Πετρέλαιο!
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πετρέλαιο!

Θα χυθεί αίμα: Μυθιστόρημα

Upton Beall Sinclair

23.32€ -26% 17.26€

Όταν ο Μπάνι, γιος μεγιστάνα των πετρελαίων -και δεινού εκμεταλλευτή της κρατικής διαφθοράς για την εξόρυξή τους-, γνωρίζει τον Καλιφορνέζο προλετάριο Πολ, και έρχεται σε επαφή με τις ιδέες και τους αγώνες του εργατικού κινήματος, η ρήξη που προκύπτει ανάμεσα σ` αυτόν και τον πατέρα του θα πυροδοτήσει μια ισόβια αναζήτηση της αλήθειας και της δικαιοσύνης. Μέσα από σκάνδαλα κι επαναστάσεις, σκηνές αστικής τρυφηλότητας και προλεταριακής μάχης απ` όπου παρελαύνουν πλήθος γραφικών χαρακτήρων -μεγαλομανείς κι αργυρώνητοι αιρεσιάρχες, ηθικά διαβρωμένοι βιομήχανοι και στάρλετ του Χόλιγουντ, αφελείς ιδεολόγοι και άβουλα σφάγια του διαβλητού εργατικού κινήματος και της αντιφατικής σοσιαλιστικής πολεμικής- ο Άπτον Σίνκλερ πλάθει μια ιστορία άλλοτε σπαραχτική κι άλλοτε ξεκαρδιστική, σκιαγραφώντας, με τρόπο αξέχαστο, στο πρόσωπο του Μπάνι το πρόσωπο του σύγχρονου ανθρώπου, που γίνεται έρμαιο καταστάσεων που τον ξεπερνούν.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Αύγουστος Κορτώ

Αύγουστος Κορτώ (Μεταφραστής)

Ο Αύγουστος Κορτώ, κατά κόσμον Πέτρος Χατζόπουλος, γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη. Έχει εκδώσει διηγήματα, μυθιστορήματα, ποιήματα, νουβέλες, κριτικές και βιβλία για παιδιά. Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του Το βιβλίο της Κατερίνας (2013), Επειδή είναι η καρδιά μου (2014), Μικρό χρονικό τρέλας (2016), Ρένα (2017), Σκυλίσια ψυχή (2018), Το μυστικό του Λεονάρντο (2019), Δέσποινα (2020), Όταν κοιμούνται οι φίλοι μου (2021), Μισό παιδί (2021), Η άλλη Κατερίνα (2022)• τα ευθυμογραφήματα Έρως ανίκατε μάσαν (2015), Νεοελληνική μυθολογία (2016), Ο άνθρωπος που έτρωγε πολλά (2016), Φωτιά στα Σαββατόπαχα (2018)• η μαρτυρία Η καλύτερη χειρότερη μέρα της ζωής σου. Κουβέντες για το φως μες στο σκοτάδι της κατάθλιψης (2020). Επίσης, έχει γράψει βιβλία για παιδιά: Η εξαφάνιση της Ντόροθυ Σνοτ (2003), που απέσπασε το Κρατικό Βραβείο παιδικής λογοτεχνίας, καθώς και το Βραβείο Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού βιβλίου, Ο στοιχειωμένος πύργος της Ούρσουλα ντε Φλαφ (2005), Η μαμά δε θέλει να μου πάρει ζωάκι (2005), Έγκλημα στο Τούνδρα εξπρές (2011), Δεν ξανακάνω μπάνιο ποτέ! (2013), Το καταραμένο περιδέραιο της Νιαουφερτίτης (2016), Κορνήλιος Κρικ, σκίουρος ντετέκτιβ (2016) και Το ουφάκι (2017).

AddThis Sharing Buttons

Share to Facebook

Share to TwitterShare to LinkedIn


Upton Beall Sinclair

Upton Beall Sinclair (Συγγραφέας)

Ο Αμερικανός μυθιστοριογράφος και πολιτικός συγγραφέας Άπτον Μπελ Σίνκλερ (1878-1968) αναμφίβολα άφησε τη σφραγίδα του στη σύγχρονη αμερικανική ιστορία, συγγράφοντας πάνω από 90 βιβλία, έχοντας κερδίσει το βραβείο Πούλιτζερ (1943) και έχοντας επηρεάσει γενικά την πολιτική και κοινωνική ζωή των Η.Π.Α. με τις μεταρρυθμιστικές ιδέες του. Ο Σίνκλερ έζησε φτωχικά με τον αλκοολικό πατέρα του και πλούσια με τους παππούδες του και έτσι τα αντιφατικά βιώματά του έγιναν η μαγιά για τις κατοπινές σοσιαλιστικές του πεποιθήσεις. Αποφοίτησε από το Κολέγιο της Πόλης της Νέας Υόρκης το 1897 και συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, ενώ παράλληλα εργαζόταν ως δημοσιογράφος. "Η ζούγκλα" (1906), δηλαδή το έκτο κατά σειρά έργο του, αποτέλεσε σταθμό τόσο για τη δική του καταξίωση όσο και για την ιστορία του νατουραλιστικού, προλεταριακού μυθιστορήματος. Είναι ένα βιβλίο εμπνευσμένο από τη δημοσιογραφική του έρευνα σχετικά με τις συνθήκες εργασίας στη βιομηχανία των ζωικών τροφίμων, που είχε ως αποτέλεσμα τη θέσπιση νομικών διατάξεων για τις προδιαγραφές παραγωγής. Ο Σίνκλερ συνέβαλε στην ίδρυση της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών το 1920. Στο συγγραφικό του έργο ακολούθησε μια σειρά με θέματα της επικαιρότητας, όπως το "Πετρέλαιο" (1927), που αναφερόταν σε μια αληθινή υπόθεση διαφθοράς πολιτικών προσώπων, και η "Βοστόνη" (1928), βιβλίο βασισμένο στην υπόθεση Σάκο και Βαντσέτι. Όσα έργα του Σίνκλερ συμβάδιζαν με την κομουνιστική προπαγάνδα ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή στην τότε Ρωσία. Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Οικονομικής Κρίσης ο Σίνκλερ οργάνωσε ένα μεταρρυθμιστικό κίνημα για την καταπολέμηση της φτώχειας και μάλιστα το 1934 κατέβηκε στις εκλογές ως υποψήφιος κυβερνήτης της Καλιφόρνιας με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, χωρίς όμως να εκλεγεί. Η επόμενη μεγάλη συγγραφική επιτυχία του ήταν μια σειρά έντεκα μυθιστορημάτων, βασισμένων σε σύγχρονα ιστορικά γεγονότα, όπως το "Τέλος του κόσμου" (1940) και τα "Δόντια του δράκου" (1942), που του χάρισε και το Βραβείο Πούλιτζερ. Το 1934 έγραψε ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο με τίτλο "Αμερικανικό προκεχωρημένο φυλάκιο: Βιβλίο αναμνήσεων", το οποίο αργότερα, αναδιαμορφωμένο και συμπληρωμένο, το εξέδωσε υπό τον τίτλο "Η αυτοβιογραφία του Άπτον Σίνκλερ" (1962). Τέλος, δημοσιοποίησε και μια συλλογή επιστολών του με το βιβλίο "Η ζωή μου σε επιστολές" (1960).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
652
Διαστάσεις:
20.5x14
Βάρος:
0.852 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση