Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Perfusionist
(Ο ρόλος του στη σύγχρονη ιατρική)
Συγγραφέας:   Χρυσάνθη Μπεζεβέγκη


Perfusionist
Οι δυνατότητες της σύγχρονης ιατρικής, ιδιαίτερα στο χώρο της καρδιοχειρουργικής, προσφέρουν ισχυρές και αποτελεσματικές επιλογές στον ιατρό, ενώ αντιμετωπίζονται με ενδιαφέρον και από το ευρύ κοινό. Ωστόσο, σε πολλές από αυτές σημαντικό ρόλο διαδραματίζει ο perfusionist, ένας σημαντικός λειτουργός, αποστολή του οποίου είναι η υποστήριξη της ομαλής κυκλοφορίας και οξυγόνωσης του ασθενούς που πάσχει από καρδιοπάθεια. Τη σχετικά άγνωστη και σπάνια αυτή ειδικότητα παρουσιάζει το νέο βιβλίο της Χρ. Μπεζεβέγκη "Perfusionist - Ο ρόλος του στη σύγχρονη Ιατρική".

Η συγγραφέας έχει υπηρετήσει το αντικείμενο περισσότερο από τρεις δεκαετίες, είναι πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Τεχνικών Εξωσωματικής Κυκλοφορίας και εκπρόσωπος του Ελληνικού Συλλόγου στο EBCP (European Boarding Cardiovascular Perfusion), ενώ καταβάλλει προσπάθειες για την αναγνώριση του κλάδου στον ελλαδικό χώρο. Πραγματικά, η ειδικότητα αυτή δεν έχει αντιμετωπιστεί με την αρμόζουσα σοβαρότητα από την Πολιτεία, ενώ η εκπαίδευση του perfusionist είναι δυνατή αποκλειστικά στο εξωτερικό.

Το βιβλίο αρχίζει με την περιγραφή της εξωσωματικής κυκλοφορίας και του έργου που αναλαμβάνει να ολοκληρώσει ο perfusionist. Αφού ανιχνεύσει το ρόλο του και τις εκπαιδευτικές επιλογές για την κατάρτισή του, περιγράφει το περιβάλλον εργασίας του, τα καθήκοντά του και τα μηχανήματα που χειρίζεται. Στη συνέχεια, παρουσιάζει τον αλγόριθμο που εφαρμόζει ο perfusionist στην καθημερινή του πράξη, τις παραμέτρους που ελέγχει, τις τυπικές ενδείξεις που παρακολουθεί και τις καταστάσεις ανάγκης που καλείται να αντιμετωπίσει. Επί πρόσθετα παρουσιάζει με αναφορές στην παιδοκαρδιοχειρουργική και την εφαρμογή εξωσωματικής κυκλοφορίας σε μη καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις. Το βιβλίο ολοκληρώνεται με τη μηχανική υποστήριξη. Περιγράφει καινοτόμες τεχνικές που διαγράφουν το μέλλον της καρδιοχειρουργικής.

Η περιγραφή της άγνωστης αυτής ειδικότητας αποτελεί ένα βήμα για τη ευρύτερη αναγνώρισή της, όπως και για την σαφέστερη οριοθέτησή της στο πλευρό της ελληνικής χειρουργικής. Αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον σπουδαστών του χώρου της υγείας, να εμπνεύσει νέους να αναζητήσουν τον επαγγελματικό τους δρόμο ως perfusionists, αλλά και να ενημερώσει τον ευρύτερο ιατρικό χώρο για το ρόλο του.

24χ16 εκ., 120 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 617.4 (Καρδιά - Χειρουργική)
ISBN: 978-960-452-062-6
ISBN (10ψήφιο): 960-452-062-8
Βάρος: 0.383 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
30.57
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

27.21
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.