Το πουλί και το γεράνι
zoom in
6.97€ -10% 6.27€

Η φιλία που αναπτύσσεται ανάμεσα σ` ένα γεράνι, που ζει στο μπαλκόνι κάποιας πολυκατοικίας, και σε μια τρυγόνα, την Ονιτρίγ, που έρχεται από τον Νοτιά, βοηθά και τους δυο τους σε πολλές περιπτώσεις. Ξεπερνάνε απρόβλεπτους κινδύνους. Παίζοντας και μαθαίνοντας να ενεργούν μαζί, γίνονται καλύτεροι. Συνειδητοποιούν τη διαφορά να ζει κανείς συνειδητά και όχι μηχανικά και αυτόματα. Διακρίνουν την ωφέλεια της ειλικρινούς σχέσης και τον τρόπο να την χρησιμοποιούν. Όμως, και η φιλία για να διατηρηθεί χρειάζεται θυσίες. Θα τα καταφέρουν; Το πουλί και το γεράνι δεν είναι μόνοι. Τριγύρω τους, όπως και στους ανθρώπους, πολλά περιστατικά βάζουν τη φιλία τους σε συνεχή δοκιμασία και απαιτούν για να ξεπεραστούν τη δύναμη της καρδιάς τους.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ευγενία Λογκβινόβσκα

Ευγενία Λογκβινόβσκα (Εικονογράφος)

Η Ευγενία Λογκβινόβσκα γεννήθηκε στο Κίεβο της Ουκρανίας. Παράλληλα με το γυμνάσιο σπούδασε στην Παιδική Σχολή Καλών Τεχνών, από την οποία αποφοίτησε με άριστα. Στο λύκειο αγάπησε τη φυσική και τα μαθηματικά. Αποφοίτησε από το Πολυτεχνείο του Κιέβου κι ύστερα ήρθε στους γονείς της στην Ελλάδα. Στο Ναύπλιο το ζεστό κοινό των μικρών θεατών του Δημοτικού Θεάτρου την ενέπνευσε -συμμετέχοντας στη μικρή ομάδα καλλιτεχνών- για τη δημιουργία των σκηνικών σε πολλές παιδικές παραστάσεις. Ασχολείται επαγγελματικά με αγιογραφία, διακόσμηση, σκηνογραφία και με εικονογράφηση παιδικού βιβλίου. Βιβλία με την εικονογράφησή της κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκης, Φυτράκη, Άγκυρα. Έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ.

Γιάννης Πλαχούρης

Γιάννης Πλαχούρης (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Πλαχούρης γεννήθηκε το 1951 στην Αθήνα. Σπούδασε κι εργάζεται στη δημοσιογραφία από διάφορες κατά καιρούς θέσεις στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, στο ραδιόφωνο και ως σύμβουλος τύπου σε μεγάλες επιχειρήσεις. Όσον αφορά τη λογοτεχνία, έχουν κυκλοφορήσει από το 1973 μέχρι σήμερα εννιά ποιητικές συλλογές του και τρία παραμύθια. Συνεργάτης σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά (Περίπλους, Έρευνα κ.α.) και εφημερίδες με χρονογραφήματα, δοκίμιο και την παρουσίαση βιβλίων. Είναι συνεκδότης με το Δημοσθένη Κορδοπάτη του ιδιότυπου περιοδικού "Κέντρων".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
28
Διαστάσεις:
29x22
Βάρος:
0.407 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση