Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οι επικές παραδόσεις
(Μια άλλη παράδοση)

Offer
Ο θησαυρός της αρχαίας Ελληνικής μυθολογίας, όπως καταγράφηκε από τους Αλεξανδρινούς λόγιους, περιλαμβάνεται και εξιστορήσεις πολεμικών επεισοδίων στα οποία μετείχαν μαχητές από όλες τις γωνιές του ελλαδικού χώρου. Τα κυριότερα από τα επικά αυτά επεισόδια είναι η Αργοναυτική εκστρατεία, ο πόλεμος των Επτά επί Θήβας, ο πόλεμος των Επιγόνων, τέλος δε ο Τρωικός πόλεμος, ο θρύλος του οποίου συγκινεί μέχρι και σήμερα τους αναγνώστες της Ιλιάδας και της Οδύσσειας.

Ηγέτες και των τεσσάρων αυτών πολεμικών επιχειρήσεων ήταν γόνοι των μεγάλων Δυναστικών Οίκων της Προϊστορικής Ελλάδας –των Μυκηνών, της Σπάρτης, των Θηβών, του Άργους και των Αθηνών-, όλοι δε αυτοί, κατά το πρότυπο όλων των φεουδαρχικών κοινωνιών, ήταν μεταξύ τους συγγενείς εξ αίματος ή εξ αγχιστείας.

Σκοπός της μελέτης αυτής είναι η ανάλυση των διαχρονικών συνδέσμων μεταξύ των πρωταγωνιστών των επικών αυτών επεισοδίων, εν όψει δε των τελευταίων αρχαιολογικών ευρημάτων στην Θήβα και στην Τρωάδα και των Χεττιτικών επιγραφών που αναφέρονται στις σχέσεις των Χετταίων με τους Αχαιούς, η απάντηση στο αιωρούμενο πάντοτε ερώτημα, αν οι μυθικές παραδόσεις που διαδίδονταν από τους περιπλανώμενους ανά την Ελλάδα αοιδούς, πέντε και πλέον αιώνες πριν από την σύνταξη των Ομηρικών επών, θα μπορούσαν να θεωρηθούν ότι αντανακλούν ιστορική μνήμη. Ο Αγαμέμνων, ο Οδυσσέας, ο Αχιλλέας και οι άλλοι ήρωες της Ιλιάδας άλωσαν πράγματι την Τροία του Πριάμου;

24χ17 εκ., 156 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 291.134 95 (Μυθολογία, Ελληνική - Ερμηνεία και κριτική)
ISBN: 978-960-04-3690-7
ISBN (10ψήφιο): 960-04-3690-8
Βάρος: 0.368 κιλά
Εκδότης: Κέδρος
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
15.28
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.31
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αντώνιος Ν. Μασουρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1933, τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Κολλέγιο Αθηνών και στην Σχολή Μακρή και εγγράφηκε στην συνέχεια στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου και διορίσθηκε δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών το 1959. Έκτοτε ασκεί δικηγορία στην Αθήνα με εξειδίκευση στο Εμπορικό Δίκαιο, ασχολήθηκε δε ιδιαίτερα με θέματα επενδύσεων στην Ελλάδα, κατά κύριον λόγο από εταιρείες του εξωτερικού. Η ενασχόλησή του με την ιστορία ξεκίνησε από την εποχή που ήταν ακόμη στο γυμνάσιο, σε τούτο δε συνέβαλε ο περιώνυμος καθηγητής του στην Σχολή Μακρή Αλκιβιάδης Μαργαρίτης. Το ενδιαφέρον του για την Προϊστορική Ελλάδα ξεκίνησε από την συμπαράστασή του στο έργο του επίσης δικηγόρου πατέρα του, Νικολάου Α. Μασουρίδη, ο οποίος ασχολήθηκε κατά τα τελευταία 30 χρόνια της ζωής του με την αποκρυπτογράφηση της Γραμμικής γραφής Β΄, καταλήξας σε συμπεράσματα τελείως διαφορετικά από εκείνα των πρωτοπόρων Ventris και Chadwick.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.