Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Θεωρήσεις της πολιτικής
(Σχετικά με τη μέθοδο)
Συγγραφέας:   Quentin Skinner


Offer
"Ένα συμπέρασμα είναι ότι οι αρχές που διέπουν τον ηθικό και πολιτικό μας βίο έχουν εν γένει συζητηθεί με τρόπο που θυμίζει περισσότερο πεδίο μάχης παρά ακαδημαϊκή αίθουσα. (Ή μπορεί το δίδαγμα να είναι ότι οι ακαδημαϊκές αίθουσες είναι στην πραγματικότητα πεδία μάχης). Ένα ακόμη αλληλένδετο συμπέρασμα είναι ότι θα ήταν ίσως σωστό να αντιμετωπίζονται με μια ορισμένη ειρωνεία εκείνοι οι ηθικοί και πολιτικοί φιλόσοφοι των ημερών μας που μας παρουσιάζουν υψιπετή οράματα δικαιοσύνης, ελευθερίας και άλλων εριτίμων αξιών παριστάνοντας τους ψύχραιμους αναλυτές που στέκουν μακριά από τον αχό της μάχης. Αυτό που μας υποδεικνύει εμφατικά το ιστορικό αρχείο είναι ότι κανένας δεν είναι υπεράνω της μάχης, γιατί η μάχη είναι το μόνο που υπάρχει."

Quentin Skinner

Ιστορικός με παγκόσμια αναγνώριση, ο Κουέντιν Σκίννερ συγκεντρώνει εδώ ορισμένα από τα σπουδαιότερα φιλοσοφικά και μεθοδολογικά δοκίμιά του, πολλά από τα οποία θεωρούνται πλέον κλασικά. Εξετάζοντας κεντρικά ζητήματα της ιστορικής έρευνας και του πολιτικού στοχασμού όπως η ερμηνεία, η ορθολογικότητα και η αλήθεια, η λατρεία του γεγονότος, η κατανόηση των ομιλιακών ενεργημάτων, το νόημα και η ηθική της κοινωνικής δράσης, τα κείμενα αυτά προσφέρουν μια πολύτιμη επισκόπηση της σκέψης του κι ένα λαμπρό δείγμα της ευρυμάθειας, της φιλοσοφικής δύναμης και της εκφραστικής δεινότητας που τη χαρακτηρίζει.

"Ο Κουέντιν Σκίνερ είναι ένας από τους κορυφαίους ιστορικούς της πολιτικής σκέψης στον κόσμο . . . Η ικανότητά του να συνδυάζει τη διεισδυτική πολιτική και φιλοσοφική κατανόηση με τη λεπτομερή γνώση πολλών αιώνων πολιτικής γραμματείας εμπνέει αληθινό δέος."

(Times Higher Education Supplement)

"Τα μεθοδολογικά και θεματικά δοκίμιά του είναι απαραίτητα εγχειρίδια για τους ιστορικούς της πολιτικής σκέψης."

(Renaissance Quarterly)

21χ14 εκ., 351 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Φιλοσοφικοί Δρόμοι
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 320 (Πολιτικές επιστήμες), 320.01 (Πολιτική επιστήμη - Φιλοσοφία και θεωρία)
Άλλα πρόσωπα: Γιώργος Θ. Καράμπελας (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-221-421-3
ISBN (10ψήφιο): 960-221-421-Χ
Βάρος: 0.429 κιλά
Εκδότης: Αλεξάνδρεια
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
25.04
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.53
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Skinner, Quentin
Ο Κουέντιν Σκίνερ σπούδασε στο Caius College του Καίμπριτζ, του οποίου είναι πλέον επίτιμος εταίρος. Από το 1996 είναι καθηγητής νεότερης ιστορίας του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ όπου διδάσκει φιλοσοφία της ιστορίας, σύγχρονη πολιτική φιλοσοφία, ιστορία της πολιτικής φιλοσοφίας και σύγχρονη ιστορία της σκέψης. Είναι μέλος διαφόρων άλλων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και κάτοχος πολλών τιμητικών τίτλων. Θεωρείται ένας από τους πρωτεργάτες της "Σχολής του Καίμπριτζ". Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα στρέφονται γύρω από την ιστορία της διανόησης και κυρίως την Αναγέννηση και τις σύγχρονες περιόδους της ευρωπαϊκής ιστορίας. Γνωστότερα έργα του είναι: "Τα θεμέλια της σύγχρονης πολιτικής σκέψης" (1978), "Η φιλοσοφία του Hobbes" (1996) και "Θεωρώντας τη μέθοδο" (2002).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.