Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διαδικασία διαφορών
(Από προσβολές με δημοσιεύματα ή ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές (άρ. 681Δ ΚΠολΔ))

No Cover
Η διαδικασία εκδίκασης των διαφορών που αφορούν σε προσβολές από δημοσιεύματα ή ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές, εφαρμόζεται πλέον αρκετά συχνά στη δικαστηριακή πρακτική, λόγω της ραγδαίας αύξησης των προαναφερθεισών διαφορών. Στην αύξηση αυτή συνέβαλε τόσο η εξάπλωση των μέσων μαζικής ενημέρωσης όσο και η συνεχής εξέλιξη στον τομέα της τεχνολογίας της ενημέρωσης. Η ενίσχυση όμως αυτή της δυναμικής των μέσων ενημέρωσης, κυρίως των ηλεκτρονικών, κατέστησε αναγκαία την παρέμβαση του νομοθέτη, για την επίλυση προβλημάτων, απότοκα του ως άνω φαινομένου.

Σκοπός της μελέτης αυτής, είναι μια προσέγγιση της δικονομικής όψης της προρρηθείσας νομοθετικής επέμβασης, όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από τη διάταξη του άρθρου 681 Δ και τις κατά καιρούς τροποποιήσεις του. Επιχειρείται μια ανάλυση των ζητημάτων, που ανακύπτουν από την εφαρμογή της διάταξης αυτής, σε συνδυασμό με το είδος των αξιώσεων, για την εκδίκαση των οποίων εφαρμόζεται. Η διερεύνηση βέβαια επιμέρους ζητημάτων παραμένει ζωντανή και απαραίτητη, ενδεχομένως συνεχώς αναμορφούμενη από τις πλέον πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της ενημέρωσης.

232 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 340.56 (Αστικό δίκαιο)
ISBN: 978-960-445-352-8
ISBN (10ψήφιο): 960-445-352-1
Βάρος: 0.55 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
30.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

28.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αντώνης Βαθρακοκοίλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Σπούδασε στο Τμήμα Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Regensburg ως μεταπτυχιακός φοιτητής στο ποινικό δίκαιο. Κατά το διάστημα των προπτυχιακών του σπουδών υπήρξε ενεργό μέλος της ομάδας φοιτητών του Εργαστηρίου Εγκληματολογικών Επιστημών του Δ.Π.Θ. και συμμετείχε στο δίκτυο του Socrates Common Study Programme on Criminal Justice and Critical Criminology, όπου συμμετέχει το Εργαστήριο από το 1994. Σήμερα είναι δικηγόρος Αθηνών και υποψήφιος διδάκτορας στην εγκληματολογία στο Τμήμα Νομικής του Δ.Π.Θ.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.