Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διδακτική των μαθηματικών σε δυσλεξικούς μαθητές

Διδακτική των μαθηματικών σε δυσλεξικούς μαθητές
Το παρόν βιβλίο αφορά στην πληρέστερη κατανόηση της έννοιας της δυσλεξίας καθώς και όλων εκείνων των ιδιαίτερων γνωρισμάτων που χαρακτηρίζουν τα δυσλεξικά παιδιά και αποτελούν τροχοπέδη στην κατανόηση και την πρόοδό τους στο μάθημα των μαθηματικών. Παράλληλα δίνεται μια διδακτική προσέγγιση του θέματος έτσι ώστε τα μαθηματικά να μη φαντάζουν απρόσιτα και ανυπέρβλητα, αλλά να είναι ευχάριστα, διασκεδαστικά και κυρίως προσιτά.

Ένας από τους ειδικότερους στόχους είναι να δοθεί συνοπτικά ο τρόπος με τον οποίο μπορεί ένας καθηγητής να ελέγξει αν ένας μαθητής έχει δυσλεξία έτσι ώστε να γίνει η κατάλληλη συμβουλευτική παρέμβαση, να παρουσιαστούν κάποιες προτάσεις διδασκαλίας των μαθηματικών που ενδεχομένως θα κάνουν το μάθημα πιο προσιτό στους δυσλεξικούς μαθητές, αλλά και πιο ευέλικτο. Στόχος επίσης είναι να γνωστοποιηθεί το νομικό πλαίσιο του υπουργείου Παιδείας για την αντιμετώπιση της δυσλεξίας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση όπως επίσης και τον τρόπο αξιολόγησης και εξέτασης των δυσλεξικών μαθητών.

24χ17 εκ., 214 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 510.07 (Μαθηματικά - Σπουδή και διδασκαλία), 371.914 4 (Δυσλεξία)
ISBN: 978-960-286-974-1
ISBN (10ψήφιο): 960-286-974-7
Βάρος: 0.435 κιλά
Εκδότης: Έλλην
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
25.48
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.87
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Ιωάννης Ψυχογυιός είναι μαθηματικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην εφαρμοσμένη στατιστική. Υπηρέτησε είκοσι πέντε χρόνια την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως Διευθυντής Σπουδών στο Ινστιτούτο Θετικών Σπουδών και ως καθηγητής σε γυμνάσια, λύκεια, ΤΕΣ και μεταλυκειακά προπαρασκευαστικά κέντρα. Τα τελευταία χρόνια υπηρετεί στην Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) ως Υπεύθυνος Υποστήριξης του προγράμματος Ειδίκευσης στην Συμβουλευτική & τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και Υπεύθυνος του Γραφείου Υποστήριξης των Ευρωπαϊκών & Ερευνητικών Προγραμμάτων της ΑΣΠΑΙΤΕ. Μετέχει επίσης από το 2004 μέχρι και σήμερα σε δράσεις και θέσεις της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΓΓΕΕ) ως Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Πελοποννήσου και Κρήτης για την ανάπτυξη και εφαρμογή των προγραμμάτων των Κέντρων Εκπαίδευσης Ενηλίκων, ως πρόεδρος στις επιτροπές επιλογής Στελεχών & Εκπαιδευτικού προσωπικού των Δομών της ΓΓΕΕ, ως Αξιολογητής Ποιότητας Δια Βίου Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε όλες τις Δομές Εκπαίδευσης Ενηλίκων και σήμερα είναι υπεύθυνος δημοσιότητας για τα προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα έχει ευρεία δραστηριότητα στον χώρο των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ως Σύμβουλος Εκπαιδευτικής Λειτουργίας των Θερινών Σχολείων Επιχειρηματικότητας για την ΤΕΕ του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (ΕΙΝ) αλλά και ως Συντονιστής Εκτέλεσης & Διαχείρισης του Προγράμματος "Επιχειρηματικότητα: Γνώση Ιδέα - Δράση" της ΑΣΠΑΙΤΕ και του Ευρωπαϊκού Έργου Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών "Παιδαγωγικά Ε "της ΑΣΠΑΙΤΕ. Στη μακρόχρονη εκπαιδευτική του θητεία δίδαξε το μάθημα των μαθηματικών σε όλες τις τάξεις του γυμνασίου, λυκείου, ΤΕΕ, ΤΕΣ και μεταλυκειακών προπαρασκευαστικών κέντρων. Ένα από τα ποικίλα θέματα που διαπραγματεύτηκε ήταν η κατανόηση των μαθηματικών εννοιών και η μεθοδολογία επίλυσης μαθηματικών προβλημάτων. Εστίασε σε ειδικά θέματα διδακτικής των μαθηματικών σε δυσλεξικούς μαθητές και στην προετοιμασία αυτών για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Έχει γράψει 5 βιβλία μαθηματικών τα οποία αφορούν την μαθηματική ανάλυση, την άλγεβρα και την αναλυτική γεωμετρία.

Η Ευαγγελία Ψυχογυιού είναι φυσικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην περιβαλλοντική ιατρική. Έχει υπηρετήσει τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως καθηγήτρια σε λύκεια και σε φροντιστήρια προετοιμασίας υποψηφίων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αλλά και τη Μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση ως καθηγήτρια σε IΕΚ. Έχει υπηρετήσει ως Διευθύντρια Σπουδών στα Θερινά Σχολεία Επιχειρηματικότητας για μαθητές ΤΕΕ. Έχει διατελέσει Υπεύθυνη Υλοποίησης Προγραμμάτων Κατάρτισης σε Βασικές Δεξιότητες Χρήσης Τεχνολογιών πληροφορίας & Επικοινωνιών ΙΙ των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Τα τελευταία χρόνια υπηρετεί την Εκπαίδευση Ενηλίκων ως Σύμβουλος Εκπαίδευσης στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων Ανατολικής Αττικής του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Στην εκπαιδευτική της θητεία δίδαξε το μάθημα της φυσικής και της χημείας σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και Λυκείου και μαθήματα ειδικότητας Ηλεκτρολόγων στα lEK. Ένα από τα ποικίλα θέματα που διαπραγματεύτηκε ήταν η κατανόηση των μαθηματικών εννοιών που εμπλέκονται στους Νόμους της Φυσικής και της Χημείας και η μεθοδολογία επίλυσης μαθηματικών προβλημάτων που απαντώνται στη Φυσική και τη Χημεία. Εστίασε σε ειδικά θέματα διδακτικής σε δυσλεξικούς μαθητές και στην προετοιμασία αυτών για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Μέλος της συγγραφικής ομάδας εκπαιδευτικού υλικού των Θερινών Σχολείων Επιχειρηματικότητας για την ΤΕΕ στην ειδικότητα των Ηλεκτρολόγων και της Υγείας & Πρόνοιας. Παράλληλα συμμετείχε ως μέλος στις συγγραφικές ομάδες συμπληρωματικού εκπαιδευτικού υλικού των Θερινών Σχολείων για την ΤΕΕ στη θεματική ενότητα Επιχειρηματικότητα και στις ειδικότητες Ηλεκτρολόγων, Μηχανολόγων και Υγείας & Πρόνοιας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.