Περιπέτεια στην Παραμυθοχώρα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Περιπέτεια στην Παραμυθοχώρα

Μαρία Λυρατζή

Μια καινούργια περιπέτεια ξεκινά στη χώρα των παραμυθιών και των ονείρων. Η Κοκκινοσκουφίτσα, η Σταχτοπούτα και η Χιονάτη εξαφανίζονται μυστηριωδώς. Το μυστήριο αποφασίζουν να εξιχνιάσουν οι γνωστοί ήρωες της Παραμυθοχώρας. Η βασίλισσα Φαντασία, η κυρία Συγγραφίδου, ο κύριος Καλικαντζαρίδης αλλά και ο Κοντορεβιθούλης και ο αστυνόμος Σαΐνης αναλαμβάνουν δράση. Τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους είναι λίγα. Οι δυσκολίες πάλι, είναι πολλές. Και το χειρότερο; Όσο προχωρά η έρευνα, οι φίλοι μας ανακαλύπτουν κάτι φοβερό! Ολόκληρη η Παραμυθοχώρα κινδυνεύει και πρέπει να δράσουν γρήγορα και αποτελεσματικά, αλλιώς. . .


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατερίνα Βερούτσου

Κατερίνα Βερούτσου (Εικονογράφος)

Η Κατερίνα Βερούτσου γεννήθηκε το 1957 στην Πάτρα. Μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη των Η.Π.Α. και στο Μόντρεαλ του Καναδά. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Μόντρεαλ (Concordia, University of Montreal). Από το 1982 ζει μόνιμα στην Αθήνα. Εργάζεται κυρίως ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων και και έχει στο ενεργητικό της πάνω από 150 τίτλους εκπαιδευτικών και λογοτεχνικών βιβλίων. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Παράλληλα με την εικονογράφηση βιβλίων και άλλων εντύπων, έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με τη φωτογραφία, τη ζωγραφική και τη ζωγραφική σκηνικών για την τηλεόραση. Το 2009 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης για το βιβλίο "Νεράιδα στο έλατο" του Μάνου Κοντολέων και προτάθηκε για την τιμητική πλακέτα της ΙΒΒΥ. Το 2011 έλαβε το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για την καλύτερη συνεργασία συγγραφέα και εικονογράφου στο βιβλίο "Το ταλέντο του ήλιου" της Χρυσάνθης Καραΐσκου και του βιβλίου "Είναι κάτι που μένει" του Βασίλη Κουτσιαρή, το 2014..


Μαρία Λυρατζή

Μαρία Λυρατζή (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα, όπου έζησε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Χημεία. Το 1996 ξεκίνησε τις σπουδές της στο τμήμα "Συντήρησης έργων τέχνης και αρχαιοτήτων", όπου και είναι τελειόφοιτη. Τον Ιούνιο του 1999 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο, "Η Σμαραγδένια κι άλλα παραμύθια", από τις εκδόσεις Πατάκη, σε εικονογράφηση Δημήτρη Σεβαστάκη. Τον Απρίλιο του 2000 το παραπάνω βιβλίο τιμήθηκε με έπαινο από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
144
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.204 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση