Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Νοητική καθυστέρηση
(Θεωρία και πράξη)
Συγγραφείς:   David, 1962- Thomas, Honor Woods,


Offer
Το βιβλίο "Νοητική Καθυστέρηση: Θεωρία και Πράξη" αποτελεί μια ολοκληρωμένη εισαγωγή στον τομέα της εργασίας με άτομα με νοητική καθυστέρηση και παρέχει το απαιτούμενο θεωρητικό υπόβαθρο για την τροφοδότηση της ορθής επαγγελματικής πρακτικής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που ανήκουν σε αυτή την ομάδα.

Ξεκινώντας από την αρχική κατανόηση της έννοιας της νοητικής καθυστέρησης συνεχίζει στην εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη, μελετώντας την καταπίεση, τη διάκριση και τη χρήση διαφορετικών θεωριών, ανοίγοντας τον δρόμο για την πράξη που στηρίζεται στη θεωρία.

Στα έντεκα κεφάλαια του βιβλίου εξετάζεται πολυεπίπεδα το ζήτημα της νοητικής καθυστέρησης και δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στους τομείς της κοινωνικής φροντίδας, της κοινωνικής εργασίας, της νοσηλευτικής, της εθελοντικής και ιδιωτικής φροντίδας των ατόμων με νοητική καθυστέρηση.

Η πρωτοτυπία του βιβλίου έγκειται στο στοιχείο ότι κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνει σύντομες μελέτες περίπτωσης, γεγονός το οποίο βοηθά τον αναγνώστη να κατανοήσει σε βάθος την εφαρμογή της θεωρίας.

Επιπλέον, οι συγγραφείς παρέχουν καθοδήγηση στους επαγγελματίες για την κοινωνική πολιτική και τη νομοθεσία και ερευνούν την παρέμβαση στην κρίση, τις αξίες και τη δεοντολογία, την προάσπιση και την από κοινού εργασία των υπηρεσιών, μετατρέποντας το εν λόγω βιβλίο σε μια εξαιρετικά χρήσιμη πηγή για εκπαιδευτικούς, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, κοινωνικούς λειτουργούς, γονείς, ψυχολόγους και ειδικούς επιστήμονες που εμπλέκονται στον χώρο εργασίας των ατόμων με νοητική καθυστέρηση.

Πρόκειται για έναν ευρέως προσιτό και πρακτικό οδηγό για αυτούς που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τον τομέα της νοητικής καθυστέρησης αλλά και εκείνους που έχουν κάποιο συγγενή ή φίλο με νοητική καθυστέρηση και θέλουν να κατανοήσουν τις προσεγγίσεις που χρησιμοποιούνται στον τομέα φροντίδας και υποστήριξης τους.

24χ17 εκ., 279 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Ειδική Αγωγή
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 371.9 (Ειδική αγωγή), 616.89 (Ψυχικές ασθένειες)
Άλλα πρόσωπα: Αθηνά Ζώνιου - Σιδέρη (Επιμελητής) , Ευξοδία Ντεροπούλου - Ντέρου (Επιμελητής) , Χαρά Λυμπεροπούλου (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-6760-90-7
ISBN (10ψήφιο): 960-6760-90-1
Βάρος: 0.595 κιλά
Εκδότης: Τόπος
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
30.57
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

21.09
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο David Thomas είναι διπλωματούχος κοινωνικός λειτουργός και διαπιστευμένος ειδικευόμενος δάσκαλος, με εμπειρία στον χώρο της εργασίας με άτομα με νοητική καθυστέρηση και/ή ανάγκες ψυχικής υγείας στον εθελοντικό, θεσπισμένο και υγειονομικό τομέα.

Η Honor Woods είναι διπλωματούχος κοινωνική λειτουργός με περισσότερα από δεκαοκτώ χρόνια εμπειρίας σε υπηρεσίες για ενηλίκους και συγκεκριμένα για άτομα με νοητική καθυστέρηση. Είναι διαπιστευμένη ειδικευόμενη δασκάλα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.