Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ενζυμολογία
Συγγραφέας:   Ιωάννης Κλώνης


Ενζυμολογία
Το βιβλίο σχεδιάστηκε τόσο για τους φοιτητές των ΑΕΙ και τους διδάσκοντες μαθήματα που αφορούν στα ένζυμα, όσο και σε όσους προσεγγίζουν την ενζυμολογία είτε για πρώτη φορά είτε μετά από πολλά χρόνια, αναζητώντας σύγχρονες γνώσεις.
Καταβλήθηκε προσπάθεια να διατηρούνται τα όρια ενός βιβλίου για προπτυχιακούς φοιτητές χωρίς να πλήττεται η ουσιαστική κατανόηση των εξεταζόμενων θεμάτων. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια είναι η παρουσία 251 σχημάτων και 19 πινάκων. Επιπλέον, περισσότερες από 100 αναφορές στη διεθνή βιβλιογραφία βοηθούν στην αναζήτηση πρόσθετων και/ή εξειδικευμένων πληροφοριών.
Η ύλη αναπτύσσεται σε μια λογική διαδοχή κεφαλαίων, υιοθετώντας γενική προσέγγιση της σύγχρονης ενζυμολογίας και δίνοντας έμφαση σε ένζυμα με τεχνολογική σημασία και δυνατότητα εφαρμογών, σε μοριακό επίπεδο.
Στο βιβλίο περιλαμβάνονται, μια σύντομη ιστορική αναδρομή, ο τρόπος κατατάξεως, ονομασίας, προσδιορισμού και καθαρισμού των ενζύμων, η δομή και η λειτουργία τους, η κινητική και η ρύθμιση της ενζυμικής λειτουργίας. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στους μηχανισμούς ενζυμικής καταλύσεως και στον τρόπο αλληλεπιδράσεως ενζύμων και ξενοβιοτικών ενώσεων, όπως είναι τα εντομοκτόνα, τα ζιζανιοκτόνα, και τα μυκητοκτόνα. Στο ευρύτερο πνεύμα της πρωτεϊνικής μηχανικής, εξετάζεται η τροποποίηση της ενζυμικής δομής και η δημιουργία τεχνητών μίμων της βιοκατάλυσης. Τέλος προσεγγίζονται, σύντομα και περιεκτικά, η ακινητοποίηση και οι σύγχρονες εφαρμογές των ενζύμων.

29χ21 εκ., 560 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 615.35 (Ένζυμα)
ISBN: 978-960-8002-44-9
ISBN (10ψήφιο): 960-8002-44-3
Βάρος: 1.736 κιλά
Εκδότης: Έμβρυο
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
71.33
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

63.48
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.