Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
www.ιστορία για τη γενιά του internet.edu
(Η σύγχρονη τεχνολογία στην ιστορική έρευνα και εκπαίδευση)
Συγγραφέας:   Ευαγγελία Κουνέλη


www.ιστορία για τη γενιά του internet.edu
Με το βιβλίο αυτό επιχειρήσαμε να μπούμε στο διάλογο που αναπτύσσεται στον ελληνικό και διεθνή επιστημονικό χώρο γύρω από τον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζουν οι νέες τεχνολογίες στο μετασχηματισμό του πολιτισμικού οικοδομήματος και στη συγκρότηση αυτού που αποκαλείται "μετανεωτερικότητα". Η προσέγγιση των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτισμικών μεταβολών που απορρέουν από την εισαγωγή των σύγχρονων τεχνολογιών σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας μας οδήγησε σε επαναπροσδιορισμό των μέσων και, κατά συνέπεια, των ερμηνειών, με τα οποία επιχειρούμε να αναπαραστήσουμε το παρελθόν.

Ο σκοπός της ένταξης της νέας τεχνολογίας στη διδασκαλία και μάθηση της ιστορίας, τα διαφορετικά είδη λογισμικών και υπολογιστικών εργαλείων, οι δυνατότητες που αυτά προσφέρουν στην κατάκτηση της ιστορικής γνώσης, οι διαφορετικοί μαθησιακοί στόχοι που μπορούν να υποστηρίξουν αποτελούν βασικούς προβληματισμούς του παρόντος βιβλίου.

Παρουσιάζουμε, λοιπόν, μια κριτική εξέταση των δυνατοτήτων των σύγχρονων τεχνολογιών να αποτελέσουν γέφυρα ουσιαστικής επικοινωνίας ανάμεσα στους μαθητές και την ιστορική γνώση, με σκοπό να αναπτύξουν οι μαθητές συγκεκριμένες ιστορικές δεξιότητες που αφορούν την ερευνητική πρόσβαση σε ιστορικές πηγές, την εφαρμογή καινούργιων -οπτικών κυρίως- μορφών αναπαράστασης του παρελθόντος, καθώς και την μεταξύ τους αλληλεπίδραση και συνεργασία. Οι δυνατότητες αυτές των νέων τεχνολογιών εκτιμούμε ότι συνιστούν σημαντικές "προκλήσεις" για τη σύγχρονη διδακτική της ιστορίας, απαντώντας στο βασικό προβληματισμό:
Πώς να προσεγγίσουμε το παρελθόν με τρόπο που να ενδιαφέρει τους μαθητές.

26χ21 εκ., 356 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 371.307 8 (Εκπαιδευτική τεχνολογία)
ISBN: 978-960-6748-37-0
ISBN (10ψήφιο): 960-6748-37-5
Βάρος: 0.953 κιλά
Εκδότης: Ταξιδευτής
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
28.53
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

25.39
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Κουνέλη, Ευαγγελία
Η Ευαγγελία Κουνέλη γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα και είναι εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Σπούδασε στη Ράλλειο Παιδαγωγική Ακαδημία Πειραιά (1986) και μετεκπαιδεύτηκε στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Αθηνών (Γενική Αγωγή, 1999). Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην κατεύθυνση "Διδακτική της ιστορίας - Πολιτιστική παράδοση" το έτος 2002 και Διδακτορικό Δίπλωμα στη Διδακτική της Ιστορίας το 2007. Έχει λάβει μέρος σε πολλές επιστημονικές συναντήσεις που αφορούν σε θέματα εκπαίδευσης και πολιτισμού και ανάλογες είναι οι ανακοινώσεις της σε επιστημονικά συνέδρια και οι δημοσιεύσεις της σε συλλογικούς τόμους και εκπαιδευτικά περιοδικά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.