Conan: Τα χρονικά ενός θρυλικού ήρωα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Conan: Τα χρονικά ενός θρυλικού ήρωα

Κόναν ο Κατακτητής και άλλα διηγήματα

Robert E. Howard

Οι Roy Thomas, Steve Buscema, Barry W. Smith και μια πλειάδα εκλεκτών δημιουργών του χώρου ζωντανεύουν τις περιπέτειες ενός από τους μεγαλύτερους ήρωες της σύγχρονης φανταστικής λογοτεχνίας.

Το τέταρτο μέρος της ανθολογίας των εικονογραφημένων περιπετειών του Κιμμέριου ήρωα που δημιούργησε ο Robert E. Howard μας ταξιδεύει σε μια ξεχασμένη εποχή, "όταν τα λαμπερά βασίλεια απλώθηκαν στη Γη σαν γαλάζιοι μανδύες κάτω απ΄ τα άστρα..."

Η κεντρική ιστορία του τόμου που κρατάτε στα χέρια σας έχει τίτλο "Κόναν ο Κατακτητής" και αποτελεί διασκευή ενός από τα πιο γνωστά έργα του Robert E. Howard. Η δεύτερη ιστορία έχει τίτλο "Το Μυστικό στον Ποταμό του Κρανίου" και περιγράφει την αναμέτρηση του Κόναν με έναν πανίσχυρο μάγο, ενώ η τρίτη, με τίτλο "Σιδερένιες Σκιές στο Σεληνόφως", διαδραματίζεται την εποχή που ο Κιμμέριος ήρωας αναγκάζεται να εγκαταλείψει τις επιδρομές στα σύνορα του Τουράν. Το βιβλίο αυτό ολοκληρώνεται με την ιστορία "Η Κατάρα της Θεάς-Γάτας", που μας προσφέρει μία ακόμα περιπέτεια του Κόναν ως αρχηγού των Ζουαγκίρ...

Διονύσης Τζαβάρας (Μεταφραστής)


Robert E. Howard

Robert E. Howard (Συγγραφέας)

Ο Ρόμπερτ Έ(ργουιν) Χάουαρντ γεννήθηκε το 1906 στο Πήστερ του Τέξας. Δημοσίευσε για πρώτη φορά σε ηλικία δεκαεννιά ετών, το 1925, στο περιοδικό Weird Tales στο οποίο και θα παρουσίαζε στο εξής το μεγαλύτερο μέρος της συγγραφικής του παραγωγής. Μεγαλόσωμος, αθλητικός, ογκώδης, αθλητής, ημιεπαγγελματίας πυγμάχος, ο Χάουαρντ φαίνεται ότι αναζήτησε στο είδωλο που αντίκρυζε στον καθρέφτη το πρότυπο για την δημιουργία των ποικίλων ηρώων του (με μια εξαίρεση στο διήγημά του "Ο λαός του μονόλιθου" όπου υπαινίσσεται μια τελείως διαφορετική μορφή, έναν αντικανονικό ήρωα, τον τρελό ποιητή Τζέφρη, κατεστραμμένο από τις καταδύσεις του στο υπέρλογο και το απόκοσμο). Η φήμη του, και οι ελπίδες για την όποια επιβίωση, του έργου του, στηρίζονται στις 21 ιστορίες τις οποίες έγραψε με ήρωα τον Κόναν τον Βάρβαρο, τον Κιμμέριο. Στα βιβλία του Ρόμπερτ Χάουαρντ μπορούμε να προσθέσουμε ενδεικτικά το μυθιστόρημα "Άλμουρικ", τις συλλογές διηγημάτων "Ο σκοτεινός άντρας και άλλα διηγήματα" και "Περιστέρες της κολάσεως" και τον τόμο ποιημάτων "Πάντα πέφτει το σούρουπο". Οι εκδόσεις όλων των κειμένων του Χάουαρντ σε αυτοτελή βιβλία είναι μεταθανάτιες και ερήμην του. Ο Ρόμπερτ Έ(ργουιν) Χάουαρντ αυτοκτόνησε το 1936 σε ηλικία τριάντα μόλις ετών, όταν πληροφορήθηκε τον έξαφνο θάνατο της μητέρας του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Roy Thomas

Roy Thomas (Διασκευαστής)

Ο Roy Thomas γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1940 στο Μιζούρι των ΗΠΑ. Από μικρή ηλικία έδειξε την αγάπη του για τα κόμιξ, καθώς έγραφε και σχεδίαζε τα δικά του περιοδικά. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός για τέσσερα χρόνια και το 1965 ξεκίνησε τη συνεργασία του με τη Marvel Comics. Έκτοτε το όνομα του συνδέθηκε αναπόσπαστα με τις εικονογραφημένες περιπέτειες του Κιμμέριου ήρωα του R.Ε. Howard, τις οποίες ξεκίνησε να γράφει στις αρχές του 1970, σε εικονογράφηση του Barry Windsor Smith. Πρόσφατα επέστρεψε στο θρυλικό ήρωα με την έκδοση μιας εγκυκλοπαίδειας για την Υβοριανή εποχή και τις περιπέτειες του Βάρβαρου.

John Buscema (Εικονογράφος)

Ο John Buscema (1927-2002) γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Ανέλαβε το σκίτσο του "Conan the Barbarian" μετά την αποχώρηση του Barry Windsor Smith και σε συνεργασία με τον συγγραφέα Roy Thomas κατόρθωσε να αναδείξει το περιοδικό σ΄ έναν από τους επιτυχημένους τίτλους της Marvel Comics. Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης καριέρας του ο Buscema τιμήθηκε με ορισμένα από τα σημαντικότερα βραβεία του χώρου, κατακτώντας μια θέση στο πάνθεον των κορυφαίων δημιουργών της ένατης τέχνης.

Pablo Marcos (Εικονογράφος)


Alfredo Alcala (Εικονογράφος)


The Tribe (Εικονογράφος)


Jim Starlin (Εικονογράφος)


Al Milgrom (Εικονογράφος)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
4
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
144
Διαστάσεις:
30x21
Βάρος:
0.505 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση