Τσέπες γεμάτες λέξεις
zoom in
4.18€

Οι τσέπες του Οδυσσέα ήταν γεμάτες λέξεις. Εκείνο το πρωινό ήταν αποφασισμένος να τις σκορπίσει στα κύματα, να τις αφήσει να πετάξουν όσο πιο μακριά γίνεται. Τα κατάφερε άραγε ή μήπως κάποιος είχε αποφασίσει να χαλάσει τα σχέδιά του;

Ένα βιβλίο για παιδιά αφιερωμένο στο μεγάλο μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη.

Βασιλική Νίκα

Βασιλική Νίκα (Υπεύθυνος Υποσειράς)

Η Βασιλική Νίκα γεννήθηκε στην Χαλκίδα το 1963. Σπούδασε παιδαγωγικά και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη μεταφρασεολογία. Είναι διδάκτωρ Κοινωνικής Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Από το 2001 μεταφράζει βιβλία κυρίως από τα ιταλικά. Το 2007 τιμήθηκε από την Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας με το Βραβείο Μετάφρασης ξένου λογοτεχνικού έργου για παιδιά ενώ το 2006 αναγράφηκε στον Τιμητικό Πίνακα Άντερσεν 2006. Παράλληλα είναι συγγραφέας πολλών εκπαιδευτικών βιβλίων, ενώ διευθύνει και τις λογοτεχνικές σειρές "Χωρίς Σωσίβιο" και "Στα Βαθιά" που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις "Πατάκη".


Δέσποινα Μπογδάνη - Σουγιούλ (Συγγραφέας)

Η Δέσποινα Μπογδάνη-Σουγιούλ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε πιάνο, μονωδία και ανώτερα θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο. Τελείωσε το διετή μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών Carl Orff (Οrff Schulwerk - Επιμόρφωση Σχολή Μωραΐτη) και τους μεταπτυχιακούς κύκλους σπουδών Assessing for understanding, Practical strategies to take your students to higher levels (Harvard University, Graduate School of Education). Από το 1992 εργάζεται ως καθηγήτρια Μουσικής στο Κολλέγιο Αθηνών. Έχει εκπονήσει ερευνητικά προγράμματα με θέμα τη διαπλοκή του μαθήματος της Μουσικής Αγωγής με άλλα μαθήματα του Αναλυτικού Προγράμματος, τη διδασκαλία της Παραδοσιακής Μουσικής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, την εφαρμογή Αναλυτικών Προγραμμάτων άλλων χωρών κ.ά. Δημιούργησε και δίδαξε στο Τμήμα Μουσικοκινητικής Αγωγής για παιδιά και στο Τμήμα Μουσικοπαιδαγωγικής Εκπαίδευσης ενηλίκων στο Ωδείο "Φίλιππος Νάκας". Στη συγγραφική της δραστηριότητα περιλαμβάνονται η συμμετοχή στη συγγραφική ομάδα των βιβλίων της Μουσικής Αγωγής για τις τάξεις Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ Δημοτικού, καθώς και η συγγραφή βιβλίων με θέμα το Σύστημα Orff, τη Μουσική Εκπαίδευση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και τη διδασκαλία της φλογέρας. Άλλα βιβλία της είναι: "Αναζητώντας τη Μαρία Κάλλας", Εκδόσεις Πατάκη (υπό έκδοση), "Δεν είναι δύσκολο να μάθεις φλογέρα", εκδόσεις Φίλιππος Νάκας, Αθήνα,1997, "...και η παρέα κύκλους κάνει", εκδόσεις Φίλιππος Νάκας, Αθήνα, 1998, "Μαθαίνω μουσική... με αυτοκόλλητα", εκδόσεις Φίλιππος Νάκας, Αθήνα, 2004.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Marina Marcolin

Marina Marcolin (Εικονογράφος)

Η Μαρίνα Μαρκολίν γεννήθηκε στη Βιτσέντα της Ιταλίας τον Απρίλιο του 1975. Αποφοίτησε από το καλλιτεχνικό λύκειο "Α. Μαρτίνι" της πόλης της και συνέχισε τις σπουδές της δίπλα στον Antonio Vedu, στο Nicolaj Popov, στον Arcadio Lobato και στην Lisbeth Zwerger. Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και έργα της έχουν κερδίσει βραβεία και επαίνους: 2000: Έπαινος στο διεθνή διαγωνισμό εικονογράφησης του Vigonovo της Ιταλίας. 2001: 3ο Βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό εικονογράφησης του Μorano Calabro (Cosenza). Τα τελευταία χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με τη ζωγραφική και την εικονογράφηση. Βιβλία της έχουν εκδοθεί στην Ιταλία, στην Ταϊβάν και στην Ελλάδα.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
24
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.068 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση