Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ερωτήματα για τη σύγχρονη προσχολική εκπαίδευση
(Ερωτήσεις ψυχοπαιδαγωγικών θεωριών, ειδικής και γενικής διδακτικής, διευκρινίσεις πάνω στο ΔΕΠΠΣ για το νηπιαγωγείο και το αναλυτικό πρόγραμμα για την προσχολική ηλικία: Απευθύνεται στους υποψηφίους νηπιαγωγούς του ΑΣΕΠ: Περιλαμβάνει 550 ερωτήσεις πολλαπλ)
Συγγραφέας:   Φρόσω Χατζήνα


Offer
Η θεωρητική επιστημονική κατάρτιση της εκπαιδευτικού της προσχολικής αγωγής αποτελεί σημαντικό εφόδιο για τις εξετάσεις οποιασδήποτε μορφής στον τομέα αυτό αλλά και για την ανταπόκρισή της στις δραστηριότητες της τάξης σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις των παιδαγωγικών προγραμμάτων.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια επιτομή των σημαντικότερων παιδαγωγών της προσχολικής αγωγής και των επικρατέστερων παιδαγωγικών θεωριών και τάσεων για την προσχολική εκπαίδευση καθώς και των κυριότερων "σημείων" του ενιαίου Διαθεματικού Προγράμματος Σπουδών.

Με ειδικά Κεφάλαια και διευκρινιστικές ερωτήσεις αλλά και Κεφάλαια "συμπληρωματικά" του νέου προγράμματος, καλείται να καλύψει όλη τη θεωρητική ύλη της Διδακτικής Μεθοδολογίας, των Παιδαγωγικών και του Γνωστικού Αντικειμένου των εξετάσεων ΑΣΕΠ των Νηπιαγωγών αλλά και οποιασδήποτε μορφής εξετάσεις που αφορούν τον προσχολικό κλάδο: κατατακτήριες, εξετάσεις για μετεκπαίδευση στα Διδασκαλεία, εισαγωγή σε μεταπτυχιακά τμήματα παιδαγωγικών σχολών προσχολικής εκπαίδευσης.

Ειδικά Κεφάλαια αποτελούν οι Τεχνολογίες Επικοινωνίας και Πληροφορίας και η εφαρμογή τους στο νηπιαγωγείο, η ειδική αγωγή, εντοπισμός και η αντιμετώπιση μαθησιακών προβλημάτων στην προσχολική τάξη, οι εναλλακτικές μορφές διδασκαλίας, ο ρόλος του περιβάλλοντος, ενέργειες για επιτυχή μετάβαση στο δημοτικό, προτεινόμενη βιβλιογραφία και διαδικτυακές διευθύνσεις, διοίκηση και λειτουργία των ελληνικών νηπιαγωγείων καθώς και πρακτικές συμβουλές για την ώρα των εξετάσεων.

24χ17 εκ., 348 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 372 (Εκπαίδευση, Προσχολική), 370.15 (Παιδαγωγική ψυχολογία ), 371.9 (Ειδική αγωγή)
ISBN: 978-960-01-1243-6
ISBN (10ψήφιο): 960-01-1243-6
Βάρος: 0.733 κιλά
Εκδότης: Gutenberg
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
18.34
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.57
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

H Φρόσω Χατζήνα γεννήθηκε το 1968 στη Λάρισα. Έχει αποφοιτήσει από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του ΑΠΘ. Εργάστηκε ως διευθυντικό στέλεχος και υπεύθυνη προσχολικών προγραμμάτων στο Ελληνικό Κολλέγιο, στη Σύγχρονη Μοντεσσοριανή Εκπαίδευση και στην Αδαμάντιο Σχολή στη Θεσσαλονίκη. Τελείωσε το Διδασκαλείο Ειδικής Αγωγής της Παιδαγωγικής Σχολής του Τμήματος Επιστημών και Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ. Από το 2001 υπηρετεί τη Δημόσια Εκπαίδευση, διδάσκει σε δημόσια ΙΕΚ στοιχεία Ειδικής Αγωγής και προγράμματα προσχολικής εκπαίδευσης και παραδίδει σεμινάρια σε υποψηφίους του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ Νηπιαγωγών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.