Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Σχολεία που προάγουν την ψυχική ανθεκτικότητα
(Πώς μπορεί να γίνει πραγματικότητα για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς)
Συγγραφείς:   Nan Henderson, Mike M. Milstein,


Offer
Η "ψυχική ανθεκτικότητα" αναφέρεται στη διαδικασία της θετικής προσαρμογής των ατόμων -αλλά και των συστημάτων- παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν. Αποτελεί έναν από τους πιο σύγχρονους τομείς έρευνας και παρέμβασης στο χώρο του σχολείου. Σκοπός αυτού του βιβλίου είναι να βοηθήσει τους επαγγελματίες-ειδικούς ψυχικής υγείας και τους εκπαιδευτικούς να εμβαθύνουν στη ψυχική ανθεκτικότητα και να εξασκηθούν στο σχεδιασμό, στην ανάπτυξη και στην εφαρμογή συγκεκριμένων δράσεων που προάγουν την ψυχική ανθεκτικότητα σε επίπεδο σχολικού συστήματος. Στο πλαίσιο αυτό, οι σχολικές τάξεις μπορούν να λειτουργήσουν ως "ψυχικά ανθεκτικές κοινότητες" και να συμβάλουν στη διευκόλυνση της ανάπτυξης και της σχολικής προσαρμογής όλων των παιδιών.
Το βιβλίο αυτό εισάγει μια νέα οπτική στο χώρο της εκπαίδευσης και αποτελεί ένα από τα πιο χρήσιμα εγχειρίδια, καθώς παρέχει τόσο θεωρητικές γνώσεις όσο και τη δυνατότητα για πρακτική εφαρμογή στο σχολικό περιβάλλον με βάση τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες κάθε πλαισίου.


Σημείωση: Προλογικό σημείωμα: Emmy E. Werner, καθηγήτρια εξελικτικής ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Πρόλογος της επιμελήτριας: Χρυσή (Σίσσυ) Χατζηχρήστου, καθηγήτρια σχολικής ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθύντρια του Κ.Ε.Ε.Σ.Ψ.

24χ17 εκ., 207 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Σχολική Ψυχολογία
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370.15 (Παιδαγωγική ψυχολογία ), 371 (Σχολείο)
Άλλα πρόσωπα: Χρυσή Γ. Χατζηχρήστου (Επιμελητής) , Χρυσή Γ. Χατζηχρήστου (Υπεύθυνος Σειράς) , Βάσω Βασσάρα (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-402-341-7
ISBN (10ψήφιο): 960-402-341-1
Βάρος: 0.454 κιλά
Εκδότης: Τυπωθήτω
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
16.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.84
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Nan Henderson είναι πρόεδρος του οργανισμού "Προάγοντας την Ψυχική Ανθεκτικότητα στην πράξη" (Resiliency in Action), ενός εκδοτικού οργανισμού, που παράλληλα παρέχει υπηρεσίες κατάρτισης και εκπαίδευσης με στόχο την προαγωγή της ψυχικής ανθεκτικότητας και η οποία εδρεύει στο Σαν Ντιέγκο των Ηνωμένων Πολιτειών. Το εκδοτικό της έργο, σε σχέση με την προαγωγή της ψυχικής ανθεκτικότητας και της ψυχικής υγείας των παιδιών, όπως και για τη θετική ανάπτυξη των νέων και για την αλλαγή στο χώρο του σχολείου, καθώς και για οργανωτικές αλλαγές στην εκπαίδευση, έχει δημοσιευθεί σε περισσότερες από 25 χώρες και έχουν μεταφραστεί στα ισπανικά και στα ρώσικα. Η ίδια έχει παράσχει υπηρεσίες κατάρτισης και διαλεκτικής συμβουλευτικής για το Υπουργείο Παιδείας των Ηνωμένων Πολιτειών, στις Πολιτείες της Καλιφόρνια, του Βερμόντ, του Κολοράντο, του Τέξας και του Νέου Χαμσαΐρ, όπως και σε εκατοντάδες σχολικές περιφέρειες και σε κοινωνικές υπηρεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον Καναδά και στη Νέα Ζηλανδία. Επίσης, έχει παράσχει υπηρεσίες σε αρκετούς εθνικούς οργανισμούς όπως "Οι Μεγάλοι Αδερφοί / Οι μεγάλες Αδερφές" (Big Brothers / Big Sisters) και "Ανοδική Τάση" (Upward Bound). Έχει διδάξει σε πέντε κολλέγια/πανεπιστήμια, ενώ έχει εργαστεί ως θεραπεύτρια σε κλινικά πλαίσια, όπου έχει παράσχει υπηρεσίες σε νέους, σε ενήλικες και σε οικογένειες, και παράλληλα έχει διευθύνει προγράμματα πρόληψης και προγράμματα για την προαγωγή της ψυχικής ανθεκτικότητας σε τοπικό επίπεδο και σε επίπεδο πολιτειών. Είναι, τέλος, συγγραφέας πέντε βιβλίων σε σχέση με την ψυχική ανθεκτικότητα, όπως και σχετικών άρθρων, καθώς και υπεύθυνη ενός ηλεκτρονικού περιοδικού που διανέμεται παγκοσμίως.

O Mike M. Milstein είναι συνεργάτης του Οργανισμού "Ομάδα για την προαγωγή της ψυχικής ανθεκτικότητας" (The Resiliency Group, Ltd.) και ομότιμος καθηγητής εκπαιδευτικής Διοίκησης (Professor Emeritus of Educaional Leadership) στο Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικό. Τα διδακτικά, ερευνητικά και συγγραφικά του ενδιαφέροντα αφορούν στους τομείς της ψυχικής ανθεκτικότητας, των οργανωτικών αλλαγών και της οργανωτικής ανάπτυξης και εξέλιξης στο χώρο του σχολείου. Ο Milstein έχει διαδραματίσει ενεργό ρόλο στις προσπάθειες εκ μέρους της εκπαιδευτικής και της ευρύτερης κοινότητας για την προαγωγή της ψυχικής ανθεκτικότητας σε πόλεις, όπως το Ashland, στην Πολιτεία του Oregon, το Battle Creek στο Michigan και το Shelby County στοTennessee. Οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την προαγωγή της ψυχικής ανθεκτικότητας αφορούν σε προσπάθειες για τη βελτίωση της διδακτικής διαδικασίας στην τάξη, καθώς και του προγράμματος σπουδών σε παρεμβάσεις που προάγουν την ψυχική ανθεκτικότητα των εκπαιδευτικών σε επίπεδο σχολικής κοινότητας, καθώς και στη συνεργασία σχολείου-κοινότητας που λειτουργεί υποστηρικτικά στη διαδικασία ανάπτυξης της ψυχικής ανθεκτικότητας τόσο για τα παιδιά, όσο και για τους ενήλικες. Είναι, τέλος, συγγραφέας 11 βιβλίων, συμπεριλαμβανομένου και του βιβλίου "Διαδίδοντας την ψυχική ανθεκτικότητα: Ένας οδηγός για σχολεία και κοινότητες" (2000), "Spreading Resiliency: Mαking it Happen for Schools and Communities" (το οποίο έχει συγγράψει από κοινού με την Doris Annie Henry).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.