Η διασυνοριακή συνεργασία Ελλάδας - ΠΓΔΜ ως ζητούμενο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η διασυνοριακή συνεργασία Ελλάδας - ΠΓΔΜ ως ζητούμενο

Συλλογικό έργο

Βλάσης Βλασίδης

Γεώργιος Ε. Χρηστίδης

25.36€ -27% 18.51€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789604581757

  • Κατηγορίες:

    Αυτοβιογραφίες

  • Έτος κυκλοφορίας

    2008

  • Εκδότης

    Επίκεντρο

Θεωρείται πλέον κοινός τόπος ότι η επίλυση του προβλήματος της ονομασίας, η σταδιακή πορεία πολιτικής και οικονομικής μετάβασης της ΠΓΔΜ, η ένταξή της στους κόλπους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αλλά και η εντατικοποίηση της διασυνοριακής συνεργασίας με την Ελλάδα θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην ευημερία, σταθερότητα και ανάπτυξη της χώρας. Ήδη από την υπογραφή της Συμφωνίας Πλαίσιο, η πορεία της χώρας συνδέθηκε με την επίτευξη του στόχου της δημιουργίας μιας εθνοτικά περιεκτικής πλουραλιστικής δημοκρατίας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βλάσης Βλασίδης (Συγγραφέας)

Ο Βλασίδης Βλάσης σπούδασε Ιστορία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στην ίδια σχολή πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές και εκπόνησε τη διατριβή του. Έχει λάβει πολλές υποτροφίες με σημαντικότερη εκείνη του German Marshall Fund. Δημοσίευσε πολλά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά για την περίοδο του Μεσοπολέμου. Μετέχει στην εκδοτική ομάδα του www.macedonian-heritage.gr. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και διδάσκει ιστορία των βαλκανικών μέσων ενημέρωσης στο τμήμα Βαλκανικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεώργιος Ε. Χρηστίδης (Συγγραφέας)

Ο Γεώργιος Ε. Χρηστίδης διδάσκει στο Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών της Φλώρινας του Α.Π.Θ., ως Ειδικός Επιστήμονας με αντικείμενο τις Διεθνείς Σχέσεις στα Βαλκάνια και στο Αμερικανικό Κολλέγιο της Θεσσαλονίκης με αντικείμενο Government and Politics in Southeast Europe. Έλαβε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο του Exeter (Μεγ. Βρετανία).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Μακρής (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτριος Ε. Ακριβούλης (Συγγραφέας)

Ο Δημήτρης Ακριβούλης είναι Λέκτορας Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έχει διδάξει στο University of Kent at Canterbury και στη Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του ΑΠΘ. Σπούδασε στη Νομική Θεσσαλονίκης και στο Τμήμα Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του University of Kent at Canterbury.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελένη Γ. Γαβρά (Συγγραφέας)

Η Ελένη Γ. Γαβρά είναι αρχιτέκτονας, Δρ. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νικόλαος Α. Ζάικος (Συγγραφέας)

Ο Νίκος Ζάικος είναι επίκουρος καθηγητής διεθνούς δικαίου στο Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κώστας Θ. Χατζηκωνσταντίνου

Κώστας Θ. Χατζηκωνσταντίνου (Επιμέλεια)

Ο Κώστας Χατζηκωνσταντίνου είναι καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου στον Τομέα Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι Αναπληρωτής Πρόεδρος του Νομικού Τμήματος. Διδάσκει Διεθνές Δίκαιο, Διεθνείς Σχέσεις, Διεθνές Δίκαιο του Περιβάλλοντος και Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, μέλος της Ελληνικής Ένωσης Διεθνούς Δικαίου, μέλος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρίας, μέλος της International Law Association κ.ά. Έχει γράψει βιβλία και άρθρα για το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Σχέσεις.

Ιωάννης Σ. Κολιόπουλος (Επιμέλεια)

Ο Ιωάννης Κολιόπουλος είναι καθηγητής της Ιστορίας των Νεοτέρων Χρόνων στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Βασίλης Κ. Γούναρης (Επιμέλεια)

O Βασίλης Γούναρης έχει πτυχίο και δίπλωμα μεταπτυχιακών σπουδών στη νεώτερη Ιστορία από το Α.Π.Θ. και είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Είναι αναπληρωτής καθηγητής της ιστορίας νεοτέρων χρόνων στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ. Επίσης διευθύνει το ερευνητικό κέντρο του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγών στη Θεσσαλονίκη. Είναι συγγραφέας των μελετών "Steam over Macedonia: Socio-Economic change and the railway factor" (Boulder, 1993) και "Στις όχθες του Υδραγόρα: οικογένεια, οικονομία και αστική κοινωνία στο Μοναστήρι, 1897-1911" (Αθήνα, 1999), που αμφότερες βραβεύτηκαν από την Ακαδημία Αθηνών. Τελευταία του εργασία είναι το βιβλίο "Τα Βαλκάνια των Ελλήνων: Από το Διαφωτισμό έως τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο", (Θεσσαλονίκη, 2007). Είναι επίσης επιμελητής των τόμων "Ταυτότητες στη Μακεδονία" (Αθήνα, 1997) και "Ο φόρος του αίματος: εκτελέσεις, βία και ασιτία στη Θεσσαλονίκη της Κατοχής" (Θεσσαλονίκη, 2001).

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
390
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.47 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση