Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αρχές νανοηλεκτρονικής
Συγγραφέας:   George W. Hanson


Αρχές νανοηλεκτρονικής
Το βιβλίο αυτό, επιχειρώντας μια εισαγωγική αλλά σοβαρή ταυτόχρονα προσέγγιση ενός γνωστικού πεδίου που θα αναμένεται να παίξει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στο άμεσο μέλλον, περιέχει μια ανασκόπηση όλων των απαραίτητων φυσικών εννοιών και αρχών. Είναι το πρώτο βιβλίο ανάλογου περιεχομένου που απευθύνεται σε φοιτητές πολυτεχνικών σχολών ή σχολών των λεγόμενων εφαρμοσμένων επιστημών.

Ορισμένα σημαντικά στοιχεία σχετικά με το βιβλίο:

- Οργάνωση σε τρία τμήματα:
Μέρος Ι: Περιγράφει τις θεμελιώδεις αρχές της Νανοσκοπικής Φυσικής που είναι απαραίτητες για την κατανόηση των νανοηλεκτρονικών διατάξεων.
Μέρος II: Περιγράφει φαινόμενα στα οποία εμπλέκονται μόνο ένα ή λίγα ηλεκτρόνια καθώς και τις διατάξεις που λειτουργούν με ακρίβεια ενός ηλεκτρονίου.
Μέρος III: Μελετά φαινόμενα στα οποία εμπλέκεται μεγάλος αριθμός ηλεκτρονίων όπως είναι οι ημιαγώγιμες κβαντικές τελείες και τα νανοκαλώδια.

- Περιέχονται τα αποτελέσματα πολλών πειραμάτων που αναφέρονται στην αντίστοιχη βιβλιογραφία και τα οποία τεκμηριώνουν τις φυσικές έννοιες και αρχές που περιγράφονται στο κείμενο.

- Στο τέλος κάθε κεφαλαίου, παρατίθεται ένας σημαντικός αριθμός ασκήσεων που δίνουν τη δυνατότητα στους σπουδαστές να ασκηθούν στην επίλυση αντίστοιχων προβλημάτων.

25χ18 εκ., 544 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 537.5 (Ηλεκτρονική)
Άλλα πρόσωπα: Νίκος Κωφίδης (Μεταφραστής) , Αθανάσιος Καναπίτσας (Επιμελητής) , Χρήστος Τσώνος (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-418-165-0
ISBN (10ψήφιο): 960-418-165-3
Βάρος: 1.019 κιλά
Εκδότης: Τζιόλα
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
36.68
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

33.01
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.