Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κανών του Μεγάλου Σαββάτου και Κανών του Πάσχα. Λεξιλόγιο του Τριωδίου

Κανών του Μεγάλου Σαββάτου και Κανών του Πάσχα. Λεξιλόγιο του Τριωδίου
Κανών του Μεγάλου Σαββάτου και Κανών του Πάσχα: Αυτή η ανάλυση των δύο Κανόνων, του Μεγάλου Σαββάτου και του Πάσχα, δεν επιδιώκει να συγκριθεί με άλλες θεολογικές αναλύσεις. Ο σκοπός της είναι η γλωσσική κυρίως κατάκτηση του κειμένου, ώστε ο πιστός να κατανοεί τους ύμνους, όταν τους ακούει κατά τις εκκλησιαστικές ακολουθίες ή και όταν τους διαβάζει, χωρίς να χρειάζεται μετάφραση. Άλλωστε η έκδοση αυτή όπως και οι άλλες της ίδιας σειράς προορίζονται να χρησιμεύσουν για τη διδασκαλία της Λειτουργικής γλώσσας στη Σχολή Λειτουργικής γλώσσας, που ίδρυσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Γι΄ αυτό και ο σχολιασμός είναι σύντομος, εφ΄ όσον θα συμπληρωθεί κατά την προφορική διδασκαλία.

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Λεξιλόγιο του Τριωδίου: Το Λεξιλόγιο του Τριωδίου αποτελεί μια πρόχειρη σχετικά και βιαστική προσπάθεια να βοηθηθεί ο αναγνώστης στην κατανόηση του σπουδαίου αυτού βιβλίου της Εκκλησίας μας, του Τριωδίου.
Αποσκοπεί ιδιαίτερη στην εξυπηρέτηση της Σχολής Λειτουργικής Γλώσσας, που λειτουργεί ήδη με πρωτοβουλία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

25χ18 εκ., 114 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Μαθήματα Λειτουργικής Γλώσσας
Τόπος έκδοσης: Θήβα
Ταξινόμιση DDC: 264.2 (Ύμνοι)
ISBN: 978-960-88209-8-2
ISBN (10ψήφιο): 960-88209-8-7
Βάρος: 0.378 κιλά
Εκδότης: Πυρφόρος
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
10.20
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

9.08
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Γανωτής, Κωνσταντίνος Σ.
Ο Κωνσταντίνος Σταύρου Γανωτής γεννήθηκε στο Βόλο το 1933, σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε επί διετία βοηθός στην έδρα Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε ως φιλόλογος σε γυμνάσια της Κύπρου, της Εύβοιας και ως γυμνασιάρχης στα γυμνάσια Κερατσινίου και Κολωνού. Το έτος 1983 μετά την κατάργηση της διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών στα γυμνάσια ίδρυσε τα λεγόμενα "κρυφά σχολειά" σε ιερούς ναούς του Κολωνού, όπου με τη συνεργασία της συζύγου του και άλλων συναδέλφων διδάχτηκαν τα αρχαία ελληνικά με τρόπο και επιλογές κειμένων, που αποτέλεσαν πρότυπο για την σύνταξη των εγχειριδίων, με τα οποία επανήλθε η διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών στα γυμνάσια. Διετέλεσε συνεργάτης των ραδιοφωνικών σταθμών της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Πειραϊκής Εκκλησίας. Ομιλεί τακτικά σε πνευματικές συγκεντρώσεις των ιερών ναών Αγίου Ανδρέου οδού Λευκωσίας και Αγίου Γεωργίου Κυψέλης καθώς και σε σχολές γονέων σε διάφορους ιερούς ναούς των Αθηνών και στην επαρχία. Ως μέλος της επιτροπής διδασκαλίας της Εκκλησιαστικής γλώσσας συνέταξε αναλύσεις λειτουργικών κειμένων για διδασκαλία της λειτουργικής γλώσσας. Είναι μέλος της συνοδικής επιτροπής πολιτιστικής ταυτότητας. Προσφάτως τιμήθηκε από την Ιεράν Σύνοδον της Εκκλησίας της Ελλάδος με τον χρυσούν σταυρόν του Αποστόλου Παύλου για το έργο του στην ερμηνεία και διδασκαλία της λειτουργικής γλώσσας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.