Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το οικονομικό έγκλημα στην αρχιτεκτονική των διεθνών οικονομικών σχέσεων
(Τα πρότυπα ως εργαλείο της σύγχρονης διακυβέρνησης)
Συγγραφέας:   Σταύρος Α. Κάτσιος


Offer
Η αναγνώριση της αποτυχίας των μηχανισμών διακυβέρνησης και της ανόδου του οικονομικού εγκλήματος ως τις κυριότερες απειλές για τον διεθνή χρηματοπιστωτικό τομέα ήλθε καθυστερημένα και μάλλον ως απολογιστική συνέπεια των μεγάλων χρηματοπιστωτικών κρίσεων των τελευταίων δεκαετιών. Κρίνοντας δε από τις κοινωνικές και πολιτικές συνέπειες, οι εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό τομέα έπαιξαν κεντρικό ρόλο στην επέλευση ολέθριων συνεπειών στη συνολική διακυβέρνηση των κρατών. Από την άλλη πλευρά, η αποτυχημένη διακυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης της διαφθοράς, υποσκάπτει συστηματικά τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Διαπιστώνεται κατά συνέπεια, μία σταθερά αμφίδρομη σχέση μεταξύ του ελλείμματος της διακυβέρνησης και της ακεραιότητας των χρηματοπιστωτικών συστημάτων. Η εμπλοκή των πιστωτικών ιδρυμάτων και των χρηματοδοτικών οργανισμών είναι απολύτως απαραίτητη σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης των συστημάτων εθνικής διακυβέρνησης και ιδιαίτερα εκείνων των χωρών που εμφανίζονται ευπαθείς στους τομείς αυτούς. Μία τέτοια περίπτωση αποτελεί αναντίρρητα η Ελλάδα.

21χ14 εκ., 248 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Παγκοσμιοποίηση και Διακυβέρνηση
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 330 (Οικονομία )
ISBN: 978-960-02-2240-1
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2240-1
Βάρος: 0.354 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
15.58
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

9.97
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Σταύρος Κάτσιος γεννήθηκε το 1962 στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης και σπούδασε νομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Albertus Magnus της Κολωνίας και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Παρακολούθησε μαθήματα Διεθνούς Δικαίου και Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Georgetown στην Ουάσιγκτων. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Δικαίου στο Europa-Institut του Πανεπιστημίου Saarland στο Saarbrucken. Το 1997 αναγορεύθηκε διδάκτωρ του Εμπορικού και Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 1994 διδάσκει στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών μετάφρασης Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου τα γλωσσικά αντικείμενα: Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Οικονομικά και Πολιτική Επιστήμη, με αντικείμενο έρευνας τα θέματα του διεθνούς οικονομικού εγκλήματος και ιδιαίτερα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Από το 1990 είναι δικηγόρος Θεσσαλονίκης και από το 1998 μέλος του Γερμανικού Δικηγορικού Συλλόγου (DAV). Από το 1998 είναι καθηγητής στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας στην Αθήνα και από το 2002 Επίκουρος Καθηγητής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Είναι συγγραφέας του βιβλίου "Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος - Η γεωπολιτική του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Συστήματος" (Εκδόσεις Σάκκουλα, Θεσσαλονίκη 1998) και σειράς άρθρων σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.