Ιεροί τόποι των αρχαίων Ελλήνων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ιεροί τόποι των αρχαίων Ελλήνων

Νίκος Ζερβονικολάκης

Ιερά πανελλήνιας ακτινοβολίας, καθένα για τον δικό του λόγο, τα ιερά στην Ολυμπία, στη Δήλο και στους Δελφούς προσδιορίζουν ταυτόχρονα και έναν κώδικα αξιών του αρχαίου κόσμου. Ο "Κρόνιος Ζευς" του Ιερού της Ολυμπίας προσδιορίζεται στους Ορφικούς Ύμνους ως "παντογένεθλ΄, αρχή πάντων, πάντων τελευτή" (γεννήτορας όλων, αρχή του παντός και τέλος όλων). Ο Απόλλωνας της Δήλου είναι ο θεός του φωτός, ο αρχέγονος ήλιος που απαντά σε όλους σχεδόν τους προϊστορικούς πολιτισμούς. Ακόμη, ο Απόλλωνας των Δελφών είναι ο χρησμοδότης θεός με το αποκρυφιστικό σύμβολο "Ε", το "κλειδί" των Δελφικών Μυστηρίων, με το "Μηδέν άγαν" και το "Γνώθι σαυτόν". Είναι ο "εκλεκτός γιος του Δία και δεύτερος τη τάξει στο δωδεκάθεο του Ολύμπου. Και τα τρία αυτά ιερά συγκεντρώνουν σε όλη τη μακρά περίοδο της ακμής τους προσκυνητές και επισκέπτες από τα πέρατα του τότε ελληνικού κόσμου. Από την Ιωνία στην Ανατολή μέχρι τη Σικελία στη Δύση. Η Ολυμπία είναι ο κήρυκας της ειρήνης, με το κλαδί της ελιάς από το Ιερό της Άλτεως να στεφανώνει τους νικητές στους αγώνες. Ο κότινος της εκεχειρίας. Μπροστά στους Ολυμπιακούς αγώνες ο πόλεμος παραμερίζει. [...] (από την εισαγωγή του βιβλίου)

Μαρία Κόντη (Επιμέλεια)


Τζούλια Κλήμη

Τζούλια Κλήμη (Φωτογράφος)

Η Τζούλια Κλήμη σπούδασε διαφημιστική φωτογραφία στο Instituto Europeo di Design της Ρώμης και είναι επαγγελματίας φωτογράφος ειδικευμένη στην αρχιτεκτονική φωτογραφία, (φωτογραφήσεις ξενοδοχείων, συγκροτημάτων, villas) και την ταξιδιωτική φωτογραφία. Είναι η συγγραφέας/φωτογράφος πολλών βιβλίων με θέμα την αρχιτεκτονική και όχι μόνο, μεταξύ άλλων είναι η δημιουργός/συγγραφέας του λευκώματος "At home in Greece" Λονδίνο 2004 - που ανέλαβε να εκδώσει ο παγκοσμίως γνωστός εκδοτικός οίκος Thames & Hudson - το βιβλίο εκδόθηκε επίσης στην Γαλλία, στις ΗΠΑ και την Ελλάδα, κυκλοφόρησε σε περισσότερες από σαράντα χώρες όπως και το βιβλίο της "Style City Athens", που εκδόθηκε από τον ίδιο εκδοτικό οίκο, ενώ το 2007 ανέλαβε την παγκόσμια καμπάνια του COT Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού. Εδώ και δυο δεκαετίες ταξιδεύει στην Ελλάδα και την Ευρώπη για να καταγράψει από σύγχρονες κατοικίες και ξενοδοχεία, μέχρι εθνολογικά θέματα και ταξιδιωτικά ρεπορτάζ σε δυσπρόσιτα μέρη της Αφρικής και την Ασίας. Είναι μόνιμη συνεργάτις σε πολλά ελληνικά, διεθνή περιοδικά και site όπως τα Ταξίδια Καθημερινής, το Casaviva, You Magazine. Επίσης έχει συνεργαστεί με πολλά ελληνικά και διεθνή περιοδικά όπως Madame Figaro, Departures, Elle Decor, AD Italia, Interni, Case Da Abitare, Marie Claire, Conde Nast Traveller, Gulliver, Bell’Europa, Dove, Tuttoturismo κ.α National Geographic, Ταχυδρόμος, Γαιόραμα,Γεωτρόπιο, EY Ζην, Vogue, Life & Style, Maison Decoration, ΒήμαDeco κ.α.

