικία και στη σύνταξη. Έχει εκδώσει το βιβλίο "Language Acquisition and the Theory of Parameters" (Η κατάκτηση της γλώσσας και η θεωρία των παραμέτρων), ένα σύγγραμμα-σταθμό στην έρευνα για την κατάκτηση της γλώσσας, καθώς και πληθώρα άρθρων με θέμα την ανάπτυξη της σύνταξης και της μορφολογίας στα παιδιά. Υπήρξε επισκέπτρια ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης και στο Πανεπιστήμιο του Λάιντεν στην Ολλανδία, ενώ έχει δώσει πολλές ομιλίες στην Ευρώπη και την Ιαπωνία.

Ο Robert Rodman σπούδασε μαθηματικά και γλωσσολογία (μεταπτυχιακά και διδακτορικό) στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA). Υπήρξε μέλος του διδακτικού προσωπικού στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στη Σάντα Κρουζ, στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Τσάπελ Χιλ, στο Βιομηχανικό Κολέγιο του Κυότο στην Ιαπωνία, και στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, όπου σήμερα είναι καθηγητής της επιστήμης των υπολογιστών. Αυτή την περίοδο ασχολείται με την επεξεργασία του λόγου μέσω υπολογιστή, και ιδιαίτερα με το συγχρονισμό ήχου και κίνησης των χειλιών -κινούμενη απεικόνιση του προσώπου ενός ατόμου όταν μιλά και αναγνώριση φωνής-, την αναγνώριση ενός ατόμου από τον υπολογιστή μόνο από τη φωνή του.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.