Ματωμένες ασπίδες
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ματωμένες ασπίδες

Όταν οι Έλληνες πολέμησαν σαν θεοί στην μεγαλύτερη μάχη όλων των εποχών, τη μάχη του Μαραθώνα

Πολύκαρπος Παριορίτσας

Ο Αισχύλος, μετά το θριαμβευτικό ανέβασμα της παράστασης Πέρσες, στο θέατρο της πόλης Γέλα της Σικελίας όπου καταχειροκροτήθηκε από ένα θερμότατο ακροατήριο, συγκινημένος
και υπερήφανος που κι ο ίδιος συμμετείχε σε μια ηρωϊκή στιγμή της Ιστορίας, θυμάται τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε στον Μαραθώνα, όταν όλοι οι Αθηναίοι, με μια ψυχή και με αυταπάρνηση απαράμιλλη, έδωσαν τον υπέρ πάντων αγώνα στην κρίσιμη μάχη που θα καθόριζε το μέλλον του Ελληνισμού. Συγκινημένος περιγράφει την αποφασιστική πορεία των Αθηναίων ανάμεσα στα βουνά ενώ πηγαίνουν για ν΄ αντιμετωπίσουν το πεπρωμένο τους, τη συνάντηση με τον θεό Πάνα που θα γίνει σύμμαχος στον ιερό τους αγώνα κι έπειτα την τιτάνια μάχη σώμα με σώμα Αθηναίων και Περσών, στην Πεδιάδα του Μαραθώνα.
Μια μάχη που ως τότε όμοιά της δεν είχε βιώσει ο Ελληνισμός.

Πολύκαρπος Παριορίτσας

Πολύκαρπος Παριορίτσας (Συγγραφέας)

Ο Πολύκαρπος Παριορίτσας γεννήθηκε το 1969 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ασχολείται χρόνια με τη συστηματική μελέτη αρχαίων κειμένων, ιστορίας και φιλοσοφίας. Έχει πτυχίο στην πληροφορική με κατεύθυνση Οικονομικά και Διοίκηση επιχειρήσεων από το Northwood University. Έχει κάνει επίσης σπουδές σε 3d animation και σκηνοθεσία. Εργάζεται πολλά χρόνια στον τομέα της πληροφορικής σε μεγάλες εταιρίες και θέσεις ευθύνης. Στο χώρο των multimedia συμμετείχε στην ομάδα που έκανε την ψηφιακή αναπαράσταση της αρχαίας Ολυμπίας για το Πλανητάριο. Έχει κάνει την ψηφιακή παραγωγή ταινιών μικρού μήκους για διεθνή φεστιβάλ και έχει συμμετάσχει και ο ίδιος με δικές του 3d animation ταινίες. Η ταινία του "The solar system Waltz" βραβεύτηκε στο 5ο διεθνές φεστιβάλ animation Animfest με το 3ο βραβείο εκπαιδευτικού animation. Στα ενδιαφέροντά του είναι η αστρονομία, η αστροφωτογραφία και το σκάκι.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
290
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.45 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση