Οι πηγές της κοινωνικής εξουσίας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Οι πηγές της κοινωνικής εξουσίας

Τόμος Α΄: Μια ιστορία της εξουσίας από τις αρχές ως το 1760 μ.Χ.

Michael Mann

Πρώτο μέρος ενός τρίτομου έργου που περιγράφει τις τέσσερις μορφές εξουσίας -ιδεολογική, στρατιωτικο-διπλωματική, οικονομική και πολιτική- τις οποίες συναντά κανείς στις ανθρώπινες κοινωνίες, σε ολόκληρη την ιστορική πορεία.

Ο Μαν, σε αυτόν τον πρώτο τόμο, συνθέτει μια αφηγηματική ιστορία της εξουσίας από τη νεολιθική εποχή, διαμέσου των πολιτισμών της Εγγύς Ανατολής, της κλασικής εποχής της Μεσογείου και της μεσαιωνικής Ευρώπης, μέχρι την περίοδο αμέσως πριν από τη Βιομηχανική Επανάσταση στην Αγγλία.

Αλέξανδρος Κιουπκιολής (Επιμέλεια)


Michael Mann

Michael Mann (Συγγραφέας)

Ο Michael Mann γεννήθηκε το 1942 στο Μάντσεστερ. Σπούδασε ιστορία και κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, από όπου πήρε το διδακτορικό του. Δίδαξε ως reader στο London School of Ecοnomics και από το 1987 είναι καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA). Είναι επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου McGill στο Μόντρεαλ του Καναδά και έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στο Καίμπρητζ, στο Πανεπιστήμιο Queen΄s του Μπέλφαστ, στο Birkbeck College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και στο Ινστιτούτο Juan March της Μαδρίτης. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σχολής της ιστορικής κοινωνιολογίας, συγκρίσιμος για πολλούς με τον Μαξ Βέμπερ, και είναι στρατευμένος στη σοσιαλδημοκρατική σκέψη. Το κορυφαίο έργο του, "Sources of Social Power" ("Οι πηγές της κοινωνικής εξουσίας", σε τρεις τόμους: "Μια ιστορία της εξουσίας από τις αρχές ως το 1760 μ.Χ.", 1986, "Η ανάπτυξη των τάξεων και των εθνών-κρατών 1760-1914", 1993, "Globalizations", 2009-υπό έκδοση) θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα κοινωνιολογικά έργα της εποχής μας. Είναι επίσης συγγραφέας πολλών κριτικών δοκιμίων και πολιτικών μελετών. Άλλα βιβλία του: "Conciousness and Action in the Western Working Class", 1973, "Workers on the Move: The Sociology of Relocation", 1973, "Socialism Can Survive: Social Change and the Labour Party", 1985, "States War and Capitalism: Studies in Political Sociology" (ελλ. έκδ. "Κράτη, πόλεμος και καπιταλισμός", 2006), κ.ά. (φωτογραφία: Νίκος Κοκκαλιάς)
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Θ. Καράμπελας (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόμος:
1 από 3
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
747
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
1.268 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση