Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Βασικές αρχές για τα συστήματα βάσεων δεδομένων
Συγγραφείς:   Jeffrey D. Ullman, Jennifer Widom,


Offer
Δύο διακεκριμένοι επιστήμονες του πανεπιστημίου Stanford παρουσιάζουν μια εύληπτη και προσανατολισμένη στο χρήστη προσέγγιση για τα συστήματα βάσεων δεδομένων.

Πρόκειται για νέα έκδοση του βιβλίου, στην οποία έχουν προστεθεί δύο νέα κεφάλαια με περισσότερο υλικό για την SQL.

Την ελληνική έκδοση έχει μεταφράσει και επιμεληθεί ο Βασίλης Βερύκιος, επίκουρος καθηγητής στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Στην τοποθεσία Ιστού http://infolab.stanford.edu/~ullman/fcdb.html παρέχεται υλικό υποστήριξης του βιβλίου.

Η ύλη του βιβλίου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και τα ακόλουθα:
- Το μοντέλο δεδομένων Οντότητας-Συσχέτισης (αρχές σχεδιασμού, μοντελοποίηση των περιορισμών, ασθενή σύνολα οντοτήτων κ.ά.).
- Το σχεσιακό μοντέλο δεδομένων (από τα διαγράμματα Ο/Σ στα σχεσιακά μοντέλα, μετατροπή δομών υποκατηγοριών σε σχέσεις, συναρτησιακές εξαρτήσεις, σχεδιασμών σχημάτων σχεσιακών βάσεων δεδομένων, πλειότιμες εξαρτήσεις κ.ά.).
- Άλλα μοντέλα δεδομένων (ανασκόπηση των αντικειμενοστρεφών εννοιών, εισαγωγή στην ODL, από σχέδια ODL σε σχεσιακά σχέδια, το αντικειμενοσχεσιακό μοντέλο, ημιδομημένα Δεδομένα, η XML και το μοντέλο δεδομένων της κ.ά.)
- Σχεσιακή άλγεβρα (σχεσιακές πράξεις σε σάκους, εκτεταμένοι τελεστές της σχεσιακής άλγεβρας, περιορισμοί σε σχέσεις κ.ά.).
- Η γλώσσα βάσεων δεδομένων SQL (απλά ερωτήματα σε SQL, ερωτήματα που αφορούν περισσότερες από μία σχέσεις, υποερωτήματα, πράξεις σε ολόκληρες σχέσεις, τροποποιήσεις σε βάσεις δεδομένων, ορισμός σχήματος και ορισμοί προβολών).
- Περιορισμοί και εναύσματα (κλειδιά και ξένα κλειδιά, περιορισμοί σε χαρακτηριστικά και πλειάδες, τροποποίηση περιορισμών, περιορισμοί και εναύσματα σε επίπεδο σχήματος).
- Οι πτυχές συστήματος της SQL (διαδικασίες που αποθηκεύονται στο σχήμα, το περιβάλλον της SQL, χρήση μιας διασύνδεσης επιπέδου κλήσης, συνδεσιμότητα βάσεων δεδομένων με Java, συναλλαγές στην SQL, ασφάλεια και εξουσιοδότηση χρηστών).
- Αντικειμενοστρέφεια στις γλώσσες ερωτημάτων (OQL, πρόσθετες μορφές παραστάσεων OQL, απόδοση τιμών και δημιουργία αντικειμένων στην OQL, τύποι της SQL που ορίζονται από το χρήστη, πράξεις σε αντικειμενοσχεσιακά δεδομένα).
- Λογικές γλώσσες ερωτημάτων (από τη σχεσιακή άλγεβρα στην Datalog, αναδρομικός προγραμματισμός στην Datalog, αναδρομή στην SQL).

24χ17 εκ., 558 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 005.74 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Βάσεις δεδομένων)
Άλλα πρόσωπα: Βασίλης Βερύκιος (Μεταφραστής) , Βασίλης Βερύκιος (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-461-183-6
ISBN (10ψήφιο): 960-461-183-6
Βάρος: 1.053 κιλά
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
39.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

29.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Jeffrey D. Ullman είναι Καθηγητής στην έδρα Stanford W. Ascherman της Επιστήμης των Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Stanford. Έχει γράψει (μόνος του ή μαζί με άλλους) 16 βιβλία.

Η Jennifer Widom είναι Επίκουρος Καθηγήτρια της Επιστήμης των Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Stanford. Έχει διακριθεί με το βραβείο Guggenheim Fellowship, και έχει συμμετάσχει σε πολλές επιτροπές προγραμμάτων, συμβουλευτικές επιτροπές, και επιτροπές επιμέλειας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.