Τώρα αρχίζουμε την κάθοδό μας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τώρα αρχίζουμε την κάθοδό μας

James Meek

20.39€ -27% 14.88€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789606760235

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Μυθιστόρημα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2008

  • Εκδότης

    Τόπος

Το `Τώρα αρχίζουμε την κάθοδό μας` του Τζέιμς Μίικ είναι ένα ευφυές πολιτικό και ερωτικό μυθιστόρημα που παρασύρει τον αναγνώστη σε διαφορετικές ηπείρους και διαφορετικές κουλτούρες. Ένα μυθιστόρημα για το ακατανόητο της αγάπης και του πολέμου.
Στην αυγή του εικοστού πρώτου αιώνα, η ζωή του επίδοξου συγγραφέα Άνταμ Κέλας παρουσιάζει εμφανή σημάδια διάλυσης, όπως συμβαίνει άλλωστε και με τον κόσμο που τον περιβάλλει.
Παρά τους κάποιους δισταγμούς και τις αντιρρήσεις του, ο Κέλας -διαζευγμένος, ασταθής ως προς τους στόχους του, περιφρονημένος από τη φίλη του και τον κόσμο των γραμμάτων- δέχεται να γίνει πολεμικός ανταποκριτής για την εφημερίδα του.
Πρόκειται για την αρχή ενός ταξιδιού που θα τον οδηγήσει από τα υψίπεδα του Αφγανιστάν στα σαλόνια του μεσοαστικού Λονδίνου, στους βάλτους του αμερικανικού νότου και, τέλος, στις πιο σκοτεινές γωνιές της ανθρώπινης φαντασίας.
Μονάχα η ανάμνηση της όμορφης, άπιαστης Άστριντ, μιας συναδέλφου δημοσιογράφου στο Αφγανιστάν, του δίνει κάποιο δικαίωμα στην ελπίδα...
Το `Τώρα αρχίζουμε την κάθοδό μας` είναι ένα δυνατό παιχνίδι συνεχών ανατροπών ανάμεσα στο πλαστό και στο πραγματικό, στη φαντασίωση και στην αλήθεια, ανάμεσα στα `θρίλερ` των πολεμικών ανταποκρίσεων και στον κόσμο που βιώνει τα θρίλερ, ανάμεσα στην αγάπη και στον πόλεμο.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Άρης Μαραγκόπουλος

Άρης Μαραγκόπουλος (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Άρης Μαραγκόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Σπούδασε ιστορία, αρχαιολογία και ιστορία της τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Paris I (Σορβόννη), στο Παρίσι. Εργάστηκε ως επιμελητής εκδόσεων, κειμενογράφος, κριτικός βιβλίου, μεταφραστής και εκδότης. Έχει εκδώσει περισσότερα από είκοσι βιβλία πεζογραφίας και κριτικής και ισάριθμες μεταφράσεις (από τα γαλλικά και τα αγγλικά). Γράφει κριτική βιβλίου και ιδεών στoν Tύπο και στα σχετικά με τη λογοτεχνία περιοδικά. Είναι ιδρυτικό στέλεχος των εκδόσεων "Τόπος", όπου διευθύνει το τμήμα λογοτεχνίας. Έχει ασχοληθεί επί μακρόν με το έργο του Τζέιμς Τζόις για το οποίο έχει εκδώσει τρεις μελέτες, η πιο γνωστή από αυτές, το "Ulyssess: Οδηγός ανάγνωσης", έχει κάνει πολλαπλές εκδόσεις (1995, 2001, 2010). Τον Απρίλιο 2018 εκδόθηκε η κριτική / μεταφραστική ανάγνωση του συγγραφέα στο μεταθανάτιο έργο του Τζόις "Τζάκομο Τζόις". Τα τελευταία του μυθιστορήματα συγκροτούν την πολιτική / ιστορική "Τριλογία της συντροφικής ζωής": Η Μανία με την Άνοιξη (Τόπος 2009), "Το Χαστουκόδεντρο" (Τόπος 2012) και το "Πολ και Λόρα, ζωγραφική εκ του φυσικού" (Τόπος 2016). Εκτενέστερες πληροφορίες στην προσωπική ιστοσελίδα του συγγραφέα: www.arisgrandmangr.com


James Meek

James Meek (Συγγραφέας)

Ο Τζέιμς Μίικ γεννήθηκε στο Λονδίνο, το 1962. Έχει δημοσιεύσει τρία μυθιστορήματα και δύο συλλογές διηγημάτων. Δημοσιογραφεί από το 1985 (ελεύθερο ρεπορτάζ) και στο πλαίσιο της δουλειάς του έζησε στην πρώην Σοβιετική Ένωση, μεταξύ των ετών 1991 και 1999. Σήμερα ζει στο Λονδίνο όπου συνεργάζεται με την εφημερίδα "Guardian" και τα περιοδικά "London Review of Books" και "Granta". Υπήρξε ο δημοσιογράφος που οι ανταποκρίσεις του από το Ιράκ και το Γκουαντανάμο, στη διάρκεια του 2004, κέρδισαν βρετανικές και διεθνείς διακρίσεις. Πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα με τις συλλογές διηγημάτων "Last Orders", 1992, και "The Museum of Doubt", 2000. Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα: "Drivetime", 1995, "McFarlane Boils the Sea", 1989, και "The People΄s Act of Love", 2005 (ελληνικός τίτλος: "Το λαϊκό διάταγμα της αγάπης" Ελληνικά Γράμματα, 2005). Το μυθιστόρημά του αυτό -μια ανάπλαση γεγονότων που διαδραματίστηκαν στη Σιβηρία κατά τη διάρκεια της Ρωσικής Επανάστασης και απεικονίζουν την πραγματικότητα και τα διλήμματα μιας εποχής, στην οποία ο πολιτικός εξτρεμισμός είχε κυριαρχήσει παντού-, συμπεριλήφθηκε στις τελικές υποψηφιότητες για το Man Booker Prize και τιμήθηκε με τα βραβεία του Καλύτερου Βιβλίου της Χρονιάς (2006), από το Scottish Arts Council, καθώς και με το Βραβείο Ondaatje 2006. Το νέο του μυθιστόρημα "We Are Now Beginning Our Descent" αναμένεται να εκδοθεί το 2007.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρίνα Τουλγαρίδη (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
424
Διαστάσεις:
24x15
Βάρος:
0.6 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση