Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Φυσικοθεραπεία σε κακώσεις του μυοσκελετικού συστήματος

Φυσικοθεραπεία σε κακώσεις του μυοσκελετικού συστήματος
Η παρούσα έκδοση κρίθηκε σκόπιμη, γιατί μέχρι τώρα ολοκληρωμένο σύγγραμμα που να περιέχει βασικές γνώσεις της φυσιοθεραπευτικής αποκατάστασης σε κακώσεις του μυοσκελετικού συστήματος, μάλλον δεν υπάρχει. Στηρίχθηκε στη μακροχρόνια εμπειρία μου τόσο ως εκπαιδευτικού, όσο ελεύθερου επαγγελματία. Απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές φυσικοθεραπείας - φυσικοθεραπευτές, αλλά και σε ιατρούς συγκεκριμένων ειδικοτήτων, οι οποίοι επιθυμούν γνώσεις πάνω στις εφαρμογές φυσικοθεραπευτικών μέσων. Είναι βασισμένο στο αναλυτικό πρόγραμμα της σχολής φυσικοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι.Θ., όπως επίσης και στη διεθνή βιβλιογραφία. Μέσα από το βιβλίο δίνεται η δυνατότητα προσέγγισης της φυσιοθεραπευτικής αξιολόγησης και κατ΄ επέκταση αποκατάστασης των κακώσεων του μυοσκελετικού συστήματος.

Σήμερα όμως, η έννοια της αποκατάστασης περιλαμβάνει ολόκληρο το φάσμα της φυσικοθεραπείας σε προεγχειρητικό και μετεγχειρητικό στάδιο των περισσοτέρων ειδικοτήτων της ιατρικής. Σε συνδυασμό με την ραγδαία εξέλιξη στο χώρο, πολλοί συνάδελφοι στράφηκαν σε πιο εξειδικευμένες μεθόδους και τεχνικά μέσα, με στόχο την καλύτερη δυνατή αποκατάσταση. Έτσι, σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία αλλά και βάση την προσωπική εμπειρία το πρόγραμμα αποκατάστασης διαφοροποιείται από άτομο σε άτομο, με αποτέλεσμα να τροποποιούνται αναλόγως και τα πρωτόκολλα.

Συμπερασματικά, σε ότι αφορά την συγγραφή του βιβλίου αυτού, προσπάθησα να είμαι όσο το δυνατόν απλός και κατανοητός στην αποκατάσταση των μυοσκελετικών κακώσεων, χρησιμοποιώντας ενδεικτικά προγράμματα και ασκήσεις σε στάδια ακινητοποίησης - κινητοποίησης - ενδυνάμωσης και εφόσον υπάρχει εντολή ιατρού.

Ο διαχωρισμός των κεφαλαίων έγινε σύμφωνα με το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθεί ο φυσικοθεραπευτής και δεν είναι απόλυτα συμβατός με τα καθιερωμένα βιβλία ορθοπαιδικής. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

29χ21 εκ., 298 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 615.82 (Φυσικοθεραπεία)
ISBN: 978-960-12-1723-9
ISBN (10ψήφιο): 960-12-1723-1
Βάρος: 1.259 κιλά
Εκδότης: University Studio Press
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
80.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

71.20
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.