Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η θεωρία του Πανταχηκινήτου του Βενιαμίν Λεσβίου

Η θεωρία του Πανταχηκινήτου του Βενιαμίν Λεσβίου
Με τη μελέτη μου αυτή, προσπάθησα να αναδείξω τα βασικότερα (ίσως τα πιο εντυπωσιακά) μέρη της θεωρίας του Βενιαμίν Λεσβίου για το "Πανταχηκίνητον". Στηρίχτηκα στα χειρόγραφα Α΄ και Β΄ τόμων της Φυσικής του Βενιαμίν, αυτών της Μονής Λειμώνος και της Λέσχης Πλωμαρίου "Βενιαμίν ο Λέσβιος", αντίστοιχα. δεν διεκδικώ την πληρότητα μιας τέτοιας μελέτης. Πιστεύω, όμως, ότι η μελέτη μου αυτή θα γίνει μια καλή αφορμή και θα κεντρίσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας για μια πιο λεπτομερή ενασχόληση με το θέμα αυτό.

Για παράδειγμα, η αξιολόγηση της πατρότητας της θεωρίας του "Πανταχηκινήτου" και των επιρροών που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωσή του, η ρεαλιστικότητα του προτύπου του Πανταχηκινήτου, κ.λπ., είναι ανάγκη να αναδειχθούν πιο σημαντικά. Έτσι, μόνο θα μπορέσουμε να έχουμε αντικειμενική αξιολόγηση της προταθείσας θεωρίας του "Πανταχηκινήτου" από τον Βενιαμίν και θα της δώσουμε το δικαίωμα να διεκδικήσει την αρμόζουσα θέση στην ιστορία των φυσικών επιστημών. Ας είναι τούτη η μελέτη μια καλή αρχή.

Αντώνης Ν. Ανδριώτης
Άνοιξη 2008


Σημείωση: Η έκδοση είναι μέρος του συνολικού έργου που περιλαμβάνει σε φωτομηχανική ανατύπωση τους τόμους Α΄ & Β΄ "Φυσική Βενιαμίν του Λέσβιου, χειρογραφείο παρά Φιλοθέου Ραϊσοπούλου του εξ Άνδρου".

24χ17 εκ., 65 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 938.482 (Νεοελληνικός διαφωτισμός ), 530.09 (Φυσική - Ιστορία)
ISBN: 978-960-98365-0-0
ISBN (10ψήφιο): 960-98365-0-Χ
Βάρος: 2.743 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
254.79
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

226.76
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αντώνης Ν. Ανδριώτης είναι φυσικός, διευθυντής ερευνών στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας Κρήτης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.