Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ομοφυλοφιλία
(Μια παγκόσμια ιστορία)

Offer
Σε αυτό το βιβλίο, που καλύπτει εξαιρετικά ευρύ χρονολογικό και γεωγραφικό φάσμα, ιστορικοί από πανεπιστήμια εννέα διαφορετικών χωρών μελετούν τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου διαμέσου των αιώνων, καταγράφοντας τις μεταβολές των αντιλήψεων για την ομοφυλοφιλία, καθώς και τη σταδιακή ανάδυση των εννοιών της ομοφυλόφιλης ταυτότητας και της υποκειμενικότητας.
Ξεκινώντας από την αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη και φτάνοντας μέχρι τη σύγχρονη εποχή, εξετάζει ζητήματα όπως τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, το έιτζ και η νομική κατοχύρωση των ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Παράλληλα μελετά και άλλες κουλτούρες, εκτός της σφαίρας του δυτικού πολιτισμού, αναδεικνύοντας έτσι την ποικιλομορφία των σχέσεων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, όπως αυτές διαμορφώθηκαν ανά τους αιώνες σε όλο τον κόσμο.

Το συλλογικό έργο "Ομοφυλοφιλία: Μια παγκόσμια ιστορία" είναι το μόνο βιβλίο που προσφέρει μια ολοκληρωμένη επισκόπηση της μακράς ιστορίας μέσα από την οποία αναδύθηκε η σημερινή ομοφυλόφιλη κουλτούρα.


Περιεχόμενα:

- Robert Aldrich, "Ομοφυλοφιλική και λεσβιακή ιστορία"
- Charles Hupperts, "Η ομοφυλοφιλία στην Ελλάδα και τη Ρώμη"
- Bernd - Ulrich Hergemoller, "Ο Μεσαίωνας"
- Puff Helmut, "Πρώιμοι νεότεροι χρόνοι στην Ευρώπη, 1400-1700"
- Michael Sibalis, "Η ανδρική ομοφυλοφιλία την εποχή του Διαφωτισμού και της Επαναστάσεως, 1680-1850"
- Laura Gowing, "Λεσβίες κατά τους πρώιμους νεότερους χρόνους στην Ευρώπη, 1500-1600"
- Brett Genny Beemyn, "Η αμερικανική ήπειρος: από τους αποικιακούς χρόνους έως τον 20ό αιώνα"
- Florence Tamagne, "Η εποχή της ομοφυλοφιλίας, 1870-1940"
- Domenico Rizzo, "Δημόσιες σφαίρες και πολιτικές της ομοφυλοφιλίας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο"
- Leila J. Pupp, "Ομόφυλη αγάπη των γυναικών στον νεότερο κόσμο"
- Lee Wallace, "Ανακαλύπτοντας την ομοφυλοφιλία: διαπολιτισμικές συγκρίσεις και η ιστορία της σεξουαλικότητας"
- Vincenzo Patane, "Η ομοφυλοφιλία στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική"
- Adrian Carton, "Σεξουαλική επιθυμία και σχέσεις ομόφυλης οικειότητας στην Ασία"
- Gert Hekma, "Ο κόσμος των ομοφυλόφιλων από το 1980 έως σήμερα"


Σημείωση: Εξώφυλλο: λεπτομέρεια από το έργο "Παμπ γυναικών" του Rudolf Schlichter (περ. 1925).

26χ20 εκ., 385 σελίδες
Δέσιμο: Πανόδετο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 306.766 09 (Ομοφυλοφιλία - Ιστορία)
Άλλα πρόσωπα: Μαργαρίτα Μηλιώρη (Μεταφραστής) , Robert Aldrich (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-6715-64-8
ISBN (10ψήφιο): 960-6715-64-7
Βάρος: 1.692 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
48.92
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

36.20
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Robert Aldrich είναι καθηγητής ευρωπαϊκής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ και συγγραφέας των βιβλίων "The Seduction of the Mediterranean: Writing, Art and Homosexuality". Είναι ακόμα ένας εκ των δύο επιμελητών του "Who΄s Who in Gay and Lesbian History", ενώ έχει επιμεληθεί και αρκετούς συλλογικούς τόμους στον τομέα των αυστραλιανών ομοφυλοφιλικών και λεσβιακών σπουδών.

Ο Brett Genny Beemyn είναι διευθυντής του Stonewall Center του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, στο Άμχερστ. Έχει επιμεληθεί μόνος του ή μαζί με άλλους πέντε συλλογικούς τόμους, μεταξύ των οποίων: "Creating o Place for Ourselves: Lesbian, Gay and Bisexual Community History", "Queer Studies: A Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender Anthology" και ένα ειδικό τεύχος του Journal of Gay an Lesbian Issues in Education, αφιερωμένο στην "Trans Youth".

Ο Adrian Carton είναι λέκτορας της νεότερης ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Macquarie του Σίδνεϋ. Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμες μελέτες πάνω στην ασιατική μετανάστευση, την ευρασιατική ταυτότητα στην Ινδία και τις διαπολιτισμικές διαστάσεις της σεξουαλικότητας. Σήμερα ολοκληρώνει τη συγγραφή ενός βιβλίου με τίτλο "Destabilizing Anglo-India", το οποίο πραγματεύεται τη γεμάτη εντάσεις τοπογραφία των υβριδικών ταυτοτήτων που αναπτύχθηκαν τόσο στον βρετανικό όσο κα στον γαλλικό αποικιακό χώρο.