Νίκος Ζερβονικολάκης

Νίκος Ζερβονικολάκης (Φωτογράφος)

Ο Νίκος Ζερβονικολάκης γεννήθηκε σ΄ ένα χωριό της Σητείας, τη Λάστρο, στην Κρήτη. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στη νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού Τύπου και της IFJ (International Federation of Journalists). Έχει κάνει πολλές δημοσιογραφικές αποστολές στην Ευρώπη κυρίως και την Αφρική. Έχει εκδώσει αρκετά βιβλία.

Βασίλης Συκάς

Βασίλης Συκάς (Φωτογράφος)

Ο Βασίλης Συκάς γεννήθηκε στην Ερέτρια το Νοέμβριο του 1963. Από το 1989 ζει μόνιμα στην Αθήνα και εργάζεται σαν επαγγελματίας φωτορεπόρτερ. Έχει φωτογραφίσει για λογαριασμό των περισσότερων ταξιδιωτικών περιοδικών, εφημερίδων και εντύπων δράσης της χώρας μας, ενώ ασχολείται με την ορειβασία και τη διάσχιση φαραγγιών. Ταξιδεύει διαρκώς σε όλες τις γωνιές της πατρίδας μας φωτογραφίζοντας τοπία, ανθρώπους, άγρια ζώα και υπαίθρια σπορ.

Νίκος Γ. Μαστροπαύλος (Φωτογράφος)


Βαγγέλης Κορρός

Βαγγέλης Κορρός (Φωτογράφος)

Ο Βαγγέλης Κορρός γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα. Είναι επαγγελματίας φωτογράφος, με προτίμηση στην ταξιδιωτική φωτογραφία. Ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο αλλά η Ελλάδα με τις ατέλειωτες ομορφιές της, την ιστορία, τον πολιτισμό και την παράδοση, είναι συνεχής πηγή έμπνευσης γι΄ αυτόν. Έχει δημιουργήσει σχέση εξάρτησης μαζί της και γι΄ αυτό τον λόγο προσπαθεί να φωτογραφήσει την κάθε γωνιά της. Συνεργάζεται με τα γνωστότερα ελληνικά ταξιδιωτικά περιοδικά και τις μεγαλύτερες ελληνικές εφημερίδες.

Κώστας Κατσιγιάννης (Φωτογράφος)


Παναγιώτης Σαρρής (Φωτογράφος)


Αντώνης Λιόκουρας (Φωτογράφος)


Σπύρος Βαγγελάκης (Φωτογράφος)


Δημήτρης Γαλάνης (Φωτογράφος)


Ξένη Ταζέ (Φωτογράφος)


Βασίλης Μαθιουδάκης (Φωτογράφος)


Αθηνά Τσιμπλοστεφανάκη (Φωτογράφος)


Νίκος Ζερβονικολάκης

Νίκος Ζερβονικολάκης (Συγγραφέας)

Ο Νίκος Ζερβονικολάκης γεννήθηκε σ΄ ένα χωριό της Σητείας, τη Λάστρο, στην Κρήτη. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στη νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού Τύπου και της IFJ (International Federation of Journalists). Έχει κάνει πολλές δημοσιογραφικές αποστολές στην Ευρώπη κυρίως και την Αφρική. Έχει εκδώσει αρκετά βιβλία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κώστας Π. Μανιμανάκης (Υπεύθυνος Σειράς)


Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες:
145
Διαστάσεις:
22χ25
Βάρος:
0.605 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση