Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ελληνική κλασική και χριστιανική παιδεία
(Ελληνισμός- χριστιανισμός)
Συγγραφέας:   Νικόλαος Ι. Ζέρβης


Ελληνική κλασική και χριστιανική παιδεία
[...] Με την παρούσα εργασία επιχειρείται μία μελέτη των δομικών στοιχείων της αρχαίας ελληνικής παιδείας. Επιπροσθέτως, σε διάσταση σύγκρισης, μια ανάλυση των παραμέτρων της Χριστιανικής παιδείας.

Ολοκληρώνεται ο σκοπός αυτός στην προσπάθεια να καταστεί πλέον ή εμφανής, η αλληλοεπίδραση και βαθύτερη δομική σχέση Ελληνισμού και Χριστιανισμού.

Κρίθηκε αυτή η σκοπιμότητα περισσότερο από αναγκαία, ύστερα από την παγανιστική και περίεργη προσπάθεια εκ μέρους ενίων και πέραν της Μητροπολιτικής Ελλάδας μικρών Εθνικών μας Εστιών, να "απαξιώσουν" τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό, για να βρει έτσι πρόσφορο έδαφος η αναβίωση της αρχαίας Ελληνικής Θρησκείας του Δωδεκαθέου.

Η αιτιολογία της προσπάθειας αυτής, ότι δηλαδή ο Χριστιανισμός υποβάθμισε δήθεν και περιθωριοποίησε το φιλοσοφικό και παιδευτικό οικοδόμημα της αρχαίας Ελλάδας, είναι εντελώς αβάσιμη, αντιεπιστημονική και εξωπραγματική.

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

24χ17 εκ., 103 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 230 (Χριστιανισμός), 268 (Χριστιανική εκπαίδευση)
ISBN: 978-960-299-778-9
ISBN (10ψήφιο): 960-299-778-8
Βάρος: 0.258 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
12.23
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.01
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ζέρβης, Νικόλαος Ι.
Ο Δρ. Νικ. Ζέρβης είνα πτυχιούχος: - Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου (Άριστα), - Διετούς πανεπιστημιακής μετεκπαιδεύσεως στα Παιδαγωγικά (Άριστα). - Ανωτάτης Εμπορικής Σχολής Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), νυν Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. - Θεολογικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Άριστα). Είναι Διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εδίδαξε σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαιδεύσεως: Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, Τριτοβάθμια. Διετέλεσε μεταξύ άλλων: - Σχολικός Σύμβουλος Υπουργείου Παιδείας, της Ελλάδας. - Εισηγητής (Καθηγητής) σεμιναρίων του" Υπουργείου Παιδείας, καθώς και πολλών άλλων ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό σεμιναρίων, συνεδρίων και Σχολών Γονέων. - Αιρετός -επί των Δημοσίων σχέσεων και παιδείας- Σύμβουλος Ομοσπονδίας Ελληνικών κοινοτήτων Ν. Αφρικής και εκ των ιδρυτικών στελεχών της. - Φορέας Εκπαιδεύσεως στην Αυστραλία (ιδρυτής και Δ/ντής για 13 χρόνια των Εκπαιδευτηρίων Σύδνεϋ, ο "Αριστοτέλης). - Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου Αθηνών. - Σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Διοικητικής Επιτροπής του ΙΚΑ. Τιμήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας για τις προς τον Απόδημο Ελληνισμό υπηρεσίες του. Έχει αρκετά δημοσιεύματα και άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά Ελλάδας και άλλων χωρών. Είναι συγγραφέας οκτώ βιβλίων. Έχει δώσει πλείστες όσες διαλέξεις, συνεντεύξεις και ομιλίες σε Ελλάδα, Αφρική, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Ισραήλ.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.