Η Laura Gowing είναι reader στην πρώιμη νεωτερική ιστορία στο King΄s College του Λονδίνου. Έχει ασχοληθεί εκτενώς με θέματα ιστορίας των γυναικών στην πρώιμη νεωτερική Αγγλία. Το πιο πρόσφατα βιβλίο της έχει τίτλο "Common Bodies: Women, Touch and Power in Seventeenth-Century England".

Ο Gert Hekma διδάσκει ομοφυλοφιλικές και λεσβιακές σπουδές στο τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ. Έχει δημοσιεύσει πολλές μελέτες πάνω στην κοινωνιολογία και την ιστορία της ομοφυλοφιλίας. Μαζί με τον Kent Gerard έχει επιμεληθεί τον συλλογικό τόμο "The Pursuit of Sodomy: Male Homosexuality in Renaissance and Enlightenment Europe", με τον James D. Steakley και τον Harry Oosterhuis τον συλλογικό τόμο "Gay Men and the Sexual History of the Political Left" και με τον Franz Eder και Les Hall δύο τόμους με τίτλο "Sexual Cultures in Europe".

Ο Bernd - Ulrich Hergemοller είναι καθηγητής μεσαιωνικής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου, όπου διδάσκει πολιτική, κοινωνική και συνταγματική ιστορία, καθώς και ιστορία της σεξουαλικότητας.

Ο Charles Hupperts διδάσκει κλασική φιλολογία και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ. Έχει συγγράψει τη δίτομη διδακτορική διατριβή με τίτλο "Eros Dikaios" που πραγματεύεται την ομοφυλοφιλία στην κλασική Αθήνα, καθώς και μια σειρά βιβλία πάνω σε διάφορα θέματα που αφορούν τον αρχαίο πολιτισμό. Επίσης έχει εκδώσει ένα λεξικό της ελληνικής γλώσσας και έχει μεταφράσει αρχαία κείμενα, όπως τα "Ηθικά Νικομάχεια" του Αριστοτέλη.

Ο Vincenzo Patane διδάσκει ιστορία της τέχνης στη Βενετία. Είναι συγγραφέας των βιβλίων "Ebano Nudo, "Cinema & Pittura", "Derek Jarman", Shakespeare al cinema", Arabi e noi. Amori gay nel Maghreb", "L΄altra meta dell΄amore. Dieci anni di cinema omosessuale". Επίσης γράφει στα ιταλικά γκέι περιοδικά "Babilonia" και "Pride".

Ο Helmut Puff είναι επίκουρος καθηγητής στο τμήμα ιστορίας και στο τμήμα Γερμανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν στο Αν Άρμπορ. Η έρευνά του επικεντρώνεται στην ιστορία, στη λογοτεχνία και στον πολιτισμό των γερμανόφωνων χωρών κατά την πρώιμη νεωτερική εποχή. Είναι συγγραφέας του βιβλίου "Sodomy in Reformation Germany and Switzerland, 1400-1600" και συνεκδότης του περιοδικού "Gender & History".

Ο Domenico Rizzo είναι ερευνητής της νεότερης και σύγχρονης ιστορίας και του φύλου στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης "L΄ Orientale". Είναι γραμματέας έκδοσης του περιοδικού "Quaderni storici"

Η Leila J. Rupp είναι καθηγήτρια και επικεφαλής τους τμήματος Γυναικείων Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στη Σάντα Μπάρμπαρα. Μαζί με τη Verta Taylor έχει γράψει τα βιβλία "Drag Queens at the 801 Cabaret" και "Survival in the Doldrums: The American Women΄s Rights Movement, 1945 to the 1960s". Επίσης είναι συγγραφέας των βιβλίων "A Desired Past: A Short History of Same-Sex Sexuality of an International Woman΄s Movement" και "Mobilizing Women for War: German and American Propaganda, 1939-1945".

Ο Michael Sibalis είναι επίκουρος καθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Wilfred Laurier στο Γουότερλου του Οντάριο. Μαζί με τον Jeffrey Merrick, έχει επιμεληθεί τον συλλογικό τόμο "Homosexuality in French History and Cutrure".

Η Florence Tamagne είναι καθηγήτρια (senior lecturer) στο Πανεπιστήμιο Lille III. Είναι συγγραφέας των βιβλίων "A History o Homosexuality in Europe", τομ. 1: Berlin, London, Paris, 1919-1939" και "Mauvais genre? Une histoire des representations de l΄homosexualite". Έχει επίσης συμμετάσχει στη σύνταξη των λεξικών του Louis-Georges Tin (επιμ.) "Dictionnaire de l΄homophobie" και του Didier Eribon (επιμ.) "Dictionnaire des cultures gays et lesbiennes".

Η Lee Wallace είναι καθηγήτρια (senior lecturer) στο τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Ώκλαντ. Έχει γράψει το βιβλίο "Sexual Encounters: Pacific Texts, Modern Sexualities". Η σημερινή της έρευνα αφορά τις αναπαραστάσεις του λεσβιασμού στον κινηματογράφο.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.