Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Φυσική κατεύθυνσης Γ΄ λυκείου
(Κριτήρια αξιολόγησης: 3ο & 4ο θέμα)
Συγγραφέας:   Γιώργος Κουφάκης


Φυσική κατεύθυνσης Γ΄ λυκείου
Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα συμπληρωματικό βοήθημα για τη βαθύτερη κατανόηση και εμπέδωση της ύλης της Φυσικής που διδάσκεται στη θετική και την τεχνολογική κατεύθυνση της Γ΄ τάξης του Λυκείου. Το περιεχόμενό του το διαφοροποιεί από το βιβλίο μου "Η Νέα Φυσική του υποψηφίου", που ήδη έχει εκδοθεί, και το καθιστά αυτοτελές και ανεξάρτητο βοήθημα. ωστόσο μπορεί να χρησιμοποιείται και ως μέσο ελέγχου του βαθμού κατανόησης της ύλης που περιέχεται στο παραπάνω βιβλίο, που δεν είναι άλλη από την εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στα Α.Ε.Ι.
Στο βιβλίο αυτό περιέχονται κριτήρια αξιολόγησης καθώς επίσης και λυμένα προβλήματα. Τα κριτήρια αξιολόγησης, με βάση το εύρος της ύλης που καλύπτουν, μπορούν να χωριστούν σε εκείνα που αναφέρονται στο περιεχόμενο ενός κεφαλαίου, σε εκείνα που αναφέρονται στο περιεχόμενο δύο κεφαλαίων και σε εκείνα που αναφέρονται στο σύνολο της ύλης. Η μεθόδευση αυτή αποσκοπεί στο σταδιακό έλεγχο του βαθμού αφομοίωσης τόσο της περιεχόμενης σε κάθε κεφάλαιο ύλης όσο και της αντίστοιχης όλων των κεφαλαίων. Στο τέλος του βιβλίου ακολουθούν με τρόπο αναλυτικό οι ορθές απαντήσεις σε όλα τα θέματα των κριτηρίων. έτσι ο μαθητής έχει τη δυνατότητα χωρίς καμία άλλη εξωτερική βοήθεια να προβαίνει σε αυτοαξιολόγηση που θα του επιτρέπει να καθορίζει κάθε φορά τα επόμενα βήματα της μελέτης του.
Όσον αφορά τα προβλήματα, τα περισσότερα από αυτά ανήκουν στην κατηγορία εκείνη στην οποία ανήκουν το 3ο και το 4ο θέμα των Πανελλαδικών εξετάσεων. Τα προβλήματα αυτά περιλαμβάνονται και στη "Νέα Φυσική του υποψηφίου" χωρίς τη λύση τους. ορισμένα μάλιστα από αυτά προέρχονται από εκείνα που τέθηκαν ήδη στις Πανελλαδικές εξετάσεις των προηγούμενων ετών καθώς επίσης και από εκείνα που προτάθηκαν από το Κ.Ε.Ε. του Υπουργείου Παιδείας. Τα προβλήματα, που επιλέχθηκαν ή δημιουργήθηκαν με κριτήριο τις εξετάσεις, είναι ταξινομημένα σε τρεις ομάδες, ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας τους. Ωστόσο, τα προβλήματα της Γ΄ ομάδας προσφέρονται περισσότερο ως άσκηση για έναν απαιτητικότερο μελετητή.
Στο τέλος του βιβλίου παρατίθενται στοιχεία από την Ειδική και τη Γενική Θεωρία της Σχετκότητας, τα οποία δεν περιέχονται, ακόμη, στη διδασκόμενη στα Λύκεια ύλη. Αυτό το τμήμα του βιβλίου προορίζεται μόνο για εκείνους τους μαθητές που θέλουν να γνωρίσουν τις έννοιες της Σχετικότητας και να μυηθούν στο διαφορετικό τρόπο σκέψης που επιβάλλει αυτή η Θεωρία των Θεωριών.

24χ17 εκ., 440 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 530.07 (Φυσική - Σπουδή και διδασκαλία (Μέση))
ISBN: 978-960-456-119-3
ISBN (10ψήφιο): 960-456-119-7
Βάρος: 0.918 κιλά
Εκδότης: Ζήτη
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
23.43
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

21.09
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.