Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Θείον προσευχητάριον του ορθοδόξου χριστιανού: Από φυλακής πρωίας μέχρι νυχτός

Θείον προσευχητάριον του ορθοδόξου χριστιανού: Από φυλακής πρωίας μέχρι νυχτός
Η ψυχή του ανθρώπου δια της Προσευχής, φωτίζεται και αγιάζεται· «παν κτίσμα Θεού αγιάζεται δια λόγου Θεού και εντεύξεως (Τιμ. 1,15).
Το σώμα, η ψυχή και αι αισθήσεις, δια της εν χάριτι ασκήσεως της Προσευχής, ενδυναμούνται, αναγεννώνται, αναπτερούνται και ελευθερούνται από την δουλείαν της αμαρτίας, η οποία οδηγεί εις πάσαν ματαιότητα και κακίαν, εις την πλάνην, εις το σκότος και τον θάνατον. "Τα μεν κακά απελαύνουσα, τα δ΄ αγαθά αφθόνως επιδαψιλεύουσα εις ημάς».

Ο Αγ. Γρηγόριος Νύσσης λέγει: "Εκ γαρ του προσεύχεσθαι παραγίγνεται το μετά του Θεού είναι. Ο δε μετά του Θεού ων του αντικειμένου (διαβόλου) κεχώρισται». Η Προσευχή, λειτουργία γνήσιας αγάπης, εκούσιας και συνειδητής, του ανθρώπου προς τον Θεόν, είναι σημείον φιλοθεΐας, διότι «ο γνησίως τον Θεόν αγαπών, ούτος και απερισπάστως πάντως προσεύχεται· και ο απερισπάστως πάντως προσευχόμενος, ούτος γνησίως τον Θεόν αγαπά...».

Η Προσευχή, είναι έργον σννεργασίας Θεού και ανθρώπου. Συγκροτεί την ζωήν του ανθρώπου, την επαυξάνει και την καλλιεργεί πνευματικώς. Έχει τεραστίαν δύναμιν. Η Προσευχή, ανιστά και νεκρούς. Ό,τι η ανάγκη του οξυγόνου δια την ζωήν, τοιουτοτρόπως και η προσευχή, ανάγκη της ψυχής δια να ζη.
[...]

(από την εισαγωγή του βιβλίου)

17χ12 εκ., 372 σελίδες
Δέσιμο: Δερματόδετο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 242 (Προσευχές)
Άλλα πρόσωπα: Μοναχή Αικατερίνα (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-89197-1-6
ISBN (10ψήφιο): 960-89197-1-1
Βάρος: 0.389 κιλά
Εκδότης: Εφραιμιάς
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
11.10
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

9.88
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.