Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οικονομική μεγέθυνση
(Θεωρία και πολιτική)

Offer
Η αναθεωρημένη έκδοση του βιβλίου "Οικονομική Μεγέθυνση: Θεωρία και Πολιτική" καλύπτει ένα ευρύ φάσμα της σύγχρονης θεματολογίας στον κλάδο.

Οι συγγραφείς εξετάζουν το βασικό υπόδειγμα εξωγενούς οικονομικής μεγέθυνσης, καθώς και τις θεωρητικές και εμπειρικές προεκτάσεις του. Συνεχίζουν με μια σειρά από σύγχρονα υποδείγματα ενδογενούς οικονομικής μεγέθυνσης, τα οποία έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή στην οικονομική επιστήμη στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Τέλος, κάνουν μια επισκόπηση θεμάτων που μπορούν να αναλυθούν και με τις δύο παραπάνω προσεγγίσεις, όπως είναι η προστασία του περιβάλλοντος, οι αμυντικές δαπάνες και η οικονομική βοήθεια.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη σύνδεση της θεωρίας με τις εμπειρικές μελέτες και στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής, αποδεικνύοντας ότι η θεωρία της οικονομικής μεγέθυνσης μπορεί να προσφέρει απαντήσεις σε ζητήματα που βρίσκονται στην αιχμή της σύγχρονης οικονομικής πραγματικότητας.

Πλήρες και επιστημονικά τεκμηριωμένο, το βιβλίο απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Οικονομικών Επιστημών, αλλά και σε κάθε αναγνώστη που θα ήθελε να εμβαθύνει στα κλασικά ή και στα σύγχρονα υποδείγματα Οικονομικής Μεγέθυνσης.


Σημείωση: 1η έκδοση: Νοέμβριος 2002.

24χ17 εκ., 365 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Επιστημονική Βιβλιοθήκη
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 330 (Οικονομία ), 338.9 (Οικονομική ανάπτυξη)
ISBN: 978-960-218-596-4
ISBN (10ψήφιο): 960-218-596-1
Βάρος: 0.583 κιλά
Εκδότης: Κριτική
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
42.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

31.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Παντελής Καλαϊτζιδάκης είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Οικονομική Μεγέθυνση, τα Οικονομικά της Εργασίας και την Εφαρμοσμένη Μακροοικονομική. Έχει διατελέσει επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και έχει γράψει πολλά άρθρα σε ακαδημαϊκά περιοδικά του εξωτερικού.

Ο Σαράντης Καλυβίτης είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Οικονομική Μεγέθυνση, την Εφαρμοσμένη Μακροοικονομική και τη Διεθνή Χρηματοδοτική. Έχει γράψει πολλά άρθρα σε ακαδημαϊκά περιοδικά του εξωτερικού και είναι συγγραφέας (με τον Ν. Χριστοδουλάκη) του βιβλίου "Structural Funds: Growth, Employment and the Environment" (Kluwer Academic Press, 2000),.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.