Το μαύρο σύννεφο
zoom in

Το επεισόδιο με το Μαύρο Σύννεφο με γοήτευε πάντα. Η θέση που μου πρόσφεραν στο Κουίνς Κόλετζ του Καίμπριτζ συνδέεται άρρηκτα με μερικές πτυχές αυτού του επικού συμβάντος. Αυτή η εργασία περιλήφθηκε αργότερα, με τις κατάλληλες τροποποιήσεις, σε ένα κεφάλαιο του έργου του Sir Henry Clayton `Ιστορία του Μαύρου Σύννεφου`, στον οποίο εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου.
Έτσι δεν είναι εκπληκτικό ότι πριν από το θάνατό του, ο αείμνηστος Πρύτανης και γνωστός φυσικός Sir John McNeil μου κληροδότησε με τη διαθήκη του έναν τεράστιο όγκο σελίδων σχετικά με τις προσωπικές του εμπειρίες με το Σύννεφο. Είναι όμως ακόμα πιο εκπληκτικό ότι οι τελευταίες συνοδεύονταν με μια επιστολή στην οποία αναφέρονταν τα ακόλουθα. [...]


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Χαρά Μανεσιώτου (Μεταφραστής)


Fred Hoyle

Fred Hoyle (Συγγραφέας)

Ο Sir Fred Hoyle είναι ένας από τους μεγαλύτερους αστροφυσικούς και αστρονόμους στον κόσμο. Η συνεισφορά του στη γνώση μας για το Σύμπαν είναι τεράστια. Από το 1958 είναι καθηγητής αστρονομίας και πειραματικής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ. Είναι επίσης μέλος των αστεροσκοπίων Πάλομαρ και του όρους Γουίλσον. ΄Εχει γράψει περσσότερα από ογδόντα βιβλία, μελέτες και μερικά μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
243
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.372 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση